Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ (Τοπικών Συμβούλων) ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!... (επιστολή)

Κύριε Δήμαρχε , η απαξίωση συνεχίζεται …


(Η Κίρρα από το λιμάνι της. Νοέμβριος  2016. φωτό : Σωτ. Κακανάς)

Η πρωτοφανής απαξίωση που βιώνουν τα Τοπικά Συμβούλια δεν έχουν προηγούμενο και ειδικά από την παρούσα δημοτική αρχή δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση για τη δικαιούμενη βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων επενδυτικής ΣΑΤΑ για εκτέλεση τεχνικών έργων , έστω και κατά πολύ μειωμένη από την κρατική χρηματοδότηση.
Οι Πρόεδροι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προσκείμενοι στη δημοτική αρχή δεν αντιδρούν ,δεν διεκδικούν , απλά παρακολουθούν να εξελίσσεται ο δημόσιος κατήφορος σε όλους τους τομείς.

Είχαμε απευθύνει ερώτημα προς τη Δ/νση Προγραμματισμού και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Ιτέας με το αριθμ 11769/21.05.2015 έγγραφό μας αλλά , ουδεμία απάντηση λάβαμε έως σήμερα για τη δικαιούμενη ΣΑΤΑ 2015 για την Κίρρα . Επίσης ουδείς έχει μεριμνήσει να μας ενημερώσει και για τη ΣΑΤΑ 2016.
Τα Τοπικά Συμβούλια ανέκαθεν γνωμοδοτούσαν για τις ανάγκες τους σε έργα αλλά η γνώμη του τοπικού Συμβουλίου Κίρρας για το τεχνικό πρόγραμμα 2015 , 2016 δε ζητήθηκε και φυσικά δεν γνωρίζουμε και τα χρήματα που μας αναλογούν για να προγραμματίσουμε παρεμβάσεις.

Αντίθετα γινόμαστε αποδέκτες παρακολούθησης χρηματικών ενταλμάτων που εκδίδονται με ποσά κάποιων εργασιών και με αιτιολογία γενικώς ΣΑΤΑ 2015, ΣΑΤΑ 2016 , ΑΛΛΑ δεν μας αποσαφηνίζουν από ποια ΣΑΤΑ και ποιας Τοπικής Κοινότητας ή Δημοτικής Κοινότητας παρακρατούνται. Με αυτό τον τρόπο γίνεται οικονομική υφαρπαγή των ποσών έναντι της παροχολογίας της δημοτικής αρχής και εις βάρος των ποσών που δικαιούνται τα μέρη μας. 
Προκλητικό αποτελεί δε για παράδειγμα το χρηματικό ένταλμα Α190/02-08-2016 που εκδόθηκε υπέρ εργολάβου με ποσό 6.900,00 ευρώ και με αιτιολογία εξόφληση τοπικών αποκαταστάσεων ασφαλτοτάπητα στην Ιτέα-Κίρρα (ΣΑΤΑ 2015) και διαφημίστηκε αναλόγως ως κατόρθωμα, μόνο που μας αφαιρέσατε τα χρήματά μας από την Κίρρα και δεν υπήρξαν ασφαλτοστρώσεις με πολιτική ευθύνη ,παρά μόνο σε μία μικρή λακκούβα επί της οδού Αγίου Ιωάννου και κάλυψη ορύγματος στην περιοχή Σταφίδες μικρού μήκους. Τα χρήματα της Κίρρας μετακύλησαν αλλού, όπως γίνονται με τα περισσότερα χρηματικά εντάλματα που γνωρίζουμε και τα δικαιούμενα ποσά πηγαίνουν σε άλλους αποδέκτες. Μιλάει κανείς!!! Ποιο τεχνικό πρόγραμμα να δρομολογήσουμε όταν το ταμείο είναι μείον.
Ο απόλυτος εμπαιγμός για την Κίρρα συνεχίζεται και οι δημοτικοί σας σύμβουλοι και πρόεδροι κύριε Δήμαρχε δηλώνουν ΑΛΑΛΟΙ και ΑΠΟΝΤΕΣ από τις τοπικές διεκδικήσεις.

Να υπενθυμίζουμε επίσης ότι η Aποχέτευση της Κίρρας τραβά το δικό της «Γολθοθά» , το έργο είναι στάσιμο στην περιοχή του αντλιοστασίου , καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει πραγματοποιηθεί σε τοπικό επίπεδο Δημοτικής Ενότητας Ιτέας , οι δρόμοι είναι σκαμμένοι με μεγάλη επικινδυνότητα για τη δημόσια ασφάλεια με εξέχουσα την κεντρική αρτηρία επί της οδού Αγίου Ιωάννου , όπου ταλαιπωρούνται και οι λιγοστοί καταστηματάρχες που επιβιώνουν πλέον και υπενθυμίζουμε ότι 31-12-2016 η κλεψύδρα για το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα έργων τερματίζει απ΄την εκ΄ νέου παράταση του έργου . Θα τελειώσει η ταλαιπωρία μας για το σημαντικό έργο που παραλάβατε , αλλά αδυνατείτε να το παρακολουθήσετε κυρίως με πολιτική /θεσμική απουσία και κατόπιν υπηρεσιακής;

Οψόμεθα λοιπόν !! η παρέμβασή μας θα διαβιβαστεί αρμοδίως στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην αρμόδια υπηρεσία Προγραμματικού με κάθε περαιτέρω επιφύλαξη , προκειμένου να μας αποδοθούν τα δικαιούμενα ποσά που δεν σας επιτρέπουμε να τα διαθέτετε κάπου αλλού.

Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου

Τοπικός Σύμβουλος Κίρρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου