Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

"ΤΑΞΕΙΔΕΥΟΝΤΑΣ" ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΙΤΕΑΣ


           Εκδρομικόν, Αναμνηστικόν,
Ψυχαγωγικόν.

  Ένα όμορφο ταξείδι και μια “γεμάτη” Κυριακή ετοιμάζει για τα μέλη και τους φίλους του, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας. Μια ολοήμερη εκδρομή η οποία θα περιλαμβάνει μια επίσκεψη-ανταπόδοση προς το αδελφό και φίλιο Σωματείο των Μικρασιατών Θήβας και ένα “προσκύ- νημα” (...ακουστικο-γαστρονομικός ασπασμός, καλύτερα), σε γεύσεις και ακούσματα Πολίτικα.

  Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 λοιπόν, με Τουριστικό Λεωφορείο και αναχώρηση από την Ιτέα (στις 9:30’ από τα γραφεία του Συλλόγου), θα πραγματοποιηθεί ως πρώτη στάση, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, του οποίου τα εκθέματα, ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργικότητά του ως ζωντανού κυττάρου της Βοιωτικής Κοινωνίας, το έχουν καταστήσει από εξαίρετο έως άριστο. Και βεβαίως, σχεδόν υποχρεωτικά επισκέψιμο από όλους τους Έλληνες, μιας και μέσα από τις αίθουσές του παρελαύνουν, πρωτίστως η Ηρωϊκή και στην συνέχεια όλες οι υπόλοιπες ιστορικές περίοδοι της Αρχαίας Ελλάδος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πόλη των Θηβών, ανήκει στην πολύ μικρή ομάδα (elite club) των ελληνικών πόλεως, οι οποίες εξακολουθούν και παραμένουν ενεργές από ιδρύσεώς των στον ίδιο χώρο, από τα βάθη των αιώνων έως σήμερα.

  Θα ακολουθήσει επίσκεψη-συνάντηση, με τα μέλη της Ενώσεως Μικρασιατών Θήβας, ένα αδελφό και εξαιρετικά δραστήριο Σωματείο, εις επίρρωση των καλών σχέσεων και ανταλλαγών των δύο Συλλόγων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στην συνέχεια, άφιξη στην Νέα Χαλκηδόνα, Μικρασιατο-κρατούμενη περιοχή των Αθηνών, όπου στο “Πέραν”, το περίφημο Καφέ-Αμάν της Πόλης, θα ακολουθήσουν (και θα απολαυσθούν) τα δέοντα : Γεύσεις, Αρώματα κι Ακούσματα Ανατολής, με την Πόλη (μας) και το Αιγαίο (μας), να πλημμυρίζουν όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Κόστος συμμετοχής/άτομο 35 ευρώ
(συμπεριλαμβάνονται μεταφορά, εισιτήρια, φαγητό, κρασί, μουσική)

Δηλώσεις συμμετοχής με απαραίτητη την προκαταβολή 15 ευρώ, στα Γραφεία του Συλλόγου καθημερινά 18:00’ έως 20:00’

Τηλέφωνα επικοινωνίας :
- 22654-00054 (Συλλόγου)
- 6944-586966
- 6932-294454
- 6972-694003
- 6992-471951








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου