Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ...ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ (και του Νόμου)


Αναμενόμενο

   Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, δεν επραγματοποιήθη στο Πρωτοδικείο Αμφίσσης, η εκδίκαση της υποθέσεως των 5 (πέντε) κατηγορουμένων για τα γεγονότα στο Λύκειο Ιτέας τον Σεπτέμβριο του 2013. Η συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων, ήταν ο λόγος για την αναβολή της για τις 28 Νοεμβρίου 2016.
   Οι 5 κατηγορούμενοι εκπροσωπήθησαν από δικηγόρο, ο οποίος και εδήλωσε κώλυμα στο Δικαστήριο, λόγω της αποχής του από δίκες, σύμφωνα με απόφαση του συνδικαλιστικού του οργάνου. 
Να σημειώσουμε μόνον ότι, εκ των τριών (τότε μαθητών), ο ένας συμμετείχε σήμερα στις Πανελλήνιες εξετάσεις και οι άλλοι δυο φοιτούν εντός και εκτός Ελλάδος. Και ότι επίσης απουσίαζαν από την αίθουσα του Δικαστηρίου όπου είχαν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες, ο Δ/ντής του Λυκείου Ιτέας (λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων) και ο έχων καταγγείλει την ''έκνομη'' κατάσταση στο Λύκειο Ιτέας, δικηγόρος Πέτρος Τσακίρης.
    
  Για τις 28 Νοεμβρίου λοιπόν η δίκη, με το ''καψόνι'' της αναμονής προς τους κατηγορουμένους, να συνεχίζεται για άλλους 6 μήνες.
Βεβαίως, πέραν της όποιας ταλαιπωρίας, υπάρχει και το ψυχολογικό κόστος αυτής της ιστορίας.   Νέοι άνθρωποι, νέα παιδιά, να ξεκινούν την όμορφη και άγνωστη περιπέτεια της ζωή τους και την ακαδημαϊκή τους ενδυνάμωση, υπό το βάρος μιας κατηγορίας και την απειλή μιας καταδίκης.  Το οποίον βάρος όμως, να ''γονατίζει'' αυτούς και τις οικογένειές τους, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα. Δεν θέλουμε δε επ' ουδενί να πιστέψουμε, ότι θα τους στιγματίσει κι' όλας.

  Κι αυτό, λόγω του ότι κάποιοι ''ανέλαβαν'' να προστατέψουν την έννομη τάξη της περιοχής μας από τους πάσης φύσεως απείθαρχους και αιθεροβάμονες νέους, οι οποίοι (δυστυχώς για αυτούς), είχαν άποψη για το σχολείο τους. Κι ακόμη δυστυχέστερα για την κοινωνία μας, άποψη είχαν και οι γονείς των μαθητών του Λυκείου. Όχι όλοι...

6 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιά ζωή έχετε μάθει να τα κάνετε όλα μπάχαλο χωρίς επιπτώσεις. Πολύ καλά τώρα που ήρθε η ώρα να καταλάβετε τι εστί βερύκοκο. Και εσείς και οι οικογένειές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώπα ρε ηθικέ νομοταγή πολίτη του ποιμνίου! Βολέψου μ' όσα κατέκτησαν άλλοι με αγώνες, εσύ σκυφτός θα ήσουν πάντα στα κάθε λογής αφεντικά σου στο στιλ "σφάξε με, αγά μου, ν' αγιάσω"!

      Διαγραφή
  3. ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάει κι ο προπονημένος στο σκύψιμο!!!! Τον εαυτούλη σου να χλευάζεις!

      Διαγραφή
  4. ΑΥΤΟΙ (ΑΥΤΕΣ) ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ !!!
    ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ (ΤΙΣ) ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή