Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΗΝ ΒΙΝΙΑΝΗ (Σεγδίτσα) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ

                                          ΑΜΦΙΣΣΑ, 03.11.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 91/2016

ΘΕΜΑ: "Συνάντηση εργασίας για τα μαρτυρικά χωριά στη Βίνιανη"

Με επικείμενη και τη συμπερίληψη του Μαυρολιθαρίου στον σχετικό κατάλογο ο Δήμος Δελφών αναλαμβάνει πρωτοβουλία ανακίνησης του θέματος των αποζημιώσεων για τα μαρτυρικά χωριά του δήμου μας, οι οποίες προκύπτουν από την περίοδο της Κατοχής στη χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή μας.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στις 11 το πρωί στο Κοινοτικό Κατάστημα της Τ.Κ. Προσηλίου στη Βίνιανη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Δελφών με τους προέδρους κι εκπροσώπους των κοινοτήτων που αποτελούν μαρτυρικά χωριά (Προσήλιο, Αγία Ευθυμία, Βουνιχώρα, Λιλαία, Επτάλοφος, Καλοσκοπή και Μαυρολιθάρι), τους οικείους χωρικούς αντιδημάρχους, καθώς και με συνδημότες μας που κατά το παρελθόν έχουν ασχοληθεί πολύπλευρα με το συγκεκριμένο θέμα.

Η συνάντηση εργασίας αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό πλάνο του Δήμου Δελφών για το θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων προς τα μαρτυρικά χωριά του δήμου μας. Επόμενο βήμα έχει προγραμματιστεί να είναι η εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τον Καπετάν Νικηφόρο το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει πλην άλλων κι η Δικηγόρος κα. Χριστίνα Σταμούλη, κόρη του αείμνηστου Νομάρχη Βοιωτίας Ιωάννη Σταμούλη, η οποία έχει ασχοληθεί επί μακρόν επιστημονικά με το ζήτημα των κατοχικών αποζημιώσεων.

Παράλληλα, ο Δήμος Δελφών εκπονεί ευρύτερο σχεδιασμό για τη θυσία των προγόνων μας και την διαχείριση και την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης στον τόπο μας, η οποία θα αναλυθεί και θα ξεδιπλωθεί το προσεχές διάστημα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου




3 σχόλια:

  1. Άλλος ένας μεγαλεπίβολος "ευρύτερος" σχεδιασμός του Παναγιωτόπουλου για να περνάει η ώρα.(Βλέπε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Κάστρο Άμφισσας, Ιαματικές πηγές Κόρρας και άλλα παραμύθια.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε ρε Θανασάκη; Τελειώσαμε με τα πανηγύρια και το γυρίσαμε στις επετείους; Στην Σεγδίτσα μωρέ Θανάση; Στο χωριό σου; Όλα τα άλλα τα έλυσες μωρέ Θανάση; Χάθηκε να κουβαλήσεις αυτούς που τραβάς στη Σεγδίτσα, σε κανένα μαγαζί στην Άμφισσα, μπας και δουλέψει και η αγορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή