Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΙΤΕΑΣ!... (από την παράταξη του Δημάρχου)

Και τώρα Τέντ;...

   Με επιστολή των προς τον Δήμαρχο Δελφών, εδήλωσαν την ανεξαρτητοποίησή των και επί της ουσίας, αποχώρησή των από τον συνδυασμό του Δημάρχου, οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Κοινότητος Ιτέας Μαρία Καλπούζου και Νικόλαος Οικονόμου
Τοιουτοτρόπως οι συσχετισμοί εντός του 5μελούς Τοπικού Συμβουλίου της Ιτέας, διαμορφώνονται ως εξής :

Τέντ Γουόρθ (πρόεδρος)   : Παράταξη Παναγιωτόπουλου (Δήμαρχος)
Ιωάννης Λύτρας                : Παράταξη Ταγκαλή
Αναστάσιος Μέγκος          : Παράταξη ''Πολίτες στο Προσκήνιο''
Μαρία Καλπούζου            : Ανεξάρτητη (πρώην Παναγιωτόπουλου)
Νικόλαος Οικονόμου        : Ανεξάρτητος (πρώην Παναγιωτόπουλου)

   Το γεγονός, δεν ήλθε από μόνο του και η πρόσφατη ιστορία καθώς και οι απροσδόκητες εξελίξεις των γενομένων εντός του Τοπικού Συμβουλίου, προοιώνιζαν την σημερινή κατάληξη.
Τόσον οι σχέσεις των Τοπικών Συμβούλων μεταξύ των και η κάκιστη λειτουργία του Συμβουλίου από την μια πλευρά, όσον και η άποψη του Δημάρχου η εκπεφρασμένη μέσω της αντιδημάρχου, ότι δηλαδή ''εγώ αποφασίζω, εσείς ψηφίζετε'', δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ''ασυγκίνητους'' τους Τοπικούς Συμβούλους. Ειδικά της δημοτικής πλειοψηφούσης παρατάξεως.

   Όταν προ ολίγων ημερών οι τέσσερεις Σύμβουλοι, εζήτησαν με κοινή επιστολή των την έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζητήσεως, την δυσλειτουργία (επιεικής ο όρος) του Σώματος, ο μεν Πρόεδρος (από μόνος του;) αρνήθηκε, ο δε Δήμαρχος ...εθύμωσε!
Εκείνη η επιστολή-καταγγελία, είχε δημοσιοποιηθεί και είχε κατονομάσει (μερικά) πρόσωπα και καταστάσεις, των οποίων η ανάμειξη με τις υποθέσεις της Κοινότητος, είχε εξαγριώσει τους πάντες.

   Η προ δύο ημερών εξέλιξη όμως, ξεπερνά κατά πολύ το κομματικό ή παραταξιακό συμφέρον και προσβάλει βάναυσα θεσμούς και πρόσωπα. Και εξηγούμε :

Σύμφωνα με μη επιδεχούμενες αμφισβητήσεων πληροφορίες, η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας (κατόπιν λήψεως εντολών φανταζόμεθα), απέστειλε έναν δημοτικόν υπάλληλον, εργαζόμενος στην Δ.Ε. Ιτέας, ο οποίος μετέφερε στους δύο εν συνεχεία ανεξαρτητοποιηθέντες, την οργή του Δημάρχου, μαζί με την υπενθύμιση :
-  Στην μεν πρώτη, ότι είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Πολιτισμού και ότι υπάρχουν ανάγκες του Υπουργείου και σε ...άλλα (απομακρυσμένα) μέρη της Ελλάδος καθώς και ότι η αξιολόγησή της ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κάποια προβληματάκια...
-  Και στον δεύτερο, ότι είναι εργαζόμενος σε ιδιωτική εταιρεία, φίλα προσκείμενη προς τον Δήμαρχο και σε ανοικτή επαφή μαζί του...

Αυτή είναι η στρατηγική του νέου, μορφωμένου, ανεξάρτητου και πολλά υποσχόμενου για το μέλλον Δημάρχου μας!...  Και είναι οδυνηρό το ότι υπήρξαν άνθρωποι αιρετοί, οι οποίοι εδέχθησαν να ''υλοποιήσουν'' τον τρόπο ...διακυβερνήσεως του Δήμου Δελφών, υποταγμένοι στις αντιλήψεις και τις πρακτικές αυτού του ανθρώπου.

   Το θέμα είναι μείζον και άπτεται της ηθικής του επιβάλλοντος και της αξιοπρεπείας των θιγομένων. Και επειδή έχουν προηγηθεί άλλα περιστατικά, όπως οι αποφάσεις του Τ.Σ. Αμφίσσης, όπως οι δωρεές της εταιρείας ''Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.'', όπως τα χρησιδάνεια για το ΒΙΟ.ΠΑ. Αμφίσσης, όπως οι προσλήψεις συμβούλων και οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Δημάρχου καθώς και τόσα άλλα, θα επανέλθουμε, γιατί θεωρούμε ότι έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ ως κοινωνία την δεκαετία του '60. 
Και όσοι θεωρούν ότι η εξουσία δίνει δικαιώματα επί συνειδήσεων, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με δέος (ενδεχομένως και με φόβο) την επομένη ημέρα τους. Είτε είναι η αυριανή, είτε αυτή η μετά από 3 έτη.


6 σχόλια:

  1. χάλια μαύρα που είσαι Φουσέκη να δεις τα αποκαίδια.Ο βλάξ που ήθελε να διοικήσει και μάζεψε όλη τη σαβούρα. Απολάυστε την , είναι όλη δική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έπραξαν το καλύτερο διότι θα τους εξευτέλιζε ο κόσμος. Στην Ιτέα Παναγιωτόπουλε ήρθες τρίτος και ταυδρωμένος και εσείς Πολίτες που τον στηρίξατε θα σας αποδωθούν τα δέοντα. Δεν ξεφεύγει κανείς πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμεσα τη παραιτηση της Αντιδημαρχου, σε εξι μηνες τα εκανε μπαχαλο. Δημαρχε παρε αποφασεις ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πολιτες της Ιτεας απαιτουν εδω κ τωρα ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, τοσο απο το Δημαρχο οσο κ απο την Αντιδημαρχο. Φτανει πια.Ο καθενας να αναλαβει τις ευθυνες του. Ανακοινωσεις ανακοινωσεις ανακοινωσεις. Βαρεθηκαμε,κουραστηκαμε με τις μαλ.....ς. Θα ντρεπεστε σε λιγο να βγειτε στην Πολη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργά αλλά σταθερά καταλαβαίνει ο κόσμος ποιοί μας διοικούν σε δημοτικό επίπεδο. Τώρα αντιδρούν και οι σύμβουλοι αφού εξαντλήθηκε ο χρόνος χάριτος που είχαν δώσει προς την αστεία παρέα του Παναγιωτόπουλου. Σε λίγο θα σηκωθούν και οι πέτρες με τα τραγελαφικά και ύποπτα που συμβαίνουν στον δήμο.

      Διαγραφή
  5. Ισχύουν οι εκβιασμοί? Αν ισχύουν δε πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας? Να σταματήσουν επιτέλους να κρύβονται. Πόσο πιο λιανά... να το πω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή