Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Cine Itea : ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΘΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τέλος του χειμερινού προγράμματος 2015-2016…
Επόμενο ραντεβού στο θερινό σινεμά «cineitea»!
Με την εξαιρετική παιδική (και όχι μόνο) ταινία «Ο μικρός πρίγκιπας» ολοκληρώθηκε το χειμερινό πρόγραμμα 2015-2016 της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας.
Αρχίζοντας από τον Οκτώβριο με τη θεατρική παράσταση του Γεράσιμου Γεννατά «Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγνώμη», στους έξι μήνες που μεσολάβησαν, έγιναν 21 εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους (προβολές, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική παράσταση, παρουσίαση βιβλίου κλπ) που διήρκεσαν 32 μέρες μιας και οι ταινίες προβάλλονται δύο μέρες.
Κάνοντας τον απολογισμό μας θα πρέπει συγκεκριμένα να αναφέρουμε:
  1. Τη μουσική παράσταση «Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω» με το Θάνο Μικρούτσικο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου.
  2. Τις τρεις θεατρικές παραστάσεις που φιλοξενήθηκαν στην Ιτέα («Πατριδογνωσία» με τον Γεράσιμο Γεννατά, «Τσιριάδα-έπος γελοίον» με τη θεατρική ομάδα «Τσιριτσάντσουλες» και την παιδική θεατρική παράσταση «Παίζοντας με τους μύθους» με τη θεατρική ομάδα «Τόπι»).
  3. Την παρουσίαση του βιβλίου «Την Κυριακή έχουμε γάμο» από τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη.
  4. Το παιδικό πρόγραμμα με μία παιδική θεατρική παράσταση, τέσσερις προβολές παιδικών ταινιών και μία ακόμη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων 1ου Δ. Σ..
  5. Τις συζητήσεις που ακολούθησαν μετά από προβολές. Συγκεκριμένα: Στην ταινία «Το αλάτι της γης» με τον Ηλία Μασσάρο, φωτογράφο και καθηγητή φωτογραφίας της Κινηματογραφικής Λέσχης, στην ταινία «Μανταρίνια» με το Στέφανο Ροζάνη, καθηγητή Φιλοσοφίας και συγγραφέα, στο αφιέρωμα στα κινούμενα σχέδια με την Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, καθηγήτρια στο Παν/μιο Πάτρας και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Αθήνας. Τέλος στα πλαίσια της συνεργασίας με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή-Προσωπική υπόθεση» ακολούθησε συζήτηση με τη σκηνοθέτρια Αντζελίκ Κουρούνη και τους συντελεστές Τόμας Τζακόμπι (σενάριο) και Λουκά Σταμέλλο (παραγωγή). Σύντομα θα αναρτηθούν αποσπάσματα βίντεο από τις εκδηλώσεις αυτές στο cineitea.blogspot.gr.
Παράλληλα συνεχίζεται η λειτουργία του Φωτογραφικού Τμήματος και σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.
Ευχαριστούμε τις φίλες και τους φίλους που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και με τη συμμετοχή τους στις δράσεις μας, όσους συνέβαλαν με τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους αλλά και όσους βοήθησαν πρακτικά.
Μετά από μια ανάπαυλα που είναι αναγκαία για την προετοιμασία του θερινού «cineitea», θα βρεθούμε και φέτος το καλοκαίρι στον ίδιο χώρο δίπλα στο κύμα στη Μαρίνα Ιτέας (στο αλσάκι πίσω από το κτίριο του Λιμενικού Ταμείου). Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

       Η πρόεδρος                          Η γραμματέας

Βαγγελιώ Μπεμπή                 Βιολέττα Παπαπολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου