Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

''ΤΟΣΟΝ ΔΥΝΑΤΑΙ, ΤΟΣΟΥΤΟΝ ΠΟΙΕΙ''

ΤΙΤΛΟΣ “ΘΡΑΣΣΟΣ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΤΟΣ

«Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στην εφημερίδα σας την πρόσκληση του κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου για τα εγκαίνια του παραρτήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Γιώργος Γάτος» που θα γίνουν το Σάββατο 14 Μαΐου στις 19:00.
Είναι να απορεί κανείς με τέτοιες κινήσεις που καταδεικνύουν θράσος, αναίδεια, αλλά και πολιτική ένδεια.
Η Βιβλιοθήκη Γιώργος Γάτος ιδρύθηκε στις 3 Μαΐου 2006, σύμφωνα με το συμβόλαιο ίδρυσής της, το οποίο συνυπέγραψαν ο γνωστός δημοσιογράφος και δωρητής, με τον τότε δήμαρχο του καποδιστριακού μάλιστα δήμου κ. Νίκο Φουσέκη. Με εκείνο το συμβόλαιο ιδρυόταν το Παράρτημα.
Περίτρανη απόδειξη των γεγονότων είναι τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Φουσέκης στο βιβλίο του με τίτλο «Το έργο της οκταετίας 1999 – 2006», στη σελίδα 174, κεφάλαιο 7 (Πολιτισμός),  ενότητα 3 (Η δημοτική Βιβλιοθήκη), θέμα 2 (Η βιβλιοθήκη Γεωργίου Γάτου), όπου αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Αμφισεύς Γιώργος Γάτος, γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, άφησε δωρεά τη θεματική βιβλιοθήκη του, που αποτελείται από περισσότερους από 10.000 τίτλους βιβλίων αυστηρά πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου στο Δήμο της Γεννέτειρας του.  Στεγάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του τρίτου ορόφου του νέου Δημοτικού κτιρίου της πλατείας Κεχαγιά. Ο δήμος Αμφίσσης με τη βοήθεια του δωρητή έχει αναλάβει την υποχρέωση της καταγραφής και αρχειοθέτησης του υπερπολύτιμου υλικού της βιβλιοθήκης».
Το Παράρτημα της βιβλιοθήκης είναι ξεκάθαρο ότι ιδρύθηκε με την υπογραφή του συμβολαίου 676, το οποίο συνέταξε ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος ως συμβολαιογράφος. Μάλιστα, στην ίδια σελίδα του βιβλίου του κ. Φουσέκη ο κ. Παναγιοωτόπουλος απεικονίζεται στη φωτογραφία από την υπογραφή του συμβολαίου.
Τοποθετήθηκε ή όχι το 2006 η κ. Σοφία Καλλία ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων με αποκλειστική απασχόληση στη βιβλιοθήκη Γιώργου Γάτου;
Τα εγκαίνια ενός τέτοιου έργου γίνονται όταν ιδρύεται. Σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η καταγραφή των τόμων και θα είναι ευτύχημα αν ολοκληρωθεί εντός της παρούσης δημοτικής περιόδου. Τι εγκαινιάζει λοιπόν ο κ. Παναγιωτόπουλος;
Μέχρι τώρα, από την αγωνία του να παρουσιάσει έργο, είχε οικειοποιηθεί όλη την προηγούμενη καλλικρατική περίοδο. Τώρα, επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στους καποδιοστριακούς δήμους. Τι να πει κανείς, άντε και στις κοινότητες!
Καλά θα κάνει να φροντίσει να παράγει δικό του έργο για να έχει κάτι να παρουσιάσει και να περάσει αντιπαραγωγικά η πενταετία, αντί να ιδιοποιείται έργα για τα οποία κοπίασαν άλλοι».

ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

4 σχόλια:

  1. Πουσαι ρε μεγάλε Φουσέκη; Ούτε να σε αντιγράψουν δεν μπορούν τούτα τα νούμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, είπε σοφά ο Κάλβος.
    Κύριε Καραγιάννη όταν διαχωρίσατε την θέση σας από τον τότε Δήμαρχο και τις πράξεις του, δώσατε την εντύπωση ότι είστε ελεύθερος άνθρωπος και ταυτόχρονα τολμηρός.
    Σήμερα δείχνεται να γλείφετε εκεί που φτύνατε.
    Πότε ήσασταν ελεύθερος και τολμηρός, τότε ή τώρα;
    Κύριε Δήμαρχε όσο γρηγορότερα καταλάβεις και εσύ και η σημερινή σου παρέα, την καταστροφή στις ηθικές αξίες και τα ιδανικά του τόπου μας, που έγιναν από την προηγούμενη ηγεσία του Δήμου, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να σώσετε το πολιτικό κεφάλι σας και τον τόπο.
    Είναι αρετή να δεχτείς τα λάθη του παρελθόντος.
    Χρειάζεται τόλμη για να αναλάβεις και τις δικές σου ευθύνες.
    Οι πολίτες του Δήμου γνωρίζουν ότι ήσαστε ενάρετοι.
    Δείξτε ότι είσαστε και τολμηροί, κάνοντας την κριτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
    Αναλάβετε το μέρος της ευθύνης που σας ανήκει.
    Αλλιώς είναι σίγουρο ότι θα κάνετε ζημιά και στον εαυτό σας και στον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραμυθάκι σου γιά τον πρώην Δήμαρχο έχει τελειώσει στη συνείδηση του κόσμου εδώ και καιρό. Ο πρώην Δήμαρχος άφησε στην τελευταία του θητεία έργα έτοιμα η σε εξέλιξη περισσότερο από 40 εκ. ευρώ. Εκτός από φρου-φρου και αρώματα οι νυν δεν έχουν παρουσιάσει τίποτα εφώ και δύο χρόνια. Ο Καραγιάννης αλλά και άλλοι σύμβουλοι που πήγαν με τον Παναγιωτόπουλο γιά να πάρουν καμμιά θέση αντιδημάρχου ήδη αντιληφθεί τη χαώδη διαφορά ανάμεσα στον πρώην και τον νυν Δήμαρχο. Όση λάσπη και να συνεχίσεις να εκτοξεύεις λοιπόν δεν κολλάει.

      Διαγραφή
  3. Η τόλμη και η ελευθερια είναι αγαθό της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Γι αυτό Δήμαρχε βγάλε όλα τα έξοδα που έγιναν από τον Φουσέκη για να μείνει το στόμα ανοιχτό όλων μας με το αποτέλεσμα.
    Τόλμησε το Δήμαρχε για να αποδοθούν στον Φουσέκη αυτά που οι πράξεις του αξίζουν. Άνοιξε, λοιπόν, τους λογαριασμούς. Δείχνεις, όμως Δήμαρχε ότι δεν τολμάς. Άνοιξε όλες τις πληρωμές του Δημου για να ξέρει ο κόσμος πως διαχειρίστηκαν τα λεφτά του οι επαΐοντες.
    Τα κρατάς μυστικά και επιτρέπεις αυτούς που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα να σε κατηγορούν ως ανίκανο.
    ´Η άνοιγης τον λογαριασμό και αποδίδεις δικαιοσύνη ´η θα σε φθείρουν αυτοί που ποτέ δεν άνοιξαν, δημόσια, τα χαρτιά τους για να φανεί πως διαχειρίστηκαν τα λευτα του Δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή