Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ (για τους Φοίνικες...)


Κουφάρια και χαλάσματα

  Παρά τις επίμονες προσπάθειες, όλων όσων ενεπλάκησαν με το θέμα της προστασίας των Φοινίκων, δυστυχώς το πρόβλημα δεν είχε, ή μάλλον, δεν έχει ακόμη την ευκταία έκβαση. Και ναι μεν αρκετά δένδρα εντός της πόλεως, να φαίνεται ότι έχουν αποφύγει το μοιραίον, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα δένδρα τα ευρισκόμενα εντός της παραλίου ζώνης. 
  Εμείς εδώ δε, ως blog, έχουμε αναλύσει κατ’ επανάληψη γιατί αυτά τα άτυχα φοινικόδενδρα, αντιμετωπίσθηκαν ως νόθα και ως κατώτερα έναντι των υπολοίπων.

Βλέπετε, το Λιμενικό Ταμείο, ο διαχειριστής αυτής της μοναδικής επαφής της πόλεως με την θάλασσα, είχε άλλες έννοιες και στόχους σε προτεραιότητα και όχι τους Φοίνικες και την πρασινάδα του λιμένα. Είχε κατά νου, την ανάδειξη και την καθιέρωση της πλέον ρυπογόνου εστίας του Κόλπου της Ιτέας, ως επίτιμης και επισήμου χορηγού, των κατά την βούλησή της αναπτυξιακών σχεδίων για την υποτελή της πόλη. Είχε κατά νου την “εξοικονόμιση” μιας Μελέτης για το λιμάνι, προσφορά της εταιρείας, έναντι των όσων έχει κάνει το Λιμενικό Ταμείο για την στήριξή της... Άρα, δεν υπήρχε χρόνος στην Λιμενική Επιτροπή και ειδικά στον πρόεδρό της, για να ασχοληθούν και με την καθημερινότητα του λιμένα και της πόλεως.

  Αρκετοί από τους Φοίνικες στην ομώνυμη παραλία τους, έχουν υποκύψει. Κάποιοι εκόπησαν από την ρίζα τους, κάποιοι άλλοι εκχερσώθησαν και οι υπόλοιποι, με έντονα τα σημάδια της προσβολής από το σκαθάρι, παραμένουν ακόμη στην θέση των. Το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον, σύντομα θα φανεί.

  Είναι κρίμα όμως. Και άδικο μαζί, αυτά τα τόσο όμορφα δένδρα να έχουν αφεθεί στην μοίρα τους αβοήθητα. Και η ανατολική παραλία της πόλεως, αυτή η πανέμορφη τοποθεσία ανάμεσα από το “Μαϊάμι” και τον “Ζέφυρο”, εάν εξακολουθήσει αυτός ο μαρασμός των δένδρων, συντόμως θα ονομάζεται, “πρώην” Παραλία των Φοινίκων.
Και κάποιος, εκτός από υπεύθυνος, θα είναι και υπερήφανος για αυτό. Δυστυχώς.







2 σχόλια:

  1. To μόνο που κάνουν οι αρχές είναι να κόβουν νεκρούς φοίνικες και να καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια για το έργο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακομα συνεχίζεται το πρόβλημα;
    Για τους φοίνικες δεν ήταν που παραιτήθηκε ο Παναγιωτόπουλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή