Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" - Δήλωση Βουλευτού Φωκίδος

51ον χλμ

Αθήνα, 18.11.2020

ΔΗΛΩΣΗ

Διαγώνιος – το πρώτο αλλά ουσιαστικό βήμα 

για την υλοποίησή του


Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση Οδικού Άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο Τμήμα: Τέλος Παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος Κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη», προϋπολογισμού 12.850.000 ευρώ.

Αρμόδια Υπηρεσία για την προετοιμασία, τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης του έργου και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ορίσθηκε η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου.

Στην σχετική απόφαση αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι το υπό κατασκευή τμήμα αποτελεί μέρος του Οδικού Άξονα «Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο», ανήκει στον Διευρωπαϊκό Οδικό Άξονα Ε65 και η υλοποίησή του σκοπεί στην βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και, κατ΄ επέκταση, της οδικής ασφάλειας στο βασικό οδικό δίκτυο της χώρας που ενώνει την Κεντρική Ελλάδα (Φθιώτιδα) με τη νοτιοδυτική (Πάτρα). Μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, θα συνδέσει τους οδικούς άξονες ΠΑΘΕ και Ε65 στην περιοχή του Μαλιακού με την Ιόνιο Οδό στην περιοχή του Αντιρρίου και θα συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών της Στερεάς. Αναφέρεται επίσης στην Απόφαση του Υπουργού ότι, λόγω της εξαιρετικής σημασίας του έργου για την οδική ασφάλεια και την τόνωση των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής, είναι απολύτως αναγκαία η άμεση δημοπράτησή του.

Η δημοπράτηση του τμήματος αυτού είναι το πρώτο, αλλά ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση του μεγάλου και εξαιρετικής σημασίας έργου κατασκευής του συνδετήριου άξονα Θερμοπυλών – Ιτέας – Αντιρρίου, την αναγκαιότητα και συνεισφορά του οποίου για την ανάπτυξη ολόκληρης της Στερεάς, υιοθετεί το Υπουργείο, όπως προκύπτει από το σκεπτικό της Αποφάσεως.

Ταυτόχρονα, η απόφαση δημοπράτησης του έργου αποτελεί ηχηρή απάντηση στις δυνάμεις της απραξίας και της στείρας κριτικής, που αμφέβαλλαν ή και εύχονταν να μην κατασκευαστεί.

Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της Φωκίδας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί τα έργα, που έχει ανάγκη ο τόπος μας.


ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ – Αν. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΔ



6 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΕΙΔΑ ΟΝΕΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σανό προσφέρει ο κ. βουλευτής στους έτοιμους να τον φάνε υπηκόους του!!Πανηγυρίζει για τα μπαλώματα του δρόμου και την βελτίωση μέχρι τη γνωστή εταιρία....Μάλλον για διευκόλυνση της εταιρίας ΘΑ γίνει και όχι γιο την ποθούμενη ανάπτυξη που θα έφερνε πιθανά μια νέα χάραξη και ένας νέος σχεδιασμός με τούνελ ,με συντόμευση και κυρίως χωρίς φορτηγά μεταφοράς βωξίτη!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα δεν τρωνε πλεον σανο
      ακομα και στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης ουτε το δακτυλακι τους για like δεν κανουν
      τι πιο τιμιο απο την αληθεια?

      Διαγραφή
  3. Πανηγυρίζουν διότι θα φτιάξουν (με τη νέα χάραξη) περίπου το 3,5% του έργου. Χρονοδιάγραμμά; Όπως και με την και άρδευση του ελαιώνα (σε δυο χρόνια). Καλός δάσκαλος ο Κώστας Καραμανλής έτσι;
    Σε βάθος τετραετίας έλεγε και να χειροκροτήματα από τους κλακαδόρους της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή