Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Κ.Κ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ vs ''KERNEOS'' + ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η Τ.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ καταδικάζει, με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απόφαση της εργοδοσίας της «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες» να διακόψει προσωρινά τις μεταλλευτικές εργασίες βγάζοντας σε υποχρεωτική άδεια (lock out) τους εργαζόμενους. Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεα των απολύσεων, των αλλεπάλληλων μειώσεων μισθών του προηγούμενου διαστήματος. Ταυτόχρονα οι συνθήκες δουλειάς έχουν χειροτερεύσει αφού η εργοδοσία παραβιάζει ακόμα και τους πιο στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπει η μεταλλευτική νομοθεσία.

Οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας ανάγκασαν ακόμη και την Επιθεώρηση Μεταλλείων (ΕΜΝΕ), να επιβάλλει πρόστιμα στην εταιρία καθώς και να απαγορεύσει τις εργασίες σε συγκεκριμένα τμήματα στοών! Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά η διοίκηση της εταιρίας συκοφαντεί τους συνδικαλιστές του επιχειρησιακού σωματείου και του Εργατικού Κέντρου διότι έπραξαν το καθήκον τους να προστατεύσουν τους συναδέλφους τους από την εργοδοτική αυθαιρεσία, επειδή τολμούν και δεν αφήνουν τον επιχειρηματία να λειτουργεί ανεξέλεγκτα.

Το θάρρος αυτό μπορεί και το παίρνει η εργοδοσία και επιβάλλει τους δικούς της νόμους στους εργαζόμενούς πατώντας πάνω στις δυνατότητες που της δίνει η κυβέρνηση Σύριζα –ΑΝΕΛ.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται!! Είναι νόμοι δηλαδή που επέβαλλε η εργοδοσία εδώ και δεκαετίες και που πρόθυμα ψήφιζαν στη βουλή οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και που εδώ έχει δρομολογήσει η συγκυβέρνηση για το αμέσως επόμενο διάστημα! Νόμοι για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, για τη μείωση ακόμη παραπέρα μισθών και επιδομάτων, την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας (από 40 σε 64 έως και 72) χωρίς μάλιστα πληρωμή! Νόμοι για την «κατάργηση» των σωματείων και την επιβολή των “νόμων” της ασυδοσίας και των εργοδοτικών εγκλημάτων!

  H συγκεκριμένη επιχείρηση με τον πιο βάναυσο τρόπο θέλει να επιβάλλει τον φόβο, την τρομοκρατία, την σιωπή, την διάσπαση και διαχωρισμό στους εργαζόμενους σε «δικούς μας» και σε «άλλους»! Δίνει την δυνατότητα ασυδοσίας στους προϊσταμένους της. Εκβιάζει ανά πάσα ώρα και στιγμή τους εργαζόμενους , με τον φόβο της απόλυσης για να γίνει αυτό που θέλει η εταιρία.
Την ίδια στιγμή η στάση της τοπικής διοίκησης (δήμαρχος, περιφερειάρχης) αλλά και του βουλευτή είναι αποκαλυπτική σπρώχνονται αναμεταξύ τους ποιός θα παρουσιάσει πιο ελκυστικά προγράμματα για την καλλίτερη και ασφαλέστερη τοποθέτηση των κεφαλαίων των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τον βωξίτη. Ο δε περιφερειάρχης Στερεάς δήλωσε ευθαρσώς ότι στηρίζει την ΚΕRΝΕΟS γιατί αυτή ως επιχείρηση έχει την έκφραση της «επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας».
   
Οι εργαζόμενοι, το σύνολο του λαού της περιοχής, να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα για το ποιος είναι μαζί τους και για το ποιοι είναι με το κεφάλαιο. Να διαχωρίσουν τα συμφέροντά τους από αυτά της kerneοs , διαχωρίζοντας και τις σχέσεις τους με τα κόμματα του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Να σταθούν δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να αγωνιστούν μαζί του για τις αναγκαίες ανατροπές στο σύστημα που θα φέρουν πρόοδο στη ζωή και όχι πείνα, εξαθλίωση, εργατικά ατυχήματα!

Συνολικά οι εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να δουν πραγματική άσπρη μέρα όσο ο πλούτος που παράγουν με το αίμα τους συνεχίζει να καταληστεύεται από τους βιομήχανους και τους επιχειρηματίες. Μονάχα όταν οι εργαζόμενοι πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι τα κλειδιά την οικονομίας θα μπορέσουν να αποτινάξουν τα δεινά της ανεργίας, του φόβου, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Μονάχα όταν κυρίαρχος του πλούτου που παράγει θα είναι μονάχα ο λαός, μονάχα τότε θα μπορέσει η παραγωγή να στραφεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και όχι του υπέρ του κεφαλαίου.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ                                         
                   Άμφισσα 30/5/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου