Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΟΥΤΕΣ...


Προεόρτια

   Δεν του έφτανε το άνοιγμα ενός καταστήματος, ενός τσιπουροκαφενείου. Δεν τον ικανοποιούσε ο τίτλος του “καφεντζή του χωριού” και προφανώς, δεν “βολευόταν” με την ησυχία και την αδράνεια της ζωής στο χωριό. Και θέλησε να τα αλλάξει όλα.
Για τον Δημήτρη Λουκόπουλο γράφουμε και για τις Καρούτες. Για αυτό το μισο-ακατοίκητο χωριό, του οποίου ο μοναδικός “μαγαζάτορας” ο Δημήτρης, του άλλαξε την εικόνα και ...τα ωράρια.

  Το παλαιό καφενείο έδωσε την θέση του στο “Φαγοπιοτάδικο” και μια πάλαι ποτέ σκοτεινή αίθουσα του χωριού, έγινε χώρος οινοθυσιών και κρεατολογίας, με τους αναβλέψαντες περιοίκους πιστούς, να τελούν μοναδικούς εσπερινούς, ολονυκτίες και ενίοτε όρθρους σε εκείνο το παρεκκλήσι της δωρικής μοναδικότητος.

Καρτιανό λημέρι” λοιπόν, το νέο σημείο αναφοράς στην γειτονιά του Λιδωρικίου. Με τις λησμονημένες Καρούτες να γίνονται ο τόπος αποδράσεων ανθρώπων και προβλημάτων. Με τον Δημήτρη να ιερουργεί, μεταμορφώνοντας την καθημερινότητα και την εγκατάλειψη του τόπου, σε ένα οικείο, ζεστό και αρεστό σημείο συναντήσεως ανθρώπων και γεύσεων. Τώρα όμως και ακροαμάτων.

Μουσικό Τετράδυμο θα περιμένει τους τυχερούς-πιστούς οι οποίοι θα θελήσουν να παρευρεθούν στην ...λειτουργία του Σαββάτου 3-12-2016 στο “καρτιανό λημέρι”.
Και τα πάντα θα είναι ανοικτά. Από την διασκέδαση και το φαγητό, έως την οινοποσία και την ώρα αποχωρήσεως και του τελευταίου ...προσ- κυνητή από την αίθουσα!...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου