Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ (''κλοπή...'') ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ


Θλίψη, μόνον θλίψη!...

   Γιατί η οργή απουσιάζει!... Γιατί η συγκίνηση έδωσε τον χώρο της στην απογοήτευση. Γιατί η αγανάκτηση επνίγηκε στις φυσαλίδες ενός φραπέ στις παρα-δίπλα καφετέριες. Γιατί ο τοπικι- σμός μας και η αγάπη μας για την πόλη έχει θαφτεί, κάτω από την ανέχεια της καθημερινότητος, κάτω από την απογοήτευση της ελαχιστότητος των κομματικών επιλογών μας και κάτω από την αδυναμία μας να διεκδικήσουμε τα όσα δικά μας, μας κλέβουν.
 
   Ακόμη και η υπερηφάνειά μας ως κατοίκων της πιο νέας και όμορφης πόλεως του Σκαιο-Καλλικρατικού Δήμου Δελφών, απουσίαζε από εκείνο το σημείο σήμερα. Όπως επίσης και οι τοπικοί μας ''άρχοντες'' απουσίαζαν από την ''σεμνή'' τελετή η οποία έλαβε χώρα στην αποκλεισμένη (για να μην ενοχλούνται οι μεταφορείς...) οδό Καποδιστρίου. Και οι οποίοι ''άρχοντες'', επροτίμησαν αυτήν την ώρα της λεηλασίας μας, να ασχολούνται με την συγγραφή Δελτίων Τύπου για τις ''ευχάριστες εντυπώσεις'' τις οποίες απεκόμισαν από μια καπήλευση μνήμης και από ένα ''αλισβερίσι'' αρκετών ημερών για την δική τους παρουσίαση στο κοινό.
 
''Πήραν τ' Ανάπλι, πήραν το, πήραν το Παλαμίδι...''

  Ιτέα, Τρίτη 17 Μαΐου 2016, οδός Καποδιστρίου, ώρα 11:00' το πρωΐ..

Μια ομάδα φόρτο-εκφορτωτών (;) και 2 (δύο) δημοτικά αυτοκίνητα, αφού απέκλεισαν το τμήμα της οδού από την Λεωφόρο Ηρώων έως την Μεταμορφώσεως, επεδόθησαν ανενόχλητοι στην μεταφορά των αρχείων του Υποθηκοφυλακείου Ιτέας. Ότι είχε καταχωρηθεί σε συμβόλαια και τοπογραφικούς χάρτες, ότι είχε δημιουργηθεί ως πλούτος και περιουσίες ανθρώπων από καταβολής αυτής της πόλεως, μετεφέρθη δίκην φρούτων και λαχανικών μέσα σε πλαστικά κιβώτια και ετοποθετήθη στην καρότσα ενός φορτηγού, το οποίο, ώ! τι ειρωνεία, στο πλάϊ του έγραφε ''Δήμος Αμφίσσης''.    Και πράγματι αυτό εσυνέβαινε εκείνη την ώρα : Η ''παροικία'' της Ιτέας, εμεταφέρετο στον Δήμο Αμφίσσης! Διότι δεν πιστεύουμε να υπάρχει Ιτιώτης (και όχι μόνον) ο οποίος να πιστεύει ότι υπάρχει επί της ουσίας Δήμος Δελφών!...


Είναι κρίμα όμως, γιατί το χρησιμοποιούμενο ανυψωτικό μηχάνημα, το οποίο ήταν ιδιοκτησία του Δήμου Ιτέας και το οποίον εμετέφερε την περιουσιακή ιστορία της Ιτέας από το μπαλκόνι του Ορόφου όπου και τα γραφεία του Υποθηκοφυλακείου σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο, να γράφει στο πλάϊ του ''Δήμος Δελφών''...

Κι εμείς, όλοι εμείς, από προέδρους αντιδημάρχους και συμβούλους έως τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους, να παρακολουθούμε άβουλοι κι ''αθώοι'' την εδώ και έτη λεηλασία της γενέτειράς μας, χωρίς αντίδραση, χωρίς προβληματισμό και πολύ περισσότερο χωρίς αιδώ. 
Χωρίς ίχνος ενοχής για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αυτό το οποίο εδημιούργησαν και μας εκληρονόμησαν οι παλαιότεροι, εδώ και 180 έτη περίπου : Την Ιτέα.

Θλίψη, μόνον θλίψη!...

Απορία :   Εφ' όσον το Υποθηκοφυλάκειο είναι Δημόσια Υπηρεσία, δηλαδή Κρατική, είναι δυνατόν να μεταφέρεται με αυτοκίνητα (άρα και εντολή) του Δήμου;

Βεβαίως, το ''πλιάτσικο'', δεν έχει κανόνες... Ποτέ δεν είχε!





3 σχόλια:

  1. Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις,
    (η μέρα που αφέθηκες κ’ ενδίδεις),
    και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,
    και πηαίνεις στον μονάρχην Aρταξέρξη
    που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,
    και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια.

    Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποια δηλωση της κυριας Αντιδημαρχου υπαρχει? η εχει κατσει κ αυτη πανω στο μισθο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα αναφερθω στα καλλικρατικα γεγονοτα προ 6αετιας

    οταν δεν υπαρχει τσιπα τοτε τα πολιτικα και προσωπικα συμφεροντα ειναι παντα μεγαλυτερα και δυνατοτερα των συμφεροντων ενος τοπου,μιας πατριδος και των ανθρωπων τους.

    ουδεν αλλο κε επικουρε
    ουτε σαλιο για φτυσιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή