Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

"ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ

Ο Απών...


    Και εφθάσαμε στο σημείο, ο εκ του νόμου και θεσμικά υπεύθυνος για την προάσπιση όλων των υλικών και πνευματικών αξιών του Δήμου μας, ο μέσω της ψήφου των κατοίκων εξουσιοδοτημένος στο να είναι ο πρωτεργάτης στην εύρεση λύσεων σε όλα τα προβλήματα του τόπου μας, αυτός ο άνθρωπος ο υποχρεωμένος να ηγείται, τόσον της προσπαθείας επουλώσεως των πληγών τις οποίες επροκάλεσε η μεγαλυτέρα καταστροφή των τελευταίων ετών στην περιοχή μας, όσον και του σχεδιασμού για την άρδευση του ελαιώνος μας,  να είναι Απών από τις όποιες πρωτοβουλίες ανθρώπων, Φορέων και Συλλογι- κοτήτων, για την θεραπεία εμψύχων και αψύχων, από τις προ 3ετίας δημιουργηθείσες παρενέργειες της μεγάλης πυρκαϊάς στον ελαιώνα μας, καθώς και από την συζήτηση για το μέλλον του.

   Και εφθάσαμε στο σημείο, εκπρόσωποι δυο Συλλόγων, δημιουργηθέντων επί τούτου, από σχεδόν κατεστραφέντες λόγω της πυρκαϊάς ελαιοκτήμονες, να χρησιμοποιούν όλους του γνωστούς και αγνώστους διαύλους επικοινωνίας με την Κεντρική Διοίκηση της χώρας, προκειμένου να μεταφέρουν την απόγνωση των μελών τους και την εμμονή τους στην σωστή καλλιέργεια της ελιάς, στους έχοντες εκ του νόμου την δυνατότητα και την αρμοδιότητα να δώσουν λύσεις στο πρόβλημά τους. Οι δε ενέργειές των, να καρποφορούν. Και μπράβο τους!

   Είναι απαράδεκτο το να συναντώνται με τον Υπουργό στο Γραφείο του, παρόντος του Βουλευτού Φωκίδος και του Επιτελείο του Υπουργού, ασυνόδευτοι από αυτόν ο οποίος υποτίθεται ότι τους εκπροσωπεί και ο οποίος υποτίθεται ότι θα είχε κινήσει “γη και ουρανό”, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα και η ανάπτυξη στην επικράτειά του.

Κατάφεραν δηλαδή οι Αρ. Σκουρλέτος (“Αρισταίος”) και Δρόσος Παρασκευάς (“Παραδοσιακός Ελαιώνας Άμφισσας”), μέσω του Βουλευτού Φωκίδος, να συζητήσουν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Γραφείο του, να του εκθέσουν λεπτομερώς τους προβληματισμούς των, τις εκτιμήσεις των για την άρδευση και την διατήρηση της παραδοσιακής μορφής του ελαιώνος, καθώς επίσης  και τις προτάσεις των  και να αποσπάσουν διαβεβαιώσεις για άμεσες απαντήσεις και για νέες συναντήσεις, εφ’ όσον χρειασθούν.
Και ο “αρμόδιος”, ήταν Απών!...

Τι λέει σε εκείνο το άσμα η Βίσση : “Δώδεκα, κι ούτ’ ένα τηλεφώνημα...”

***********************************

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2016

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου με τον πρόεδρο του συλλόγου ελαιοκαλλιεργητών «ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ» κ. Αρ. Σκουρλέτο και τον κ. Δρ. Παρασκευά, εκπρόσωπο του συλλόγου «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ».
Η συνάντηση έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος των συλλόγων στον βουλευτή του νομού Ηλία Κωστοπαναγιώτου, ο οποίος και παρεβρέθη.
Στον κ. Υπουργό και τους συμβούλους του, ετέθησαν από την μεριά των εκπροσώπων των συλλόγων προς συζήτηση, διερεύνηση και λύση, δύο εκ των βασικών προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των ελαιοκαλλιεργητών της περιοχής.
1. Το πρόβλημα της άρδευσης του ελαιώνα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ' το ζήτημα της κεντρικής υδροληψίας και το κατά πόσο μπορεί αυτή να εξυπηρετηθεί από την ΕΥΔΑΠ. Εξετάστηκε η ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων-προτάσεων. Ετέθησαν σχετικές προτάσεις για τις οποίες σύντομα θα υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία σε άμεση συνεργασία με τεχνικούς και επιστημονικούς συμβούλους του Υπουργείου. Και
2. Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του νέου προγράμματος του «Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας», σε συνάρτηση με την πρόταση, η οποία έχει υποβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2016 από τους παραπάνω συλλόγους. Η συνέχιση του προγράμματος ήδη είναι μια πρώτη επιτυχία.
Η συζήτηση προχώρησε και σε δημιουργική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την άμεση βελτίωση του νέου προγράμματος.
Ιδιαίτερα απασχόλησε, ο τρόπος ένταξης στο πρόγραμμα, των παραγωγών με κατεστραμμένα κτήματα από την καταστροφική φωτιά του 2013.
Οι σύμβουλοι του Υπουργείου πήραν υπόψη τους τις κατατεθειμένες προτάσεις και διαβεβαίωσαν για άμεσες απαντήσεις.
Φυσικά και η συζήτηση και η ανταλλαγή προτάσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων, των τεχνικών συμβούλων και του Βουλευτή θα συνεχιστεί, καθόσον η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο έχουν την θέληση να βρεθούν δίκαιες και λογικές λύσεις στα προβλήματα.




1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Επικουρε για ακόμη μια φορά οι συριζαιοι λειτουργούν μονοι τους μετα βεβαια απο νυχτερινές εντολές του "σερίφη"και υπό το βλεμμα του βουλευτή μας!!!Όσο για τον "ακαλεστο"Δημαρχο όπως φαινεται, αμφιβαλω αν θα έκανε την διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή