Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΑΣ "ΣΥΡΟΜΕΝΟΣ" ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΣΕ ΜΙΑ "Folklor" ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


"Oh, my Goodness!...  Eixan Lasso stin Arxaia Ellada?..."



   Προ ολίγων ημερών, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ιτέας, εδημοσιοποίησε την πρόσκλησή του προς τους Τοπικούς Συμβούλους, για την σύγκληση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας. Αναφέρει δε, τα 7 (επτά) προς συζήτηση θέματα, τα οποία ο ίδιος έχει καθορίσει και τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν στην Συνεδρίαση του Σώματος.
  Με αφορμή την δημοσίευση σε μια διαδικτυακή φυλλάδα (την “Espresso” της περιοχής), η οποία μετέφερε εντελώς αλλοιωμένη την πληροφορία από την ...γνωστή πηγή της εντός της Δ.Ε. Ιτέας,
οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Ιτέας, με κοινή τους Ανακοίνωση, τοποθετούν τα γεγονότα στην ορθή τους βάση, καθόσον
την συγκεκριμένη συνεδρίαση επροκάλεσαν από καιρού οι ίδιοι (τέσσερεις Σύμβουλοι), αναφέροντας μάλιστα και τα από τότε προτεινόμενα προς συζήτηση θέματα!

   Για τους γνωρίζοντες, αυτό είχε ζητηθεί από αυτούς, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, όπου είχε αποφασισθεί και η ημερομηνία, γεγονός το οποίον είχε αποδεχθεί  και ο Πρόεδρος Τέντ Γουόρθ.
   Μάλιστα οι ίδιοι στη κοινή επιστολή τους, τροποποιούν κατά ένα θέμα την ημερησία διάταξη του Προέδρου και αντί του 1ου προτεινομένου θέματος, την συζήτηση δηλαδή για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Ιτέας (το οποίον ήδη έχει συζητηθεί και προταθεί από μηνών), ζητούν την ενημέρωση των Συμβούλων από την αντιδήμαρχο, για τα γενόμενα στο Κ.Α.Σ. γύρω από το Γ.Π.Σ. Ιτέας (7ον θέμα).
Το οποίον σημαίνει ότι, εφ’ όσον οι τέσσερεις Τοπικοί Σύμβουλοι, έξω από παρατάξεις, ιδεολογίες και χρώματα, ομονόησαν και συμπράττουν για τα προβλήματα και το μέλλον της πόλεως, όσον και να θέλει να αντισταθεί (;) ο καλοκάγαθος Πρόεδρος, αυτό είναι αδύνατον. Μόνον να εκτεθεί είναι δυνατόν στην τοπική κοινωνία και αυτό είναι σε θέση να το καταλάβει.

Εμείς, θα κάνουμε μόνον μια υπόμνηση προς τον Πρόεδρο της Κοινότητος :

Φίλτατε Τέντ. 
 Η εποχή του πολιτικού “ψαρέματος” και “μαντρώματος” διαφωνούντων και αποστασιοποιημένων από μια πολιτική ή δημοτική παράταξη, έχει κατά πολύ και από πολλού ξεπερασθεί. Και οι απόπειρες επανασυγκολήσεως μέσω απογευματινών προσκλήσεων για κοινωνικές δήθεν επαφές σε νεοκλασσικά σαλονάκια, με καφεδάκι συνοδευόμενο από χειροποίητο κέϊκ, είναι εκτός από γραφικές και ολίγον επικίνδυνες. Για την εικόνα ενός δημοσίου (και αγαπητού) ανθρώπου. Και φανταζόμεθα ότι είμεθα κατανοητοί.

Η παρακάτω αναδημοσιευόμενη ανακοίνωση των τεσσάρων, είναι κατατοπιστική και αποκαλύπτει το μέγεθος του “λάθους” μας κατά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

************************************** 


 ΑΙΤΗΜΑ
Των Τοπικών Συμβούλων
Της Δημοτικής Κοινότητας
ΙΤΕΑΣ                                                                             ΙΤΕΑ 21/11/2016


Προς τον
Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας
Κο. Γουώρθ Τζων-Τάουσεντ
Κοινοποίηση:
1. Αντιδήμαρχο Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ
κα. Πιλάλα-Τσακίρη Τριανταφυλλιά


ΘΕΜΑ: Θέματα για την σύνταξη πρόσκλησης του επόμενου Τ.Σ. της Δ.Κ. Ιτέας.
ΣΧΕΤ: Το αριθ.πρωτ. 27444/15-11-2016 έγγραφο του Προέδρου της Δ.Κ. Δελφών.


Κε Πρόεδρε του Τοπικού Συμβουλίου
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, σας προτείνουμε τα κάτωθι θέματα, προκειμένου να συζητηθούν στο επόμενο Τοπικό Συμβούλιο εντός ημερήσιας διάταξης.

  1. Γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου για την Ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα.
  2. Προτάσεις για την ύπαρξη Μεταβατικού χρονικού σταδίου για την εφαρμογή του Νόμου 2971/2001 που αφορά τα καταστήματα του Παραλιακού Μετώπου της Ιτέας.
  3. Διανοίξεις οδών, οι οποίες προβλέπονται στο εγκεκριμένο σχέδιο πόλης της Ιτέας του 1927 λαμβάνοντας υπ’ όψη τις σχετικές τροποποιήσεις σε αυτό.
  4. Ασφαλτοστρώσεις οδών με κλείσιμο στις λακκούβες .
  5. Αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης.
  6. Ενημέρωση από την κα Αντιδήμαρχο του Τοπικού Συμβουλίου για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) κατά την τελευταία συνεδρίασή του για όσα αφορούν το Γ.Π. Σχέδιο της Ιτέας.
  7. Προτάσεις για την διεκδίκηση ποσού που απέμεινε στο Δήμο Δελφών από τα Αντισταθμιστικά τέλη των Μεταλλείων για την περίοδο 2014-2015, από την Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ.

Οι Σύμβουλοι της Δ.Κ. Ιτέας

  1. Αναστάσιος Μέγκος
  2. Μαρία Καλπούζου
  3. Ιωάννης Λύτρας
  4. Νικόλαος Οικονόμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου