Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

"ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ" ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ "IMERYS" - Καταγγελία

 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

« Ο  Τ Ε Χ Ν Ι Τ Η Σ »

Αρ. Πρωτ. 8                                                                                               Άμφισσα   16 / 11 / 2020

  

ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ από τη ΜΑRSΗ με την ανοχή της IMERYS ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!   ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΤΡΟΠΗΣ

  

  Συνάδελφοι,

   Δεν πέρασαν, παρά λίγες μόνον μέρες, από την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, που καταγγέλλαμε το φακέλωμα από την ασφαλιστική εταιρεία και που προφορικά είχαμε την υπόσχεση ότι αυτό θα σταματήσει, τουλάχιστον μέχρι την αρχή του νέου έτους, από σήμερα ξεκίνησαν πάλι τα στελέχη της ΙMERYS να πιέζουν για υπογραφές!

   Αν δεν έγινε κατανοητό από οποιονδήποτε συνάδελφο για το μέγεθος αλλά και τη σημασία αυτών που μας ζητάνε να υπογράψουμε σας παραθέτουμε αυτούσια αποσπάσματα από το ενημερωτικό φυλλάδιο της MARSH.

    Ζητάνε λοιπόν πληροφορίες για : υφιστάμενες και προϋφιστάμενες σωματικές ή ψυχικές ιατρικές παθήσεις, κατάσταση υγείας, πληροφορίες σχετικές με τραυματισμούς ή αναπηρίες, ιατρικές αγωγές/επεμβάσεις που έχουν γίνει, σχετικές προσωπικές συνήθειες (πχ κάπνισμα ή κατανάλωση αλκοόλ, πληροφορίες σχετικές με ιατρικές  συνταγές, ιατρικό ιστορικό

    Άλλες ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένωνΦυλετική καταγωγή ή εθνικότητα, πολιτικές απόψεις, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα που αφορούν στη σεξουαλική ζωή ή σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου. 

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ!!

     Αυτά λοιπόν τα τόσο ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα, μας λέει το ενημερωτικό, ότι τα «συλλέγει» από μέλη των οικογενειών μας, από τον εργοδότη (ΙΜΕΡΥΣ), απο γιατρούς και δικηγόρους, από διάφορες βάσεις δεδομένων αλλά και από κυβερνητικές υπηρεσίες (!!!) Στήνει ολόκληρο δίκτυο χαφιέδων, ψαρεύοντας ρουφιάνους και μέσα από τις οικογένειες!!!

    Μην έχει κανένας συνάδελφος την αυταπάτη ότι αυτό το φακέλωμα είναι ατομικό. ΟΧΙ. Φακελώνουν και τα παιδιά μας και τις επόμενες, δικές μας, γενιές. Με τα βιομετρικά δεδομένα καταρτίζουν τις λίστες των αυριανών εργαζομένων, ασφαλισμένων, για να γνωρίζουν ποιοι και πόσο μπορούν να νοσήσουν, ποιοι και πόσο μπορούν να στοιχίσουν παραπάνω στην ασφάλιση ώστε να τους κατηγοριοποιήσουν με βάση και το οικογενειακό ιστορικό. Όλα αυτά για να μπορούν να έχουν και φτηνό εργατικό δυναμικό και για να στείλουν στον Καιάδα τον κάθε ανήμπορο συνάδελφο και τώρα και στο μέλλον. Δηλαδή ή να μην τον ασφαλίζουν (γιατί είναι επιζήμιος) ή να τον ασφαλίζουν με τα χαμηλότερα στάνταρ ή ακόμη και για να μην τον δέχονται για δουλειά αν πρόκειται να νοσήσει, μιας και τα προσωπικά του δεδομένα η  MARSHθα τα διοχετεύει στον οποιονδήποτε εργοδότη (λαμβάνοντας και το τίμημά της).

  Καλούμε την διεύθυνση της ΙMERYS δώσει εντολή να πάρει πίσω το κείμενο η MARSH.

Είναι υπεύθυνη και υπόλογη γιατί ότι γίνεται, γίνεται με τη δική της ανοχή.

Άρα είναι συνένοχη!

   Το Σωματείο μας θα καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα προς τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα (και η συνταγματικότητα) όλων αυτών των ενεργειών.

Ως τότε ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ (και των παιδιών του). Καμία υπογραφή σε κανενός είδους κείμενο!! 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου