Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

(αλλάζουν) ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ!...


Ένα Super Market 
αναθέσεων (αναλήψεων) έργων

   Το όμορφο και προσφιλέστατο Γαλαξείδι, όντως αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων, τα οποία δυσκολεύουν (τι αβρότης...) την καθημερινότητα των κατοίκων του. Αυτά τα προβλήματα έχουν εντοπισθεί, αξιολογηθεί και ιεραρχηθεί από την Καλλικρατική πλέον αρχή, του Δήμου Δελφών. Και αναλόγως των ευχερειών (διάβαζε ταμείο) του Δήμου, αντιμετωπίζονται δεόντως.
   Έτσι και με τον φωτισμό της οδού Νικολάου Μάμα στην πόλη. Και της οποίας το κόστος έχει προϋπολογισθεί από την Δ/ση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών, σε 16.283,72 ευρώ. Του οποίου έργου, προφανώς έφθασε η σειρά του και θα υλοποιηθεί συντόμως.

   Βεβαίως, στην σχετική απόφαση του θεματικού αντιδημάρχου, σύμφωνα με την οποία ανατίθεται το έργο στον Γρηγόριο Δ. Δήμο Πολιτικό Μηχανικό (του οποίου η προσφορά ήταν με έκπτωση 2% επί του προϋπολογισθέντος κόστους), δεν αναφέρεται σε ποιά Κοινότητα από τις 36 του Δήμου Δελφών, υπάρχει αυτή η οδός Νικολάου Μάμα.  Εμείς από μόνοι μας υποθέτουμε, ότι είναι στο Γαλαξείδι και επίσης μόνοι μας ξανά-υποθέτουμε, ότι δεν θα υπάρχει κάποια συνονόματη οδός σε κάποια άλλη Κοινότητα του Δήμου Δελφών.

Θα πρέπει απλά να σημειώσουμε ότι :
Ο αναφερόμενος ως ανάδοχος αυτού του έργου (ηλεκτροφωτισμός οδού Νικολάου Μάμα), είναι ο ίδιος στον οποίον ανετέθη προ ολίγων ημερών και η προμήθεια 180 τόνων ασφαλτομίγματος (με κόστος 16.296,60 ευρώ), για τις μελλοντικές ανάγκες του οδικού δικτύου στον Δήμο Δελφών.
Όχι ότι είναι κακό. Αλλά να, ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος θα “βουλώσει” τρύπες στον Δήμο μας, τώρα ανέλαβε να “αλλάξει” και τα φώτα στο Γαλαξείδι.

Τις προμήθειες για τους Παιδικούς Σταθμούς, τις έχουν αναλάβει άλλοι. Όπως επίσης και την διαχείριση για την διαδικτυακή παρουσία του Δήμου μας.

Έμεινε και τίποτε “άδωτο”;... 

***********************************************




5 σχόλια:

  1. Εγώ διαβάζω ότι έγινε δημόσιος διαγωνισμός και το πήρε το έργο με 2%. Ας έδινε κάποιος άλλος 2.01% να το πάρει...το άρθρο στερείται σοβαρότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόχειρος Προφορικός Διαγωνισμός Δημοπρασία με τρείς παρόντες. Οι οποίοι έδωσαν έκπτωση όλοι 1% στην πρώτη σειρά και στην δευτέρα σειρά οι δυο πάλι 1% και ο εν τέλει ανάδοχος 2%... (ΑΔΑ : 7ΣΝΙΩ9Θ-ΤΙΧ)
      Τελικώς, το άρθρο στερείται σοβαρότητος;

      Διαγραφή
  2. Ένα όνομα με παράδοση στο Δήμο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχουμε δεί φίλτατε. Τόσον η Αρμυρόβρυση, όσον και η Ράμπα στην Μεταμορφώσεως, θα τύχουν αναλόγου "περιποιήσεως". Υπομονή.
      Ειλικρινά, δεν προλαβαίνουμε την τοπική επικαιρότητα.
      Εξ άλλου, υπάρχει σε εξέλιξη (και το παρακολουθούμε) "καραμπινάτο" θέμα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δελφών, εμπρός στο οποίο οι αναθέσεις των ...συγγενικών προσώπων, είναι μάλλον γραφικές.
      Ευχαριστούμε για τον σχολιασμό σας

      Διαγραφή