Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ; ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ!...



'' Έχ'ς  ξιφύγ'!...''

    Και προκειμένου να έχουμε όλοι μας την ίδια αντίληψη και την ίδια ερμηνεία για λέξεις ή για εκφράσεις της ελληνικής γλώσσης, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε το τι εννοούμε εμείς, ή κατά το σωστότερον, το τι έχουμε διδαχθεί εμείς στο σχολείο και πως το αντιλαμβανόμεθα εδώ και αρκετά έτη.

   ''Πολιτευτής'' λοιπόν, αποκαλείται και είναι, όποιος έχει την πρόθεση να διεκδικήσει την ψήφο μιας κοινωνίας, όταν και εφ' όσον προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.
Τότε και μόνον τότε έχει την δυνατότητα και την υποχρέωση στα πλαίσια του προεκλογικού του αγώνα, να το δημοσιοποιήσει στην εκλογική του περιφέρεια. Και αυτό συνηθίζεται μετά από την δημόσια υποστήριξη (χρίσμα) ενός κόμματος ή εάν κατέρχεται στις εκλογές ως ανεξάρτητος.

   Ο ''Πολιτευτής'', δεν είναι αξίωμα. Δεν είναι θεσμός. Δεν είναι δημόσιο πρόσωπο. Δεν είναι ες αεί περιουσία κάποιου, ούτε τίτλος για την καθημερινή επαφή του με τους ανθρώπους.
   Ο ''Πολιτευτής'', δεν είναι ιδιότητα. Δεν απορρέουν από την βραχύβια χρήση της λέξεως, κτητικά δικαιώματα για τον ονομασμένο υποψήφιο. Ούτε βεβαίως ''κεκτημένα'' από και για τον δημόσιο βίο.
Απλώς, ο ''Πολιτευτής'', μέσα από την προετοιμασία του και τον προεκλογικό του αγώνα, προσπαθεί ως φυσικό πρόσωπο να γίνει γνωστός και αναγνωρίσιμος στην εκλογική του περιφέρεια. Και μέσα από τις περιοδείες του και την εν γένει δραστηριότητά του, προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους για τις ικανότητές του, υποσχόμενος παράλληλα, την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

   Ο ''Πολιτευτής'' είναι χαρακτηρισμός. Και έτσι αποκαλούνται όλοι όσοι διεκδικούν την ψήφο του εκλογικού σώματος σε εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό δε, γίνεται, εφ' όσον προκηρυχθούν εκλογές και χαρακτηρίζει τους υποψηφίους, μόνον κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

   Με άλλους λόγους, ο ''Πολιτευτής'' παύει να υφίσταται μετά από τις εκλογές.   Συνεπώς, ένας ''Πολιτευτής'' αποτυχών να εκλεγεί, δεν θα πρέπει να έχει πλέον δημόσιο λόγο, παρά μόνον προσωπικές σχέσεις, Τις οποίες και εφ' όσον επιθυμεί την εκ νέου κάθοδό του σε μελλοντικές εκλογές, θα προσπαθήσει να τις διατηρήσει.

  Το να ''μοιράζει'' όμως Δελτία Τύπου κάθε ''τρείς και λίγο'' στα πάσης φύσεως ΜΜΕ, αναφερόμενος επί παντός επιστητού, ευχολογών και περιγράφων για ότι ''παίζει'' στην επικαιρότητα, υπενθυμίζων ανελλιπώς την παρουσία του σε πλήθος διαδικτυακών ''φίλων'', με ''ξύλινα'' και γενικευμένα (παπαρδέλες) κείμενα, συνοδευόμενα από πλήθος εγωκεντρικών φωτογραφικών στιγμιοτύπων, δεν είναι τίποτε άλλο από την ακροβασία ευφυούς ανθρώπου ανάμεσα στο φαιδρόν και το παλαιοκομματικόν. 
Και αυτό, εάν δεν του το ''σφυρίξει'' κάποιος του ''Πολιτευτή'', τότε είμεθα όλοι καταδικασμένοι...

  Διότι, εάν δεν έχουμε κανέναν άλλον να ψηφίσουμε, τότε καλά κάνουμε και ευρισκόμεθα σε αυτήν την ''κατάντια''. Όντως θα έχουμε εκλέξει, αυτούς οι οποίοι μας αξίζουν.
Μήπως θα πρέπει να ζητήσουμε την μεσολάβηση του ''θείου'';...


2 σχόλια:

  1. ξεχασες να γραψεις οτι στελνει και συγχαρητηρια τηλεγραφηματα και σε ολους τους αρχηγους του κομματος, ανεξαρτητα εαν τους ψηφισε ή οχι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγάλε είνια καλύτερος από τα συνήθη λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή