Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

''ΜΑΚΡΑΝΙΚΟΛΑΣ'' : Η ΕΟΡΤΗ ΕΝΟΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ

 Ένα ολιγόφερνο πανηγύρι


  Όλοι οι παλαιοί ψαράδες και οι βοσκοί της γύρω περιοχής, εορτάζουν κάθε τελευταία Παρασκευή του Μαΐου, την μνήμη του Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης και του μοναχού Γαβριήλ, ο οποίος έζησε σχεδόν όλη του την ζωή, στο εκεί μοναστήρι του Αγίου, στον  ''Μακρανικόλα'' της Δεσφίνας.

    Η προσέγγιση στο μοναστήρι γίνετε μόνο δια θαλάσσης, με βάρκα. Ή ακόμη με πεζοπορία περίπου 30' λεπτών, μετά από το τέλος του χωματοδρόμου ο οποίος κατεβαίνει νοτίως της τοποθεσίας ''Πρόσακος''.   Επίσης, είναι δυνατή η προσέγγιση με μια μεγάλη βάρκα από την Αντίκυρα, η οποία δρομολογείται μόνο για αυτή την ημέρα,  προς χάριν της μνήμης και της εορτής του Αγίου.

   Εκεί, όσοι έλθετε, θα δοκιμάσετε το καλύτερο κατσίκι (αζάτγο) και πολύ καλό δεσφινιώτικο κρασί.

   Εάν θέλετε να μείνετε εκεί το βράδυ, πρέπει να έχετε φροντίσει για την υπαίθρια διανυκτέρευσή σας, από μόνοι σας (σκηνή κ.λ.π.)

   Εφ' όσον ο καιρός είναι ακατάλληλος για την προσέγγιση στο μοναστήρι, η συνάθροιση και η όλη εκδήλωση μετατίθεται, για την επομένη Παρασκευή, κ.ο.κ..
 
Να σημειώσουμε ότι κάθε έτος και κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία, στην τοποθεσία της εγκαταλελειμμένης μονής στον Μακρανικόλα, καταφθάνουν δια θαλάσσης και αρκετοί  επισκέπτες-προσκυνητές, από τις βόρειες ακτές της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου