Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ''3ης ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία έπεσε η αυλαία της 3ης ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση που έλαβε χώρα στον λιμάνι του Γαλαξειδίου στις 15 Μαΐου 2016 και στην οποία πλήθος κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής κατέκλυσαν την πόλη μας.


Η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου και ο Δήμος Δελφών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του ΕΒΕ Φωκίδας, στα πλαίσια της συνέχισης των προσπαθειών τους για την τουριστική προβολή του τόπου, προέβη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην συγκέντρωση παραδοσιακών συνταγών της Ρουμελιώτικης κουζίνας. Διεξήχθη για τον λόγο αυτό διαγωνισμός με περίπου 75 τοπικές παρασκευές από γυναίκες και άνδρες, οι οποίες κρίθηκαν από καταξιωμένους επαγγελματίες και ανθρώπους της Ελληνικής Γαστρονομίας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν μεζέδες που παρασκεύασαν επί τόπου οι σπουδαστές της Τουριστικής Σχολής Γαλαξειδίου. Παράλληλα απόλαυσαν τοπικά κρασιά, μπύρες και διάφορα προϊόντα τοπικών παραγωγών, όπως τυροκομικά, μέλι, ελιές κ.α  που εκτέθηκαν επίσης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Ακόμη διασκέδασαν με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλαξειδίου.

Τέλος υπήρξαν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις και ομιλίες Γαστρονομικού περιεχομένου από κορυφαίους Έλληνες μάγειρες και ανθρώπους της Ελληνικής Γαστρονομίας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κατωτέρω, καθώς η συμμετοχή και στήριξή τους  στην προσπάθειά μας, προκειμένου εκτός από τις φυσικές ομορφιές του τόπου να αναδείξουμε άλλη μία πτυχή της κουλτούρας μας, ήταν πραγματικά πολύτιμη.

τους Χορηγούς της εκδήλωσης
τους τηλεοπτικούς φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους
τους καταξιωμένους επαγγελματίες και ανθρώπους της Γαστρονομίας που παραβρέθηκαν
τους δημοσιογράφους
τις περίπου 75 Γυναίκες του Δήμου για την συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό Ρουμελιώτικης Κουζίνας
τους φορείς και συλλόγους που παραβρέθηκαν
τους παραγωγούς του Δήμου για την έκθεση των τοπικών προϊόντων
όλους όσους εργάστηκαν ή βοήθησαν για την ολοκλήρωση της Γιορτής
όλους όσους επισκέφτηκαν ή παραβρέθηκαν στην Γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου