Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ


                                                                                  Αθήνα, 25.11.201

                           Αριθμ. Πρωτ.:500



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να σταματήσει η δίωξη των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Λυκείου Ιτέας

Καταδικάζουμε την παραπομπή σε δίκη τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, των εκπαιδευτικών-γονέων, Πολυζώη Νίκης, αιρετού ΠΥΣΔΕ, και Σκώττη Καλοτίνας, μελών της ΕΛΜΕ Φωκίδας, καθώς και των τριών μαθητών του ΓΕ.Λ. Ιτέας – Φωκίδας,
με την κατηγορία ότι συμμετείχαν τον Σεπτέμβριο του 2013 στο «έγκλημα» των κινητοποιήσεων που είχαν αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα των μαθητών. Στις κινητοποιήσεις που αφορούσαν προβλήματα της εκπαίδευσης, οι μαθητές είχαν τη στήριξη τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών τους.
Με τη συγκεκριμένη ποινική δίωξη, όμως, διώκεται η άποψη, η στάση και η γνώμη των εκπαιδευτικών και γονέων, Πολυζώη Νίκης και Σκώττη Καλοτίνας, Προέδρου και Γραμματέα, αντίστοιχα, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ιτέας, που εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων. Δηλαδή όποιος στηρίζει τις αποφάσεις των μαθητικών συλλογικών οργάνων, όποιος στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών, όπως και όλης της νεολαίας, να διεκδικήσει το μέλλον της βαφτίζεται υποκινητής καταλήψεων και διώκεται ποινικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όποιος τολμά να σηκώσει κεφάλι, θα έχει μπλεξίματα με το νόμο!
Οι εκπαιδευτικοί δίνουν την παιδαγωγική μάχη στην τάξη, στηρίζουν πολύπλευρα τη νέα γενιά και γνωρίζουν ότι καθήκον τους είναι να βρίσκονται δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές. Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και εκπαιδευτικών δεν έχουν θέση στο σχολείο.
Η δίωξη αυτή έχει καθαρά πολιτικό στόχο: να τρομοκρατήσει και να υποτάξει όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στις πολιτικές της βαρβαρότητας και της κοινωνικής λεηλασίας. Να καταστείλει με το φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική.
Καταδικάζουμε τέτοιες διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον των αγώνων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Ο αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και πρακτικές είναι στοιχείο κοινωνικοποίησης της νέας γενιάς και διαπαιδαγώγησης σε αξίες και ιδανικά που το σχολείο οφείλει να προάγει.

Διεκδικούμε:
1. Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.
2. Να σταματήσει κάθε δίωξη που έχει κινηθεί σε βάρος των εκπαιδευτικών και μαθητών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου