Κυριακή 15 Μαΐου 2016

''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ'' ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ...



''Πολυτεχνίτες...''
  Ανεβλήθη όπως ήταν αναμενόμενο, η συνέχιση της εκδικάσεως της υποθέσεως για τα ''Τουμπανάρια'' στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας. Ο λόγος ήταν, η συνεχιζόμενη απεργία των δικηγόρων, με αποτέλεσμα να ανανεωθεί για άλλη μια φορά (5η), ο χρόνος αναμονής για την γνωστοποίηση της ''καθάρσεως'', είτε αυτή αφορά την ικανοποίηση του δημοσίου περί του δικαίου αισθήματος (κοινωνία), είτε την αθώωση από κακουργηματικές πράξεις (κατηγορούμενοι).

Συνοπτικά αναφέρουμε την πρόσφατη ιστορική εξέλιξη της υποθέσεως όσον αφορά την ενασχόληση του Εφετείου μαζί της.

-   Η εκδίκαση της υποθέσεως άρχισε στις 20-11-2014.
-   Μετά από 3 αναβολές και δυο διακοπές, το Δικαστήριο κατά την συνεδρίασή του της 10ης Νοεμβρίου 2015, όρισε ως πραγματογνώμονες για την εκτίμηση της εμπορικής αξίας των επιδίκων οικοπέδων στα ''Τουμπανάρια'' κατά την χρονική περίοδο του Δεκεμβρίου 2003, τους Ηλία Τσακαλάκη, Προϊστάμενο της ΔΟΥ Αμφίσσης και τον Δημήτριο Ροπακά, Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δομήσεως του Δήμου Δελφών (αδελφό του μοναδικού επιβλέποντα μηχανικού όλων των σε εκείνο το σημείο αυθαιρέτων κατασκευών, εντός του Δελφικού Τοπίου).
-   Το Δικαστήριο επανασυνεδρίασε την 21η Απριλίου 2016.
Παρ' ότι λόγω της αποχής των δικηγόρων η υπόθεση δεν εσυζητήθη, εν τούτοις ο δικηγόρος του Δημοσίου εζήτησε από το Δικαστήριο να ορισθεί ως Τεχνικός Σύμβουλος του Δημοσίου, ο Πολιτικός Μηχανικός Στυλιανός Σχοινάς.  Η αντίδραση των συνηγόρων υπερασπίσεως των κατηγορουμένων (Ανδρεουλάκος – Μπούγας), ήταν ισχυρότατη. Και ετούτο διότι, λόγω των καταγγελιών και της επιμονής του Στυλιανού Σχοινά, είχε φθάσει η υπόθεση της παρανόμου οικοδομήσεως (και μάλιστα αυθαιρέτων κτισμάτων) εντός της Β' Ζώνης του Δελφικού Τοπίου, να εκδικάζεται στο Εφετείο Λαμίας.
Το Δικαστήριο επεφυλάχθη να απαντήσει και διέκοψε για τις 10-5-2016.
-   Κατά την συνεδρίαση της 10ης Μαΐου, το Δικαστήριο απήντησε στο αίτημα του δικηγόρου του Δημοσίου, ότι το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να ορίσει όποιον Τεχνικό Σύμβουλο επιθυμεί και ότι για αυτό δεν χρειάζεται η έγκριση ή η σύμφωνη γνώμη του Δικαστηρίου. Μετά από αυτό, ο δικηγόρος του Δημοσίου εδήλωσε εντός του Δικαστηρίου, ότι ορίζει ως Τεχνικό Σύμβουλο του Δημοσίου, τον Στυλιανό Σχοινά.
-    Λόγω δε της συνεχιζομένης αποχής των δικηγόρων, το Δικαστήριο ανέβαλε γιαφορά την εκδίκαση της υποθέσεως, μεταθέτοντάς την για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016.
(Από την 21η Απριλίου στην 17η Νοεμβρίου... Σημασιολογικές ημερομηνίες)

  Να σημειώσουμε εδώ ότι, οι δυο ορισθέντες από το Δικαστήριο ως πραγματογνώμονες για να εκτιμήσουν τις εμπορικές αξίες των οικοπέδων στα ''Τουμπανάρια'' (Ροπακάς - Τσακαλάκης), έχουν υποβάλει στο Δικαστήριο τα γραπτά υπομνήματά των, τα οποία θα γίνουν γνωστά μετά από την ανάγνωσή τους εντός του Δικαστηρίου. Και αυτό φανταζόμεθα ότι θα γίνει κατά την συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου. Μαζί με την εκτίμηση του Στέλιου Σχοινά, βεβαίως.

''Εδώ Τουμπανάρια, εδώ Πολυτεχνείο!...''


3 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η Ν.Δ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΔΙΚΗ??? ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ..ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ??
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ??
    ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΓΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ελληνικό δημόσιο έχει εκατοντάδες μηχανικούς που θα μπορούσε να ορίσει βοηθούς στους πραγματογνώμονες. Είναι ποτέ δυνατόν ο δικηγόρος του Δημοσίου να προτείνει για αυτή τη δουλειά τον μηνυτή Σχοινά; Αν αυτό δεν είναι συμπαιγνία του δικηγόρου του δημοσίου με το Σχοινά τότε το ακριβώς είναι; Πρωτοφανή πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι η διαπλοκή και τα κυκλώματα που αλώνιζαν όχι μόνο στον Παρνασσό αλλά σε όλα τα υψόμετρα τρέμουν μια δίκαια ετυμηγορία και γι΄αυτό φοβούνται τον άριστο γνώστη της υπόθεσης Σχοινά ενώ είναι ευπρόσδεκτοι οι γνωστοί άνευ σχολίων Τσακαλάκης της εφορίας και Ροπακάς της πολεοδομίας ο οποίος άν και βαθύτατα κωλύεται λόγω πρωταγωνιστικού ρόλου του αδελφού.Με πολύ ενδιαφέρον περιμένουμε να μάθουμε πόσο εκτίμησαν την αξία των οικοπέδων που μοσχοπουλήθηκαν στον Δάβαρη της χιουντάϊ και τον Ζωγραφάκη όταν μόνο η πλουτοκρατία και το μαύρο χρήμα αγόραζαν οικόπεδα εκείνα τα χρόνια στον Παρνασσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή