Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ Γ.Ν.ΑΜΦΙΣΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ (ανακοίνωση)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
5η Υγειονομική Περιφέρεια
Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 
Ταχ. Δ/νση:Οικισμός Δροσοχωρίου
                    331 00 ΑΜΦΙΣΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμφισσα, 15 Νοεμβρίου 2016
Το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τις εξελίξεις για την ενίσχυση και αναβάθμιση των τομέων, για την παροχή ολοκληρωμένης περίθαλψης στους κατοίκους του Νομού.
  • Οι ενέργειες που έχουν γίνει για τη στελέχωση και την εξασφάλιση πλήρους εφημεριακής κάλυψης της Παθολογικής κλινικής είναι οι εξής: δύο θέσεις μόνιμων ιατρών Παθολόγων βρίσκονται στο τελικό στάδιο (διαδικασία κρίσεων για διορισμό) και μια θέση ιατρού Καρδιολόγου βρίσκεται στο τελικό στάδιο διορισμού. Με την ολοκλήρωση των διορισμών των ιατρών θα επιτευχθεί η πλήρης λειτουργία της κλινικής. Τη δεδομένη χρονική περίοδο η Παθολογική κλινική εφημερεύει κανονικά τις ημέρες κατά τις οποίες εφημερεύει το ιατρικό προσωπικό του Παθολογικού τομέα.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου λειτουργεί σε καθημερινή βάση, ολόκληρο το μήνα και εξυπηρετεί ασθενείς της ευρύτερης περιοχής και επισκέπτες – ασθενείς κατά τους μήνες των θερινών και χειμερινών διακοπών τους.
  • Στον Χειρουργικό Τομέα του Νοσοκομείου, η Χειρουργική κλινική εφημερεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, καλύπτοντας και τις λοιπές ειδικότητες του τομέα.
Η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική ενισχύθηκε με την πρόσληψη επικουρικού ιατρού με τριετή θητεία (Αύγουστος 2016) με τον χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου ως άγονη, απομακρυσμένη περιοχή. Η κάλυψη της μόνιμης θέσης ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής - Γυναικολογίας βρίσκεται σε τελικό στάδιο (διαδικασία κρίσεων).
Η Ορθοπεδική κλινική ενδυναμώνεται με τον διορισμό μόνιμου ιατρού ΕΣΥ που έχει γίνει (Οκτώβριος 2016). Ταυτόχρονα, υπηρετεί ο επικουρικός ιατρός ειδικότητας Ορθοπεδικής με τριετή θητεία.
  • Ανανεώθηκαν οι παρατάσεις των επικουρικών ιατρών ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής και Ιατρικής Βιοπαθολογίας.
  • Το τμήμα Φυσικοθεραπείας έχει αναβαθμιστεί με το διορισμό σε κενή οργανική θέση Φυσικοθεραπευτή (Σεπτέμβριος 2016).
  • Στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα παγώματος των προσλήψεων, διορίστηκαν τέσσερις Νοσηλεύτριες σε κενές οργανικές θέσεις.
Το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας διαβεβαιώνει τους πολίτες πως το Ιατρικό, το Νοσηλευτικό προσωπικό και το σύνολο του προσωπικού του, με επίπεδο γνώσεων και διαρκή προσπάθεια για τον πάσχοντα συνάνθρωπο εργάζεται για να εξασφαλίσει σε καθημερινή βάση – παρά τις αντιξοότητες - ασφάλεια στη θεραπεία και στην παροχή υπηρεσιών υγείας.
Σχετικά με αναφορές σε μερίδα του τύπου για την μετακίνηση ιατρών Αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Λαμίας για κάλυψη εφημεριών, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το πρόγραμμα εφημεριών του Γ.Ν. Άμφισσας τηρείται κανονικά με βάση τον προγραμματισμό και τις εισηγήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Ιατρικής Υπηρεσίας.
Οι ενέργειες αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στις Δομές Υγείας που ανήκουν στην ίδια Υγειονομική Περιφέρεια (5η ΥΠΕ) είναι μέρος της καθημερινής αντιμετώπισης και υποστήριξης των ασθενών, όπως άλλωστε και οι διακομιδές περιστατικών από το Γ.Ν. Άμφισσας σε μεγαλύτερα Νοσοκομεία της περιφέρειας για συνέχιση της νοσηλείας τους.
Στον τομέα της ενημέρωσης του κοινού, το Νοσοκομείο Άμφισσας στο πλαίσιο της επιστημονικής διασύνδεσης με το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Την Υγεία του Παιδιού» τον Οκτώβριο 2016, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων Πανεπιστημιακών διακεκριμένων επιστημόνων.
Η ολοκληρωμένη αξιοποίηση όλων των δομών Υγείας που ανήκουν στο Νοσοκομείο αποτελεί προτεραιότητα στο σχεδιασμό της Διοίκησης και γίνεται κάθε αναγκαία ενέργεια από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Άμφισσας αγωνίζονται για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και προσπαθούν ταυτόχρονα να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς συμπολίτες μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου