Επιτροπή Αγώνα Πολυγύρου προς Ομοσπονδία και αθλητές Άρσης Βαρών

Οι αγώνες σας έχουν ως «Εθνικό Χορηγό» την Ελληνικός Χρυσός. Η εταιρεία αυτή, καναδικών κυρίως συμφερόντων, προσπαθεί μία δεκαετία τώρα να καταστρέψει τη Χαλκιδική.
Προσπαθεί να πραγματοποιήσει μία εξόρυξη της οποίας το μέγεθος και η τεχνική μέθοδος θα φέρει ανυπολόγιστες καταστροφές στον τόπο.
Καταστροφές που ήδη παρακολουθούμε στα νερά και στα ζώα της περιοχής.
Με την πρόφαση των νέων θέσεων εργασίας καταστρέφουν τους πιο σημαντικούς παραγωγικούς τομείς της Χαλκιδικής. Για 600-700 νέες θέσεις εργασίας που θα έρθουν σε βάθος 9ετίας (και όχι 5 ή 8 χιλιάδες άμεσες θέσεις όπως ακούγεται) θα βάλουν σε τροχιά αφανισμού τις χιλιάδες θέσεις σε αγροτοκτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμό και μαζί με αυτές τις έμμεσες θέσεις σε υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Η ίδια η Eldorado-Ελληνικός Χρυσός παραδέχεται στη μελέτη της ότι οι καταστροφές που θα προκαλέσει είναι μη αναστρέψιμες. Η ίδια η πολυεθνική εταιρεία παραδέχεται στη μελέτη της ότι οι θέσεις εργασίας είναι λίγες εκατοντάδες σε βάθος 9ετίας (λιγότερες από όσες προβλέπονται και για τον δημόσιο τομέα). Δεκάδες οργανισμοί, πανεπιστήμια και φορείς έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους σε αυτήν την εξόρυξη ενώ το ίδιο το Υπουργείο καθώς και το Τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), που είναι οι πλέον αρμόδιοι έχουν βγάλει αρνητικές αποφάσεις.


Σήμερα η πολιτεία εμπαίζει τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και  αλληλέγγυους της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην καταστροφή του τόπου τους. Σήμερα περισσότεροι από 450 συνάνθρωποί μας διώκονται επειδή διεκδικούν το δίκιο τους και τον τόπο τους.  Καλούμε και εσάς ως αθλητές, ως σκεπτόμενους ανθρώπους, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας να ενημερωθείτε και να πείτε ΟΧΙ σε αυτήν την εξόρυξη. Να γίνεται μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.
Όχι στην εξόρυξη χρυσού
Όχι στην καταστροφή του τόπου μας
Η Χαλκιδική δεν αντέχει άλλα βάρη
Επιτροπή Αγώνα Πολυγύρου
 Από το sithonianews