Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ : ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ Η ''3η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ''



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              Δελφοί 18/05/2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πραγματοποιήθηκε η 3η Ρουμελιώτικη Κουζίνα»

Ο Δήμος Δελφών με τη συνεργασία του ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου διοργάνωσαν την Κυριακή 15/5/2016 την 3η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο Γαλαξίδι. Τη φετινή χρονιά η διοργάνωση κατά καθολική ομολογία ξεπέρασε από άποψη επισκεψιμότητας τις δυο προηγούμενες χρονιές. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι η αύξηση ήταν της τάξης του 30%, πραγματικότητα που αποδεικνύει ότι με τη μέριμνα όλων των εμπλεκομένων χρόνο με το χρόνο διευρύνει τη σημασία της στην ανάδειξη και την καθιέρωση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος του Δήμου Δελφών.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί οτι η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ αγκαλιάστηκε από καταξιωμένους γαστρονόμους οι οποίοι έδωσαν το παρόν ως μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού μαγειρικής, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Ντίνα Νικολάου, η Ελένη Ψυχούλη, η Νάντια Ρηγάτου κ.α., καθώς και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Η εκδήλωση αποτελείτο  από τρία μέρη:

1) Tο διαγωνιστικό κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν 75 παραδοσιακές συνταγές από όλο το Δήμο Δελφών αλλά και από την Φωκίδα ευρύτερα.

2)Τη Μαγειρική Πανδαισία, με τα υψηλής αισθητικής και γεύσης πιάτα που προετοίμασαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Γαλαξειδίου με την επίβλεψη των Καθηγητών της Σχολής.

3) Το εκθεσιακό κομμάτι με το οποίο δόθηκε έμφαση στη συμμετοχή τοπικών παραγωγών και στην προβολή των τοπικών προϊόντων και των υπηρεσιών τουρισμού που παρέχουν επιχειρήσεις από το Δήμο Δελφών και τη Φωκίδα.  

Οφείλει ταυτόχρονα να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δελφών επιφυλάσσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προοπτική της συγκεκριμένης διοργάνωσης και ήδη από φέτος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο συγκεκριμένο κομμάτι της εκδήλωσης, με την εγκατάσταση του κατάλληλου εκθεσιακού εξοπλισμού που αναβάθμισε το χαρακτήρα της διοργάνωσης (παγόδες).

Εκφράζουμε ευχαριστίες προς κάθε φορέα αλλά και προς όλους όσοι συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση. 
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αυτό θα συμβεί ξεχωριστά με αναλυτικό ευχαριστήριο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
                ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

2 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
    ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΟΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ας είναι καλά ο Φουσέκης και οι δικοί του που το φτιάξανε και αυτό πριν δυό χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή