Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

'' Όταν η Αριστερή Ηθική, φόρεσε φράκο την Δεξιά Συνείδηση...'' (ήταν Μάϊος)


Ένας δύσκολος Μάης

    '' ...Ο Μάης του '68, ξαναζωντάνεψε στην Γαλλία κι εμείς δεν τόχουμε πάρει είδηση. Ο νέος Μάης του '16, θα γυρίσει τα πάνω-κάτω στη Ευρώπη, άμα δεν προλάβουνε να τον ταπώσουνε οι κραταιοί. Κι εμείς ακούμε για κάτι σχολιαρόπαιδα λέει, που κάνουν ζημιές σε περιουσίες. Κι εμείς τηράμε το βράδυ στο γυαλί, την βαθυστόχαστικη και σοβαρολέγουσα κουλτουριάρα υποψήφια νύφη της Μητσοτάκαινας, να μας λέει το ποιός είναι ο κακός. Και την πιστεύουμε. ''Τόπε η τηλεόραση'' λέμε κι ησυχάζουμε.
  Κι εκείνα τα παλιόπαιδα στη Γαλλία, τρώνε το ξύλο της αρκούδας και δεν λένε να σεβαστούν την ''αριστερή'' τους Κυβέρνηση. Με τα μυαλά και την ψυχή τους, νάναι έξω στους δρόμους, με χιλιάδες συλλήψεις και τραυματίες και την αμφισβήτηση για την ικανότητα των ηγετών τους, να χτυπάει κόκκινο. Εκεί, σήμερα κι εχθές, στη Γαλλία.

Κι εμείς να κάνουμε ''like'' στο κάθε ονειροπαρμένο που πιστεύει ότι οι ντόπιοι ιθαγενείς, πρέπει να τον δούν να κρατάει μια εικόνα σε μια λιτανεία, γιατί έτσι δείχνει ικανός για να διαχειριστεί την μοίρα τους. Κι ας είναι η μόνη προίκα του, ένα καρνέ με ονόματα που τούδωσε παραμάσχαλα, αυτή που τον είχε για ''poulen'' της από το 2012. Άλλο τώρα που φοβάται το ''άδειασμα'' από έναν φερτόν του ...θείου.

  Και μέσα στη Βουλή, στον ελληνικό ναό της Δημοκρατίας όπως τον λένε, η νοημοσύνη κι η αριστερή ηθική, νάναι σφαλισμένες κι αλυσοδεμένες στο δεύτερο υπόγειο του κτηρίου, ανήμπορες να δούν τον ήλιο και να ακούσουν τις κλαγκές των σκουριασμένων όπλων, που ήταν η περιουσία τους στην νιότη τους.

Μάης του '16 στην Ελλάδα.
Μ' όλα τα πολιτικά βρουβοβλάσταρα να σκάνε μύτη όπου τα καταφέρνουν κι όπου λάχει, μ' όλα τα χρώματα και σ' όλα τα χώματα και το θυμητικό του ψηφοφόρου να φτάνει ίσαμε το 2015.   Τι ανοχή, τι κρίμα...

  Έχουμε όμως τον καναπέ. Έχουμε την φραπεδιά και το εσπρεσάκι κι έναν καιρό σύμμαχο, που δεν λέει να μας χαλάσει τη βόλτα στο γήπεδο. Έχουμε τα ''ταλέντα'' για να περνάμε τα βράδια μας όταν δεν μας φτάνουν τα ''μπικικίνια'' για την ταβέρνα. Κι έχουμε και εμπιστοσύνη σ' αυτόν που ψηφίσαμε, για να διαχειριστεί την κρατική μας περιουσία.. Άλλο όμως που αυτός την έβαλε υποθήκη και την ξεπουλάει στους ''εταίρους ΤΟΥ'',  άλλο όμως που αυτός μας είπε ψέματα για το τι μπορούσε να κάνει και άλλο που αυτός ετοίμασε τα σκλαβοπάζαρα στο όνομα της αριστεροσύνης ή της δεξιοσύνης του, για τις επόμενες τρείς γενιές ελλήνων. Αφού δεν το λέει η τηλεόραση, μάλλον θάναι ψέμα.
  
Κάποιοι όμως, ακούνε για την Γαλλία. Κάποιοι δεν μπορούν να ζήσουν με αυτά που επιτρέπει το Κουβέρνο. Και λογικά, όσο και να τους φιμώνουνε και να τους κακολογούνε, δεν μπορεί, κάτι θα γίνει. Και τότε, τρεχάτε ποδαράκια μου...
 
Λές μωρέ Λιάκο;...
''Πού σε πονεί και που σε γειάνει'', που λέει κι λαός.
Λές μωρέ Λιάκο;...
Μάης είναι αυτός. Μπάς και δεν θα προκάμει να φύγει ήσυχος...''

1 σχόλιο: