Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ 2016 : 8 (οκτώ) ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ (4 Δ.Δελφών, 4 Δ.Δωρίδος)


Την τρίτη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες, κατέλαβε η Ελλάδα, η οποία βραβεύθηκε για το 2016 με 430 «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές της και εννέα σημαίες για τις μαρίνες.


Συνολικά 430 ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2016  Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε με 52 σημαίες ο νομός Χαλκιδικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αντίστοιχη έκθεση της Κομισιόν για τα ύδατα κολύμβησης, το 97,2% των περιοχών στην Ελλάδα διαθέτει ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας.


Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις «Γαλάζιες Σημαίες» φέτος βραβεύτηκαν σε όλο τον κόσμο 3.462 ακτές και 660 μαρίνες. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική.

Οι «Γαλάζιες Σημαίες» αποτελούν διεθνώς, οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και βασικό κριτήριο επιλογής των τουριστικών προορισμών από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, γεγονός που σημαίνει πως η Ελλάδα, φέτος θα προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Ο θεσμός ξεκίνησε το 1987. Προκείμενου να αποσπάσει μια ακτή τη «Γαλάζια Σημαία» πρέπει να ικανοποιεί 33 κριτήρια ποιότητας, τα οποία σχετίζονται με την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Φωκίδα [8]

Δήμος Δωρίδος
Ερατεινή
Χιλιαδού
Σεργούλα
Μοναστηράκι

Δήμος Δελφών
Μαϊάμι
Τροκαντερό/Αγκάλι
Άγιοι Πάντες
Καλαφάτης

(πηγή : zougla.gr)

3 σχόλια:

  1. Τέσσερις γαλάζιες σημαίες πήρε γιά πρώτη φορά ο Δήμος Δελφών το 2012 με πολύ δουλειά που έγινε (πάλι) επί δημαρχίας Ν. Φουσέκη. Έκτοτε η δουλειά που απαιτείται για να επαναλάβει ο Δήμος την πρότασή του είναι μηδαμινή. Το 2013 και το 2014 ήρθαν έλεγχοι επί τόπου στις παραλίες και τις βρήκαν εντάξει. Αν έρθει φέτος έλεγχος τι θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ... ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΕΙΧΕ ΣΠΑΣΕΙ ΣΩΛΗΝΑΣ ΜΕ ΕΤΡΕΧΕ ΜΑΥΡΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ.... ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γαλαζιες σημαιες = καρκινος για τον κοσμο. κολυμπατε χαλαρα... και το μπαρακι βγαζει λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή