Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ


Ανοιχτή  επιστολή της 
«ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 
Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ»
στον υπουργό  εργασίας 
κ. Κατρούγκαλο 
και στην κυβέρνηση  συνολικά.  

Άμφισσα 2/11/2016                                                                                           
  Μας στείλατε από μία επιστολή προς τον κάθε συνταξιούχο προκειμένου να μας πείτε πόσο πιο βαθειά θα βάλετε το χέρι σας στα πενιχρά μας εισοδήματα, όπως, τα καταντήσατε και εσείς και οι προκάτοχοί σας, για να μας φτάσετε στην απόλυτη φτώχεια.

 Εσείς λοιπόν που επιβάλλατε εισφορές για την υγεία (κόβοντας μια ολόκληρη σύνταξη) και που δεν έχουμε νοσοκομείο, ούτε γιατρούς στο ΠΕΔΥ, ούτε στον ΕΟΠΥΥ, που δεν μπορούμε ούτε τα φάρμακά μας να πάρουμε! εσείς που μειώσατε κατά 45% τις κύριες συντάξεις και κατά 82% τις επικουρικές που έχουν πληρωθεί με το μόχθο μιας ζωής! Εσείς που ακολουθείτε κατά γράμμα τη συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και δεν μας δίνετε τις απώλειες των συντάξεών μας αλλά ούτε και τον 13ο μισθό όπως υποσχεθήκατε! Εσείς λοιπόν με την επιστολή σας υπερασπίζεστε με θράσος το «τσεκούρι» στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» που «δεν προβλέπει νέες μειώσεις», αλλά έχει ως βάση της «τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» και για τους λόγους αυτούς βέβαια, μας δίνετε επικουρικές που ισοδυναμούν με ένα κουλούρι ανά ημέρα.

  Με την επιστολή σας, θέλετε να παραπληροφορήσετε και να αποπροσανατολίσετε τους συνταξιούχους, να συγκαλύψετε τις αντιλαϊκές πλευρές της πολιτικής σας, να δείξετε γι' εμάς ένα πλαστό ενδιαφέρον, μια ψεύτικη κοινωνική ευαισθησία. Δεν πρόκειται να ξεγελάσετε κανέναν με τέτοιες μεθοδεύσεις.

  Η Ένωσή μας, σε γενική συνέλευση που κάλεσε έκτακτα το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να σας επιστρέψουμε τις επιστολές σας συνοδεύοντάς τες με τη δέσμευση πως θα μας βλέπετε συνεχώς στους δρόμους του αγώνα, μέχρι να καταργήσουμε το σύνολο των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Εσείς δεν πρόκειται να ξεγελάσετε κανέναν με τέτοιες μεθοδεύσεις και εμείς δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας τις περικοπές, αλλά θα συνεχίσουμε  να βρισκόμαστε στο δρόμο για τα δικαιώματα τα δικά μας  αλλά και της νεότερης γενιάς, των παιδιών μας και των εγγονιών μας , που αντιμετωπίζουν την ανεργία, το «ξήλωμα» των Συλλογικών Συμβάσεων, την κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

 Έχετε υπ’ όψιν ότι δε βγαίνουμε στους δρόμους επειδή  εσείς αρέσκεστε να μιλάτε για αγώνες, αλλά επειδή θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τα υπόλοιπά μας χρόνια και που η δική σας πολιτική μας στερεί.
                                                                                        

     Με εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης (1/11/2016) το Διοικητικό Συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου