Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΑ (γραφικά...) ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ "Fiesta" ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ


Προς άγνοες και αδαείς

   Η Δ.Ε. Ιτέας, εθεώρησε σκόπιμον να ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό κάποιας τοπικής εφημερίδος με Ανακοίνωσή της (όχι εμάς και τα λοιπά τοπικά διαδικτυακά ΜΜΕ), ότι η αντιδήμαρχος εβράβευσε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας “Ο Πελεκάνος” κατά την πρόσφατη εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Δελφών, για το “Συλλογικό Πνεύμα και τον Εθελοντισμό”
Αυτό δε έγινε Δευτέρα 31-10-2016, με την ημερομηνία δημοσιεύσεως της ανακοινώσεως στην εφημερίδα, να είναι η ίδια με την ημερομηνία συντάξεώς της!...
Και επίσης, ενημέρωνε (όχι εμάς) με αυτή την Ανακοίνωση ότι, σε εκείνη την συγκέντρωση-δείπνο, παρευρέθησαν κι άλλοι ενεργοί Σύλλογοι (δεν αναφέρεται αριθμός), καθώς επίσης και ότι, ο “Πελεκάνος” έχει λαμπρή ιστορία και μεγάλη κοινωνική προσφορά.  Την οποία ιστορία του Συλλόγου, εθεώρησε υποχρέωσή της η Δ.Ε. Ιτέας, να την κάνει γνωστή μέσω αυτής της Ανακοινώσεως, στους αναγνώστες της συγκεκριμένης εφημερίδος. Εξυπακούεται ότι το κείμενο εσυνοδευόταν από μια φωτογραφία με την αντιδήμαρχο παραδίδουσα το βραβείο στον πρόεδρο του Συλλόγου.
Εδώ αξίσει να σημειώσουμε ότι, η εν λόγω ανακοίνωση, δεν έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών.

   Το εάν έχει το δικαίωμα η Δ.Ε. Ιτέας, να εκδίδει κατά παραγγελία Ανακοινώσεις για μοναδική χρήση τους από ένα μικρο επαρχιακό έντυπο μέσον ενημερώσεως, χρησιμοποιώντας όμως και το εθνόσημο για την προσωπική προβολή της αντιδημάρχου, αυτό είναι θέμα δημοκρατικής παιδείας και κριτηρίων, όπως λέγει και ο Τέντ.
Θέμα δεοντολογίας δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει. Εάν δηλαδή, ο “πάσα ένας” ο έχων θεσμική πρόσβαση στο εθνόσημο, έχει και εκ του Νόμου την δυνατότητα στο να εκδίδει Ανακοινώσεις (όχι Δελτία Τύπου) για εσωτερική κατανάλωση και προβολή.

  Δεν ενημερώνει όμως τους αναγνώστες αυτής της εφημερίδος (πόσοι πολλοί να είναι άραγε;) η αντιδήμαρχος, για το πόσοι είναι οι ενεργοί Σύλλογοι σε ολόκληρο τον Δήμο Δελφών, μιας και ο Δήμος ήταν διοργανωτής αυτής της “Fiesta”, πόσοι από αυτούς εκλήθησαν και πόσοι τελικά επήγαν;   Ή ακόμη σε τοπικό επίπεδο της Δ.Ε. Ιτέας, πόσοι εν ενεργεία και με παραγωγή έργου Σύλλογοι υπάρχουν, ποιοί εκλήθησαν και ποιοί επήγαν τελικά σε αυτό το “Gala” του Συλλογικού Πνεύματος και του Εθελοντισμού;

   Εμείς οι “υπόλοιποι”, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να πληροφορηθούμε για την “θεσπέσια” δράση της αντιδημάρχου στο να απονείμει (όχι κατόπιν ενεργειών της βέβαια...) το βραβείο στον ακούραστο και ανεκτίμητο (κυριολεκτικά!) ζωοδότη Σύλλογο της Ιτέας, στον καταξιωμένο και πασίγνωστο σε όλη την Ελληνική Επικράτεια Σύλλογο, τον “Πελεκάνο”, εμείς οι υπόλοιποι “ιθαγενείς” λοιπόν, επληροφορηθήκαμε μέσω μιας τοπικής εφημερίδος της Αμφίσσης στις 31-10-2016, ότι ναί, υπάρχει και ένας Σύλλογος στην πόλη μας με τεράστια κοινωνική προσφορά και τον οποίον εβράβευσε η αντιδήμαρχος...

Αυτό το οποίο “έλαβε χώραν” στο Γαλαξείδι, είναι άξιο σχολιασμού και χρήζει διερευνήσεως. Και για αυτό θα επανέλθουμε. Διότι το “πριν” το “μετά” και το “στήσιμο” αυτής της (πώς να την αναφέρουμε...), αυτής της εκδηλώσεως εν πάση περιπτώσει, πέραν του θέματος-κράχτη των βραβεύσεων, είχε έντονα τα σημάδια μιας παρακμάζουσας κοινωνίας.

Και ως εισαγωγή για τον προσεχή σχολιασμό μας, θα ερωτήσουμε την απονέμουσα βραβεία αντιδήμαρχο :
Με ποιά Θεσμική ή Συλλογική ιδιότητα είχε κληθεί και είχε παρευρεθεί σε αυτή την εκδήλωση, περιφερόμενος ανάμεσα στους παρακαθημένους, χαριετιζόμενος και φωτογραφιζόμενος μεθ’ όλων, διανέμων χαμόγελα και χειραψίες, ο γνωστός πολιτευτής (λέει) κόμματος στην Φωκίδα;
Ποιός τον εκάλεσε, οέο;...


Η περιώνυμη Ανακοίνωση, προσφορά μας στους δικούς μας αναγνώστες.

***************************************** 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Ιτέα 31 Οκτωβρίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Δελφών πραγματοποίησε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00, στο Γαλαξείδι, τιμητική εκδήλωση για το Συλλογικό Πνεύμα και τον Εθελοντισμό.
Από κάθε Δημοτική Ενότητα του δήμου μας, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους ενεργούς Συλλόγους.
Από την Δημοτική Ενότητα Ιτέας βραβεύθηκε, από την Αντιδήμαρχο Δελφών κ. Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας « Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ», για την κοινωνική του προσφορά και το μεγάλο έργο ζωής που επιτελεί στο Δήμο Δελφών και όχι μόνο, επιβραβεύοντας τον εθελοντισμό των μελών του που προσφέρουν το αναντικατάστατο «Δώρο Ζωής» το αίμα τους στον άγνωστο συμπολίτη που το χρειάζεται.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας « Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» ιδρύθηκε την άνοιξη του 1990, σήμερα αριθμεί 1800 μέλη και πραγματοποιεί 6 τακτικές οργανωμένες αιμοληψίες στην Ιτέα, 2 στην Αράχωβα, 2 στους Άγιους Πάντες και 2 στην Ερατεινή, κάθε χρόνο, με τη συνεργασία της υπηρεσίας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας , του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα και το Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.
Ο σύλλογος έχει ενταχθεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) το 1992, κάθε χρόνο οργανώνει εκπαιδευτικές, ενημερωτικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις αιμοδοτών μεταξύ άλλων δε ξεχωρίζει η διοργάνωση το Σεπτέμβριο του 1995 της 9ης Αμφικτιονίας των Συλλόγων Εθελοντών της χώρας με την πρώτη παρουσίαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIODS) στην πόλη μας.

Εκ του Δήμου Δελφών , Δ.Ε. Ιτέας

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή θα έλεγα και εγώ:
    Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κυρία Αντιδήμαρχος χτενίζεται.
    Ο λαός υποφέρει και υποφέρει από την ανικανότητα των πολιτικών που ψήφισε.
    Όσο ο λαός κοροϊδεύεται και ψηφίζει με κριτήριο τα πανηγύρια και τα θεάματα, οι εκπρόσωποί του θα χτενίζουν το …… κεφάλι τους για να γίνει πιο πειστική η φάτσα τους στην κοροϊδία των υπηκόων.
    Σιγά μην ασχοληθούν με τις αμιαντοσωλήνες και το νερό που πίνει ο λαός.
    Οι άρχοντες πίνουν εμφιαλωμένο.
    Σιγά μην τους απασχολήσει η λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και ο λαός που κολυμπά παρέα με τα λύματα.
    Οι άρχοντες έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν αλλού, στα καθαρά.
    Σιγά μη τους απασχολήσει αν τώρα τον χειμώνα τα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο να ζεστάνουν τους μαθητές.
    Γνωρίζουν από «κοινωνική αξιοπρέπεια» και θα βρουν πετρέλαιο ικετεύοντας με υπόκλιση στα τέσσερα, αξιοπρεπώς όμως, τους Βωξίτες.
    Λαέ – Χάνε, κλείσε το στόμα σου στα δολώματα των θεαμάτων που σου ρίχνουν οι άρχοντές σου. Αν συνεχίσεις να χάβεις τα δολώματα των θεαμάτων και των πανηγυριών θα αναγκάσεις τους άρχοντές σου να συνεχίσουν και αυτοί να μην ασχολούνται με τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας, χτενίζοντας το …… κεφάλι τους όταν εσένα και την οικογένειά σου θα καίνε τα προβλήματα της επιβίωσης και της καθημερινότητας.
    Στους Χάνους Λαούς «δολώματα-πανηγύρια» αρμόζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτη την εκδηλωση βραβευτηκε ενας συλλογος απο καθε πρωην καποδιστριακο δημο για να ειναι ευχαριστημενοι ολοι και να γεμισουν το μαγαζι απο παντου.Δηλαδη δεν βραβευτηκαν καποιοι μονο επειδη το αξιζαν αλλα επρεπε πρωτα να καλυπτουν και γεωγραφικα-χωροταξικα και ψηφοθηρικα την επικρατεια του δημου μενοντας εξω και αλλοι συλλογοι με μεγαλυτερη προσφορα . Το τραπεζωμα ηταν προσφορα του επιχειρηματια του καταστηματος γι αυτο και ο διευθυντης του ειχε καλεσει και την ¨γνωστη ¨ παρεα του , ασχετους με συλλογους εθελοντικης προσφορας , και ολοι μαζι δημοτικοι ¨αρχοντες¨και λαος και παρατρεχαμενοι επαιξαν το παιχνιδι του επιχειρηματια για προβολη . Η αληθεια ειναι οτι ολοι εμειναν ευχαριστημενοι απο την βραδια μιας και το ¨τζαμπα ¨δεν εβλαψε ποτε κανεναν . Βεβαια και ΄ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ¨.

    ΑπάντησηΔιαγραφή