Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΙΤΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΗΣ Κ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Αίσχος! Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διατυμπάνιζε παλιότερα ότι κανένα σπίτι βιοπαλαιστή δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, σήμερα προχωρά σε διακοπές ρεύματος, ακριβώς όπως και οι προηγούμενοι, σε φτωχούς ανθρώπους - όχι σε μπαταχτσήδες. Την ίδια ώρα μειώνει δραστικά την τιμή της κιλοβατώρας στις μεγάλες βιομηχανίες.

Η ΚΟΒ Ιτέας του ΚΚΕ, καταγγέλλει την διακοπή του ρεύματος σε τρίτεκνη οικογένεια χαμηλόμισθου στην Ιτέα Φωκίδας, η οποία, όπως είναι γνωστό σε όλη την περιοχή, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της. Πολύ δε περισσότερο, να πληρώσει τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Αξιώνουμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στη συγκεκριμένη οικογένεια και σε κάθε οικογένεια ανέργου ή βιοπαλαιστή που δεν μπορεί να πληρώσει, είτε λόγω ανεργίας, είτε γιατί μειώθηκε δραστικά το εισόδημά του. Να μην γίνεται καμία διακοπή σε τέτοιες περιπτώσεις και να μειωθεί άμεσα το τιμολόγιο της ΔΕΗ κατά 50% σε άνεργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Παράλληλα καλούμε όλους όσους έχουν κομμένο ρεύμα και συνολικά το λαό της περιοχής, να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από σωματεία και συλλόγους, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να μην αποδεχτούν τη λογική του ‘‘εφικτού’’, η οποία οδηγεί τον φτωχό να μένει χωρίς φαγητό, χωρίς θέρμανση, χωρίς υγεία και παιδεία, χωρίς ρεύμα και νερό. Υπάρχει κι άλλος δρόμος, ο δρόμος της ανασύνταξης του κινήματος, ο δρόμος της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, ο δρόμος της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ο δρόμος της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

2 σχόλια:

  1. ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΕΕΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε κείνος ο Μέγκος πούντος; Έχει πιει το αμίληυο νερό; Γιατί πριν δυό χρόνια φοβέριζε θεούς και δρμονες στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον ΟΤΕτζή συνταξιούχο εις υγείαν των κορόιδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή