Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΔΙΣΤΟΜΟ : Η ''ΑΘΩΟΤΗΤΑ'' ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΘΗΡΙΩΔΙΑ''

(Αναδημοσίευση)
 *******************
Μικροί μαθητές από την Αντίκυρα ''έκαναν μάθημα'' στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο!

Μια από τις ωραιότερες στιγμές της ''ζωής'' του Μουσείου Σφαγής ήταν η επίσκεψη, σήμερα, 50 μαθητών των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου της γειτονικής Αντίκυρας Βοιωτίας. 
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του Μαθήματος ''Γνωρίζω τον τόπο μου'' με πρωτοβουλία της διεύθυνσης και των δασκάλων του σχολείου.
Παρά την μικρή ηλικία οι αυθόρμητες ερωτήσεις τους ήταν εύστοχες και ουσιαστικές μέσα από την απλότητα τους. Το πρόγραμμα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου  της Αντίκυρας περιλάμβανε και επίσκεψη στην παρακείμενη Αρχαιολογική Συλλογή στο νεοκλασικό κτίριο- οι δασκάλες τα είχαν προετοιμάσει ότι εκεί φιλοξενούνται ευρήματα του τόπου που γεννήθηκαν και διαμένουν. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με προσκύνημα και ξενάγηση στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά. 
Αξίζουν συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου και για το πρόγραμμα που κατάρτισαν και την άψογη εμφάνιση των μικρών μαθητών!
Η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Βοιωτίας και των άλλων γειτονικών Νομών πρέπει να ενθαρρύνουν και άλλο τέτοιες δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις
Να σημειώσουμε εδώ ότι και άλλα σχολεία και γυμνάσια- λύκεια από την περιοχή επισκέπτονται το ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, σε συνδυασμό με τον Όσιο Λουκά- σύντομα θα κάνουμε ευρυτερη αναφορά. Πρόσφατα μέλος της Δ.Ε του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ενημέρωσε για τις δυνατότητες ξενάγησης στο ΜΟΥΣΕΙΟ στελέχη μεγάλης εκπαιδευτικής περιφέρειας στην Αττική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου