Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ : ''ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ'' (στην Ιτέα...)


 ''Εθνο''-
κάθαρση!... 
  
  Την Δευτέρα 23η Μαΐου 2016, θα καθίσουν στο ''σκαμνί'' του Πρωτοδικείου Αμφίσσης, δυο εκπαιδευτικοί και τρεις τότε μαθητές του Λυκείου Ιτέας. Ο λόγος: Η μη αρεστή συμπεριφορά τους σε ζεύγος ''αγανακτισμένων'' συνδημοτών μας, για την δραστηριότητά τους κατά την αποχή των μαθητών τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το σύντομο ιστορικό :
-    Οι μαθητές απήχαν από τα μαθήματά τους, ως αντίδραση στην προσπάθεια της τότε Υπουργού Παιδείας Διαμαντοπούλου, να δημιουργήσει το ''Νέο Σχολείο''.
-   Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ιτέας, όπου με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίζεται η καταγγελία της προσπάθειας του Υπουργείου, να εγκαθιδρύσει το ''Νέο Σχολείο''.  Με την απόφαση διαφωνεί ένας γονέας (η Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη) η οποία ζητά να καλέσει ο Σύλλογος Γονέων τον Εισαγγελέα (!...), προκειμένου να αρχίσουν και πάλι τα μαθήματα.  Και η οποία αποχώρησε από εκείνη την Γ.Σ. του Συλλόγου, αποδοκιμαζόμενη από το σύνολο των παρισταμένων γονέων, οι οποίοι εφώναζαν ότι τα παιδιά τους, δεν είναι εγκληματίες.
-   Ο σύζυγός της δικηγόρος Πέτρος Τσακίρης, καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία Αμφίσσης την επόμενη κιόλας ημέρα και ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα για την διερεύνηση ''αξιοποίνων'' πράξεων, τις οποίες ενδεχομένως ετέλεσαν Γονείς και μαθητές του Λυκείου Ιτέας.
-   Ο Εισαγγελέας Αμφίσσης, παραγγέλλει στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, την λήψη καταθέσεων, από όλους όσους κατονομάζει ο δικηγόρος Πέτρος Τσακίρης στην αναφορά του, μαζί βεβαίως και με την κατάθεση του ιδίου. Όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο αναφέρων, επικαλείται στην κατάθεσή του, πληροφορίες τις οποίες του μετέφερε η σύζυγός του, εφόσον ο ίδιος δεν ήταν παρών στην Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
-   Μετά από την ολοκλήρωση των καταθέσεων από το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και την μεταβίβασή των στην Άμφισσα, ο Εισαγγελέας Αμφίσσης έκρινε ως αβάσιμη την καταγγελία και έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο.
-   Για το γεγονός ενημερώθηκε (!) η Εισαγγελία Εφετών Λαμίας (προϊσταμένη αρχή της Εισαγγελίας Αμφίσσης) και έδωσε παραγγελία στον Εισαγγελέα Αμφίσσης, να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίων δυο Γονέων (και εκπαιδευτικών συνάμα) και τριών μαθητών.

Έτσι, την Δευτέρα 23η Μαΐου 2016, οι 5 (πέντε) θα καθίσουν στο ''σκαμνί'', σύμφωνα με την θέληση της αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ιτέας Τριανταφυλλιάς Πιλάλα-Τσακίρη και του συζύγου της δικηγόρου Πέτρου Τσακίρη, δείχνοντας σε όλους την αφοσίωσή του ζεύγους, στις δημοκρατικές αρχές και αντιλήψεις, καθώς και την αγάπη τους για την πρόοδο της νεολαίας και την ανάπτυξη του τόπου μας.

  Η παρακάτω δημοσιευόμενη σχετική Ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαιδεύσεως, είναι ενδεικτική του τι ακριβώς συμβαίνει. Ή επί το ακριβέστερον, το τι θα πρέπει να συμβαίνει στην περιοχή μας : Νόμος και Τάξη!...

*********************************************
ΑΡ.ΕΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ
Τη Δευτέρα 23 ΜΑΪΟΥ 2016 εκδικάζεται η υπόθεση της δίωξης των συναδέλφων-εκπαιδευτικών-γονέων, Πολυζώη Νίκης και Σκώττη Καλοτίνας καθώς και των τριών μαθητών του Λυκείου Ιτέας, που έγινε ύστερα από καταγγελία γονέα και αφορά τις κινητοποιήσεις των μαθητών τον Σεπτέμβρη του 2013, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες και τα μεγάλα λόγια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αποποινικοποίηση των αγώνων μαθητών και εκπαιδευτικών.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές ζητούσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε το αυτονόητο: ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τη ζωή μας. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια. Ένα ασφαλές σύγχρονο σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν "θα ταΐζει" με πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης. Ο αγώνας μας υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την εργασία. Ένα σχολείο απέναντι στο «Νέο Σχολείο» της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου της μαζικής και φτηνής εκπαίδευσης, των «δεξιοτήτων» και της μαθητείας, ενός σχολείου για λίγους που «θα γεμίζει» με ό,τι περισσεύει από υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευτικούς, προκειμένου οι δαπάνες να πάνε για την αποπληρωμή του χρέους σύμφωνα με τα μνημόνια κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.
«Αγανακτισμένοι» γονείς , υπερασπιστές της φασιστικής λογικής του «έξω η πολιτική από τα σχολεία», καταγγέλλουν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τον κοινό τους αγώνα ενάντια στο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», σκύβοντας όμως το κεφάλι στην πραγματικότητα των σχολείων που δήθεν «λειτουργούν εύρυθμα» αλλά χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία, μεταφορά, θέρμανση, κονδύλια… αλλά με στείρα γνώση και με απάνθρωπες, αδιέξοδες και ατελείωτες εξετάσεις.
Ένα βάρβαρο παρόν, ένα σκοτεινό και καταστροφικό μέλλον που χρόνια τώρα προετοιμάζεται με τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ. Την υλοποίησή τoυς υπηρέτησαν με τις πολιτικές επιλογές τους οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σήμερα η " ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει να υπογράφει νέα διαρκή μνημόνια. Δεν αρκείται στον "κόφτη" μισθών και συντάξεων, φέρνει νέο ασφαλιστικό και φορολογικό Αρμαγεδώνα, εκχωρεί τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες, ξεπουλά και ιδιωτικοποιεί τα πάντα και προωθεί το "Νέο Σχολείο " και την συντηρητική αναδιάρθρωση για την παιδεία που αντί να γεννά προσδοκίες, προετοιμάζει υποταγμένους υπηκόους.
Η δίωξη αυτή έχει καθαρά πολιτικό στόχο: Να τρομοκρατήσει και να υποτάξει όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στις πολιτικές της βαρβαρότητας και της κοινωνικής λεηλασίας. Να καταστείλει με το φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ως εκπαιδευτικοί και γονείς, αλλά και ως εργαζόμενοι καταδικάζουμε τέτοιες διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον των αγώνων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.
ΟΧΙ στην καταπάτηση των εργασιακών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας
ΟΧΙ στην κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας
Ούτε βήμα πίσω από την αξιοπρεπή εργασία και ζωή - εκπαίδευση δημόσια και ουσιαστική για όλα τα παιδιά.
AΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
. ΑΡ.ΕΝ.ΜΕΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε.

13 σχόλια:

 1. Μονο που δεν κλαψαμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΞΑΝΑΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ???
  Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις καμιά σχέση με το ζεύγος;;; Πόση απ' την αλήθεια ξέρεις;;;

   Διαγραφή
 3. ΤΩΡΑ ΑΣ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΟΝΤΩΣ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΒΑΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΣΕ ΧΑΡΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.... ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΕΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι κουκουλοφόροι της νέας κατοχής. Μονο περιφρόνηση για τους καταγγέλοντες.

   Διαγραφή
  2. Μήπως δε μας τα λες όλα Ανώνυμε 22 Μαΐου 2016- 9.34 μ.μ.- τάχαμου αθώο παιδάκι;;;;;

   Διαγραφή
 4. Όχι αγαπητέ Ανώνυμε 22 Μαΐου 2016 - 8:14 μ.μ., δεν ξανάγιναν στην Ιτέα τουλάχιστον. Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος στη φασίζουσα νοοτροπία σου. Οι υπεύθυνοι για τα χάλια του εκπαιδευτικού συστήματος ... ευρέθησαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ...μόνο περιφρόνηση αξίζει στους καταγγέλοντες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 6. Η ΛΙΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ(ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ)
  ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ...ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ...ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ...ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ...ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΟΥΝ-------
  ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ--- ΚΑΙ--- ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ--ΠΩΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ???
  ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΡΩΝΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΛΙΑΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΦΥΤΕΨΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΗΜΟ???
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ
  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΦΕΝΤΟΝΑ------ ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ--------ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΠΛΕΞΑΜΕ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άσε ρε φίλε το λιβανιστήρι. Απ την Ιτιά είμαστε όλοι...ξέρουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΞΕΡΕΙΣ...(χωρίς χαρακτηρισμούς)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μικρό το σινάφι σου! Οι πολλοί στην Ιτιά και ξέρουν και βλέπουν! Και πολύ καρφώνεσαι που σκας μύτη σε δι'αφορα μπλογκς είτε εκτοξεύοντας κατηγορίες εναντίον παιδιών είτε λιβανίζοντας την "οσία"....

   Διαγραφή
  2. ΠΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ..
   ΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ..ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟΧΟΥΝ..

   Διαγραφή