Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΤΕΑΣ : ΤΟ ''ΘΕΑΤΡΟ'' ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!...


''διαμελήσαντο τα ιμάτια αυτής...''
(και με απόφαση του Αρείου Πάγου πλέον...)

   Δεν έχουν τέλος οι ''αγαθοεργές'' πράξεις σε βάρος της Ιτέας!  Δεν υπάρχει ίχνος ευαισθησίας και ευθύνης από τους ''αρμοδίους'' για την τύχη, για την μεταχείριση και για το μέλλον αυτής της πόλεως!  Δεν έχουν τελειωμό τα πλήγματα σε βάρος αυτής της όμορφης και τουριστικής κατά τα άλλα πόλεως του Νομού μας!...
  Έγινε γνωστή και επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας η απόφαση του Αρείου Πάγου για την προσφυγή την οποία είχε καταθέσει ο Δήμος Δελφών, κατά της αποφάσεως του Εφετείου Λαμίας.  Σύμφωνα με την οποία, ο Δήμος Δελφών και οι περίοικοι της Πλατείας Θεάτρου στην Ιτέα, θα έπρεπε να καταβάλουν το ποσό του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ, ως αποζημίωση, στους κληρονόμους της εξ Αμφίσσης οικογενείας Παπαθανασίου.


   Οι πληροφορίες μας, αναφέρουν, ότι η εκπροσώπηση του Δήμου Δελφών στο Ανώτατο Δικαστήριο, ήταν από χλιαρή έως μέτρια!...  Ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο του Δήμου, να αναβάλει την εκδίκαση της υποθέσεως το Δικαστήριο, διότι το θέμα δεν είχε προλάβει να το εξετάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών!...  Αν είναι δυνατόν! (και αληθές;...).

  Βεβαίως, το γιατί έχει αφαιρεθεί η υπόθεση από δικηγόρο της Αμφίσσης, με την παράσταση του οποίου είχαν κριθεί υπέρ του τέως Δήμου Ιτέας, όλες οι προηγούμενες για το θέμα δικαστικές αποφάσεις, μόνον 2 (δύο) άνθρωποι είναι σε θέση να δώσουν απάντηση : Ο τέως και ο νυν (Δήμαρχοι).
 
  Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου απορρίπτει την προσφυγή του Δήμου και οριστικοποιεί την απόφαση του Εφετείου Λαμίας!...
Ον εστί μεθερμηνευόμενον, ο μέν Δήμος θα πρέπει να καταβάλει στους διεκδικητές της Πλατείας ποσό άνω των 600.000 ευρώ, το δε υπόλοιπο, θα επιμερισθεί στους περιοίκους της Πλατείας, οι οποίοι ατύχησαν να έχουν (και με νόμιμες οικοδομικές άδειες) τις κατοικίες τους, γύρω από μια πολεοδομικά κατοχυρωμένη Δημοτική Πλατεία!...   Έτσι λοιπόν ο μεν Δήμος θα πτωχεύσει (ειδικά εάν δεσμευθούν οι λογαριασμοί του σε Τράπεζες), γιατί θεωρητικά και πρακτικά είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει μια τέτοια οφειλή, οι δε δυστυχείς περίοικοι, είτε θα υποχρεωθούν να καταβάλουν το επιμερισθέν αναλογικά στον κάθε έναν από αυτούς ποσό (από 5 έως 140 χιλ. ευρώ), είτε να ...παραλάβουν το ειδοποιητήριο από την Δ.Ο.Υ. για το τι εβεβαιώθηκε ως οφειλή στο όνομά τους στην Εφορία!...

   Έχουμε ασχοληθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, με την ''πληγή'' της Πλατείας Θεάτρου (όπου πραγματοποιείται και η Λαϊκή Αγορά) και είχαμε ζητήσει να φωτισθούν επιτέλους, όλες οι ενέργειες και οι εν κρυπτώ διαδικασίες, οι οποίες οδήγησαν την πόλη, να είναι Όμηρος μιας ομάδας ανθρώπων κληρονόμων της οικογένειας Παπαθανασίου.  Και τότε θα φανεί το ποιός αγαπούσε και εστέργετο την Ιτέα, ποιός ήταν ακέραιος στην εκτέλεση των θεσμικών ή υπηρεσιακών καθηκόντων του και το ποιός εχρησιμοποίησε εντός της πόλεως την ιδιότητά του ή το αξίωμά του, για ίδιον όφελος.
Προς το παρόν, θα περιμένουμε την δημοσίευση της αποφάσεως προς επαλήθευση των πληροφοριών μας.
Εν τω μεταξύ, αναζητείται πλέον λύση και μάλιστα κατεπειγόντως!...

Για την ιστορία και μόνον και για γνώση των συνδημοτών μας, δημοσιεύουμε τα ονόματα των διεκδικητών της Πλατείας Θεάτρου, προς τους οποίους επιδικάσθηκε ως αποζημίωση το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ περίπου :



11 σχόλια:

  1. ΔΛΔ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΓΕΙΤΝΙΑΖΩΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΄΄ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγωγή την οποία κατέθεσαν οι κληρονόμοι στο πρωτοδικείο Αμφίσσης (και την έχασαν) και στο Εφετείο Λαμίας στην συνέχεια (και την εκέρδισαν), στρέφεται κατά 30 (τριάντα!...) περιοίκων της πλατείας και κατά του τέως Δήμου Ιτέας (νυν Δελφών).
      Με αυτήν την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα πρέπει οι 31 πλέον, να καταβάλουν στους κληρονόμους της οικογένειας Παπαθανασίου, συνολικά 1.600.000 ευρώ.
      Δεν έχουμε εξουσιοδότηση να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα των 30 κατοίκων, παρ' ότι ο σχετικός κατάλογος είναι στην διάθεσή μας.
      Αυτό θα το κάνουν εάν θέλουν, μόνοι τους.
      Το θέμα είναι τεράστιο. Και όταν αποκαλυφθεί η εξέλιξη αυτής της ιστορίας, θα πρέπει κάποιοι να εξαφανισθούν.

      Διαγραφή
  2. ΦΑΝΕΡΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΑΦΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χρειαζόταν ...ένα 2ήμερο για να γράψουμε την όλη ιστορία. Το ζήτημα όμως είναι διερευνηταίο και ήδη είναι σε γνώση του Δήμου.
      Υπομονή...

      Διαγραφή
  3. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΑ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς την γνωρίζετε!... Το διάστημα της τελευταίας 20ετία όμως, έως και εχθές όταν πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Αρείου Πάγου, φανταζόμαστε ότι δίδει απάντηση στο ερώτημά σας.

      Διαγραφή
  4. Αν δύο ανώτερα δικαστήρια αποφανθούν ότι οι ιδιώτες τελικά έχουν δίκιο γιατί θα πρέπει αμέτι μουχαμέτι να λέμε εμείς ότι αλά καρτ κρίνουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων ανάλογα αν αυτές αρέσουν σε μερικούς γείτονες ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΠΑΛΑΙΑ ΟΙΚΙΑ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ;Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 30 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ 11.
    ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΦΕΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ 11 ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΜΦΙΣΒΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΧΤΙΣΤΙΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ
    ΟΠΟΤΕ ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΑ ΣΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Η ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 30 συν τον Δήμο 31, είναι οι περίοικοι και όπως έχουμε αναφέρει, χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους, δεν είναι δυνατή η δημοσίευση ονομάτων. Τουλάχιστον από εμάς.
      Οι κληρονόμοι της οικογένειας Παπαθανασίου, διεκδικούν ...τα δώρα της κακοδιαχείρισης από τους ''αρμοδίους'' για το θέμα της Πλατείας, επί σειράς ετών. Δεν προέκυψε αίφνης τώρα το θέμα. Εξ άλλου, υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία κατακυρώνει οριστικά και αμετάκλητα την Πλατεία Θεάτρου στο τότε Δήμο Ιτέας.
      Τα περί Πολεοδομίας, είναι γνωστά. Τα έχουμε κατ' επανάληψη αναφέρει και επί πλέον έχουμε δυο φορές ζητήσει, να ριχθεί φως σε αυτήν την ιστορία, καθ' όσον εμπλέκονται και ''επιφανείς'' άνδρες από την περιοχή μας. Εμείς όμως δεν είμαστε Δικαστήριο για να δικάσουμε.
      Ήδη γνωρίζουμε ότι έχει γίνει κάποια καταγγελία. Περιμένουμε...

      Διαγραφή
  7. Το να αναφερετε τα ονοματα της οικογενειας Παπαθανασιου χωρις την δικη τους εξουσιοδοτηση είναι σωστο? Λοιπον για μαζευτειτε εκει κατω λιγο κ καντε δημοσιογραφια αντι για προπαγανδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή