Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

"ΣΚΟΤΕΙΝΗ" Η ΙΤΕΑ (νυκτερινό blackout)


Ώρα 12:35’
(ξημερώνοντας Τετάρτη)

   Και ξαφνικά, όλα έσβησαν!  Το φως στο δωμάτιο, ο Υπολογιστής, όλα. Πίσσα!. Σκοτάδι παντού. Έσβησαν και τα φώτα των δρόμων και ολόκληρη η Ιτέα είχε βυθισθεί στο απόλυτο σκοτάδι. Μόνον η έντονη πλέον αστροφεγγιά μαρτυρούσε ότι εκεί ήταν ο ουρανός κι ότι εμείς πατούσαμε επάνω στην γη.
   Κάποια αναμμένα κεριά ενεφανίσθησαν σε μπαλκόνια, πόρτες και παράθυρα, καθ’ όσον, όσοι ήσαν  ακόμη άγρυπνοι, αναζητούσαν την αιτία της επιστροφής τους στον ...μεσαίωνα. Ενώ αρκετές σειρήνες συναγερμών, άρχισαν να ηχούν ωσάν παράφωνη συναυλία, επιζητώντας την προσοχή μας (και την αρωγή μας;) μέσα στο απόλυτο σκότος, για να προασπίσουμε υποτίθεται, την περιουσία του ιδιοκτήτη τους.
Ιτέα, λίγο μετά από τα μεσάνυκτα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2016.

  Αγριεύει κανείς με αυτή την απόλυτη αίσθηση του σκότους, δημιουργώντας σε όλους μας την εντύπωση, ότι η ηλεκτρική ενέργεια, είναι όχι απλά ο θεμέλιος λίθος του πολιτισμού μας, αλλά ότι είναι και απαραίτητη όπως η αναπνοή ή η τροφή μας.
Και όπως έλεγε κάποιος προβληματισμένος της εποχής μας, θέλοντας να καταδείξει το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδος, ότι  "ο σύγχρονος πολιτισμός μας έχει αρχή και τέλος, επάνω στον διακόπτη ανοιγο-κλεισίματος του ηλεκτρικού ρεύματος".

Περισσότερο από μια ώρα εκράτησε η νυκτερινή ενεργειακή απομόνωση της Ιτέας και δεν πληροφορηθήκαμε εάν το γεγονός είχε μεγαλυτέραν έκταση ή ήταν τοπικό.
Τέλος καλό όμως, όλα καλά, όταν γύρω στις 02:00’ ...αναβλέψαμε.

Καλημέρα μας, καλώς ήλθαμε στον Πολιτισμό.

 

2 σχόλια:

  1. Το ρολόΙ της Μεταμορφώσεως, επειδή είναι ηλεκτρικό προφανώς, έχει αποσυντονιστεί. Και βαράει κατά βούληση και ότι νάναι. Δεν ειδοποιεί κανείς τον παππά να το διορθώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΊΣΟΥΝΕ. ΜΟΝΟ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή