Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ

 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιβαδειά, 29/11/2016
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ

 ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΚΑ

«Η δασκάλα των χρωμάτων»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
της Λιβαδείτισας εκπαιδευτικού Κατερίνας Δημόκα.
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ. 
στο Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος" (Πηγές κρύας, Λιβαδειά).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ελένη Τσιάλτα,
ο φιλόλογος Δημήτρης Καραμάνης και η συγγραφέας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο τραγουδοποιός Σταύρος Σιόλας.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μ ετά τη σκληρή διαταγή του βασιλιά Μονόχρωτου να απαγορεύσει όλα τα χρώματα, εκτός από το γκρίζο, στην Γκρίζα Πολιτεία εμφανίζεται η Δόνα Ανεζίνα, ξακουστή δασκάλα και ταξιδιώτισσα. Μαθαίνει στα παιδιά τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις φυλές του κόσμου, τους μαθαίνει όλα όσα ξέρει. Και τα χρώματα ξεχύνονται. Κοραλλένια κόκκινα, πράσινα σμαραγδένια, κίτρινα της βανίλιας και πορτοκαλί του κρόκου, θαλασσινά μπλε, μωβ μελιτζανιά, ροζ του τριαντάφυλλου… Ποια όμως θα είναι η αντίδραση του σκληρού βασιλιά; Θα καταφέρει η δύναμη της αγάπης να μαλακώσει τη σκληρή καρδιά του;
"Πρόκειται για ένα συναρπαστικό παραμύθι, με μια γοητευτική ηρωΐδα. Δίνει στα παιδιά-αναγνώστες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο, να τον αγαπήσουν και να ενδιαφερθούν για τις διαφορετικές φυλές, που με τον ιδιαίτερο πολιτισμό τους συμβάλλουν στην πανανθρώπινη σοφία".
Η Επιτροπή Βραβείων της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για τον Έπαινο που απέσπασε το παραμύθι το 2014.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Κατερίνα Δημόκα μοίρασε την παιδική της ηλικία στον Πειραιά και στη Λιβαδειά. Είναι αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία και διαθέτει Master στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας. Στη λογοτεχνία διακρίθηκε για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό Διηγήματος του Περιοδικού Elle (2000) και κέρδισε τον Έπαινο παραμυθιού από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2014) για τη Δασκάλα των Χρωμάτων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο γιους και ζει στη Λιβαδειά. Εργάζεται ως φιλόλογος στο Δημόσιο Σχολείο, όπου διδάσκει και διδάσκεται καθημερινά από τα παιδιά. Θεωρεί ότι η Λογοτεχνία είναι ένας ευαίσθητος αγωγός, που οδηγεί άμεσα στην παιδική ψυχή κι αφήνεται να παρασυρθεί στις κρυστάλλινες διαδρομές της.
Εργογραφία:
  • Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
  • ΟΜΗΡΟΣ… ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ (ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου