Σάββατο 28 Μαΐου 2016

''ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ'' : ΠΕΡΙ ΤΩΝ ''ΧΟΡΗΓΙΩΝ'' ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
 ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ;

    Η kerneos, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον δικό μας ορυκτό πλούτο, για μια ακόμη φορά δείχνει τα χαρακτηριστικά του αποικιοκράτη στο λαό της περιοχής μας.
 
   Αν και πιάστηκε στα πράσα από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, για μια ακόμη (πολλοστή) φορά να παραβιάζει την μεταλλευτική νομοθεσία και μάλιστα να δουλεύει σε στοά χωρίς να έχει άδεια εκμετάλλευσης από τις αρμόδιες αρχές, αποφάσισε παύση των εργασιών στο μεταλλείο, βγάζοντας για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους σε αναγκαστική άδεια. Το πόσο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί αυτό δεν γνωρίζει κανείς (;) μιας και έφτασε στο σημείο να μιλάει ακόμη και για διαθεσιμότητες, εκβιάζοντας και τους εργαζόμενους αλλά και την τοπική κοινωνία, κάτω από το φόβο των απολύσεων και της ανεργίας.
  
  Το ρητορικό ερώτημα «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο» σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο χρήζει απάντησης τόσο από περιφερειάρχη και δήμαρχο όσο και από τον βουλευτή του «ναι σε όλα». Οι μεσοβέζικες λύσεις που αυτοί έδωσαν στα όσα προβλήματα δημιουργούσε η εργοδοσία του μεταλλείου (και αναδείξαμε με σειρά παρεμβάσεών μας) στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν βούτυρο στο ψωμί της να συνεχίζει τους εκβιασμούς και την καταστροφική της πολιτική απέναντι μας! Οι πολιτικές τους ευθύνες είναι τεράστιες, τόσο των ίδιων προσωπικά όσο και των κομματικών τους φορέων! Οι θέσεις που κατά καιρούς πήρανε ήταν μεσοβέζικες (και με το αφεντικό και με τους εργάτες) που σαφώς καταδεικνύει ότι το πρόσημό τους ήταν σαφές και βέβαια ήταν δίπλα στους εργοδότες και απέναντι στους εργαζόμενους. Εξ άλλου το έχουν, όλοι αυτοί, δείξει τον τελευταίο καιρό με θέσεις και δηλώσεις τους ανταποκρινόμενοι στο δήθεν «εθνικό καθήκον» να στηριχτούν οι νόμοι των μνημονίων για να “βγούμε” στην επιχειρηματικότητα (και ας φτωχαίνει ο λαός, και ας κόβονται οι μισθοί στο μεταλλείο και ας δουλεύουν οι εργαζόμενοι  μέσα στην ανασφάλεια και στον καθημερινό κίνδυνο)! ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
    Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του, στις 6 Ιούνη, να πάρει καθαρή θέση. Να καταδικάσει τις συγκεκριμένες πολιτικές της εταιρείας, να απαγορεύσει τους εκβιασμούς και τις παρεμβάσεις απέναντι στη λειτουργία του Σωματείου, που εξ άλλου είναι και ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το νόμο 1264/82. Να καταρρίψει την λογική της παροιμίας που έχει ως σήμα κατατεθέν ο εργοδότης «γάτος γα…. και γάτος σκούζει» μόνο και μόνο για να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους, συνεχίζοντας αυτή απρόσκοπτα την εκμετάλλευση της περιοχής μας και πολύ περισσότερο των εργαζόμενων!
  
   Οι δε εργαζόμενοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να απορρίψουν τις διχαστικές τακτικές της εταιρείας και των ανθρώπων της. Να μην τους αγγίξουν οι εκβιασμοί που κάθε λίγο και λιγάκι εφαρμόζει η εργοδοσία, διαχωρίζοντάς τους σε ημέτερους και αντιπάλους, σκορπώντας το μίσος και τη διχόνοια!


                                                                               Άμφισσα 27/5/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου