Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

"ΒΟΥΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΡΥΠΕΣ" ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Πίσσα και Πούπουλα!...

   Το μειδίαμα ήταν αυθόρμητο, όταν περιεργαζόμενοι την υπό στοιχεία ΑΔΑ : 7ΛΣ6Ω9Θ-1ΒΦ και με ημερομηνία 4-11-2016 απόφαση της θεματικής αντι- δημάρχου, παρατηρήσαμε την ακολουθία των ημερομηνιών και την χρονική διάρκεια αυτής της ‘’μικρής’’ ιστορίας, σύμφωνα με την οποία : 
Ένας Πολιτικός Μηχανικός, αναλαμβάνει με ανάθεση, να προμηθεύσει τον Δήμο Δελφών μέσα στο Χειμώνα, με 180 τόνους ασφαλτομίγματος, έναντι του ποσού των 16.296,60 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ‘’έχοντας υπόψη’’ της αποφάσεως :
- Στις 22-9-2016 εκαθορίσθησαν από την Δ/νση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, οι Τεχνικές Προδιαγραφές του προς αγορά προϊόντος και την ίδια ημέρα (!) εθεωρήθησαν (δηλαδή, ηλέγχθησαν και  ενεκρίθησαν) από τον Προϊστάμενο της Διευθύνσεως.
- Στις 6-10-2016 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών, με την υπ’ αρ. 35/385 απόφασή της, ενέκρινε πίστωση 16,394,04 ευρώ για την  “Προμήθεια ασφάλτου για βελτίωση οδοστρώματος Δημοτικής Οδοποιΐας”.
- Στις 17-10-2016 η Δ/νση Περιβάλλοντος απηύθυνε πρόσκληση και
- Αμέσως μετά, υπεβλήθη η μια και μοναδική προσφορά των 16.296,60 ευρώ και έτσι το “έργον” ανετέθη στον μοναδικό ενδιαφερόμενον.

Ενθυμηθήκαμε την αμίμητη "ατάκα" του τεράστιου Νίκου Σταυρίδη στην παλαιά ελληνική ταινία με τίτλο "Τα κίτρινα γάντια" με τους Μίμη Φωτόπουλο, Μάρω Κοντού και Μάρθα Βούρτση : "Μωρε πότε προλάβατε, πότε τα μιλήσατε, πότε τα συμφωνήσατε, ένας θεός το ξέρει!..."

Απορία μας : 
 Εκείνο το υπόλοιπο των 97,44 ευρώ (16.394,04 η πίστωση – 16,296,60 η προσφορά = 97,44), γιατί εκρατήθη ως υπόλοιπο; Θα χρησιμοποιηθεί για μελλοντικές ανάγκες αγοράς ασφαλτομίγματος; 
 Μα αυτό επαρκεί, ίσα-ίσα και μόνον, για “μια-δυο φτυαριές” πίσσας και για μια “μαξιλαροθήκη” με πούπουλα!...

σ.σ. 1 : Αυτού του είδους η "ταχύρυθμος" διαδικασία, είναι συνήθης στον Δήμο μας, σύμφωνα με ανθρώπους της "πιάτσας".  Ειδικά όταν η προμήθεια των όποιων υπηρεσιών, είναι μονοπωλιακή.

σ.σ. 2 : Οποιαδήποτε ομοιότης και συνωνυμία προσώπων, δεν είναι συμπτωματική.

*******************************




3 σχόλια:

  1. Ενα εργο που μετατραπηκε σε προμηθεια για να το παρει πεσκεσι ο γιος του επι χρονια προισταμενου τεχνικης υπηρεσιας και γαμπρος του μοναδικου ασφαλτα στην περιοχη.
    Πιο διαπλοκη δεν γινεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαπλοκή ξεσκίζει και τα τελευταία υπολείματα αξιοπρέπειας των τρωγώντων και λοιπών συνδαιτυμόνων....στον Δήμο - Παράγκα...
      Τα παιδιά το....τραβάνε στα ίσια....

      Διαγραφή
  2. Αφού αποφασίστηκε να γίνει ανάθεση με το νέο νόμο, ας μας πούν ποιοί ήταν οι άλλοι 2 υποψήφιοι και ποια τα μέλη της επιτροπής που έκαναν την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ κλήρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή