Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ (αιτία : το κλείσιμο του μοναδικού Τραπεζικού καταστήματος στην πόλη)

Οικονομικός μεσαίων στο Δίστομο...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κάτω Πλατεία του Διστόμου διοργανώνουν το μεσημέρι της Πέμπτης ( 5-5-2016) το Τοπικό Συμβούλιο και όλοι οι μαζικοί φορείς  του Διστόμου,   για την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το μοναδικό κατάστημα Τράπεζας που υπάρχει στην Μαρτυρική Κωμόπολη που εξυπηρετεί τους κάτοικους και της γύρω περιοχής!

 Ηδη ο Δήμος Διστόμου,Αράχωβας Αντίκυρας  και η Πρωτοβουλία Εμπόρων Επαγγελματιών Διστόμου- Στειρίου Οσίου Λουκά, με Ψήφισμα και Ανοιχτή Επιστολή αντίστοιχα ζητούν από την διοίκηση της Τράπεζας ( κ Μ.Σάλλα) , τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ Γ.Δραγασάκη και τους βουλευτές να ανακληθεί η απόφαση για το λουκέτο'' στην Τράπεζα!

Η συγκέντρωση και η ειρηνική διαμαρτυρία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι μπροστά στην Τράπεζα, που σύμφωνα με τον Δήμο έχει αποφασίσει να βάλει ουσιαστικά ''λουκέτο'' την ημέρα του Ετήσιου Μνημόσυνου των Σφαγιασθέντων  και  να μπει έτσι  ''ταφόπλακα'' σε μια οικονομική λειτουργία που  θα ζημιά όχι μόνο για τους κατοίκους του Δίστομου και της ευρύτερης περιοχής μας αλλά, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχει το Ψήφισμα του Δήμου,  και για την ίδια την Τράπεζα. 

<<Συγκεντρωνόμαστε για να διαμαρτυρηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ειρηνικά και με αποφασιστικότητα για να σταματήσει η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του τόπου μας!
ΟΧΙ άλλα λουκέτα σε ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα! ΟΧΙ στο μαράζωμα της περιοχής! Οι τράπεζες είναι εργαλεία εξυπηρέτησης της οικονομίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων- όχι μόνο μηχανισμοί κέρδους! Όχι στο πρόσχημα της ''συρρίκνωσης'' των Τραπεζών, όταν ανοίγουν αλλού δίπλα μας, άλλα καταστήματα!>> αναφέρει το προσκλητήριο που εξέδωσαν οι φορείς.
Οι κάτοικοι και οι ΕπαγγελματΊες έχουν συγκεντρώσει ήδη πολλές εκατοντάδες υπογραφές σε Ανοιχτές Επιστολές και Ψηφίσματα, ενώ προγραμματίζονται και άλλες κινητοποιήσεις.

Την συγκέντρωση διοργανώνουν:

-Το Τοπικό Συμβούλιο Διστόμου
-Η Δ.Ε. του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού
-Η Ομαδα Πρωτοβουλίας Εμπόρων & Επαγγελματιών Διστόμου-Στειρίου-Οσίου Λουκά.
-Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου.
-Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δημοτικου Σχολείου
-Ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστομου με όλα τα τμήματα του (Χορευτικο, Σκακιού, Γυμναστικής,Ταε ΚβοΝτο, Γιορτής Κρασιού)
-Η Χορωδία Διστόμου ''Αμβρυσσός''.
-Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Ομιλος ''Αμβρυσσεύς''.
- Το Σωματείο Αυτοκινητιστών Διστόμου.
- Ο Πεζοπορικός Ομιλος Διστόμου (ΠΟΔΙ)
- Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Ναζισμού.

1 σχόλιο:

  1. Όταν θα κλείσει η Πειραιώς και στην Ιτέα να σας δω...

    Υγ: Πόσα ακόμη λουκέτα τραπεζών-υπηρεσιών περιμένουμε άμεσα στην Ιτέα; 2, 4 ή 6; Όποιος το βρει κερδίζει μπάνιο στη θάλασσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή