Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

Εν ονόματι του Νόμου
(αλλά όχι της Δημοκρατίας)

   Η “Αριστερή Ενωτική Μετωπική Παρέμβαση” Εκπαιδευτικών Φωκίδος, μας υπενθυμίζει με την παρακάτω αναδημο- σιευόμενη Ανακοίνωσή της, ότι την ερχομένη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, εκδικάζεται η υπόθεση της διώξεως των δυο εκπαιδευτικών-γονέων και των τριών τότε μαθητών του Λυκείου Ιτέας, για την γνωστή ιστορία της καταλήψεως προ δυο ετών, του κτιρίου του Λυκείου Ιτέας.
Ο δε τίτλος-σύνθημα της εν λόγω Ανακοι- νώσεως είναι : “Να σταματήσει η Ποινική Δίωξη των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του Λυκείου Ιτέας”.

Ωραία.  Και συμφωνούμε με αυτό. Το ερώτημα όμως είναι : 
Ποιός θα το κάνει αυτό, ποιός είναι σε θέση να σταματήσει την διαδικασία; Ο αχρεωστήτως καταγγέλλων, ή μήπως ο Εισαγγελέας της έδρας;

  Όπως είναι γνωστό, την αρχική καταγγελία έβαλε στο αρχείο ο τότε Εισαγγελέας Αμφίσσης, αλλά παρενέβη ο Εισαγγελέας του Εφετείου Λαμίας (προϊσταμένη αρχή) και παρήγγειλε την λήψη καταθέσεων από όλους τους κατανομαζομένους στην καταγγελία και εν τέλει την εκδίκαση της υποθέσεως.
Συνεπώς, ο μόνος τρόπος λήξεως της υποθέσεως, είναι να καταθέσει στο Δικαστήριο υπέρ των κατηγορουμένων, αυτός ο οποίος τους έφερε σε αυτή την θέση, με τελικό αποτέλεσμα την αθώωσή τους.

  Και εάν θεωρήσουμε ότι για τους δύο εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα γονείς, αυτή η “περιπέτεια” δεν θα τους στοιχίσει και πολλά πράγματα, δεν ισχύει το ίδιο και για τους τρεις νέους ανθρώπους, τους τότε μαθητές του Λυκείου και νυν Φοιτητές, των οποίων η ζωή ξεκινά (ενδεχομένως) με έναν κατά παραγγελία στιγματισμό.

Και τότε θα πρέπει το ζεύγος των “υπερασπιστών” της τάξεως στην μικρή μας κοινωνία, να εξηγήσει στον Σύλλογο των Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ιτέας (και όχι μόνον), γιατί κατά την άποψή τους το μέλλον αυτών των παιδιών τους αφήνει αδιάφορους. Όπως αδιάφορους τους άφησε και η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Συλλόγου, κατά τη Γενική τους Συνέλευση, εκείνες τις ημέρες της καταλήψεως του Λυκείου.


Τι να περιμένουμε άραγε την Δευτέρα;...

**************************************


3 σχόλια:

  1. "Και εάν θεωρήσουμε ότι για τους δύο εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα γονείς, αυτή η “περιπέτεια” δεν θα τους στοιχίσει και πολλά πράγματα..."
    Δυστυχώς, αγαπητέ Επίκουρε,με βάση τον δημοσιοσιοϋπαλληλικό κώδικα(που ψήφισαν οι πρώην και συνεχίζουν να εφαρμόζουν οι νυν)σε περίπτωση καταδίκης ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ!!!
    Η κατηγορούμη Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ???
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ..ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΄73
      ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ ΕΠΕΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

      Διαγραφή