Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

 
                                                                                                                ΑΜΦΙΣΣΑ, 02.11.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 106/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών επιδοτεί τη στέγαση και τη σίτιση γιατρών του Νοσοκομείου Άμφισσας

Π. Ταγκαλής: «Ο Δήμος στηρίζει έμπρακτα το Νοσοκομείο Άμφισσας»


Στη λήψη απόφασης για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί συνέχεια της έως σήμερα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της οποίας έχει ικανοποιηθεί σειρά αιτημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη ο Δήμος θα προβεί στην επιδότηση σίτισης και στέγασης στο ιατρικό προσωπικό που θα προσληφθεί, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο επιπλέον κίνητρα για τη στελέχωση του Νοσοκομείου.

Κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα και του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαρίλαου Γεωργίου, έγινε παρουσίαση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα το νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ αναδείχθηκε μεταξύ άλλων και η συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τομείς όπου η πολιτεία μετακύλησε στην πορεία των τελευταίων ετών αρμοδιότητες, χωρίς όμως παράλληλα να μεριμνήσει και για την αντίστοιχη μεταφορά των απαραίτητων πόρων.

Πιο συγκεκριμένα, και όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του Δήμου Δελφών, θεσπίζεται επίδομα στέγασης και σίτισης, με τα ποσά μηνιαίως των 250 € και 150 € αντίστοιχα. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής τους λογίζεται η ημερομηνία πρόσληψης του προσωπικού στο Νοσοκομείο Άμφισσας, με την προϋπόθεση ότι οι ιατροί (μόνιμοι, επικουρικοί και ειδικευόμενοι) θα υπογράψουν συμφωνητικό παραμονής στη θέση τους για τουλάχιστον μία 8ετία. Οι προσληφθέντες, προκειμένου να λάβουν την επιδότηση, θα πρέπει να έχουν την μόνιμη κατοικία τους – πριν την πρόσληψη– εκτός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Δελφών, ενώ το επίδομα σίτισης θα καταβάλλεται μηνιαίως με την προσκόμιση αποδείξεων από καταστήματα που ευρίσκονται εντός του Δήμου. Ο ακριβής αριθμός των ιατρών θα καθοριστεί σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Δελφών, ενώ η δαπάνη θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του έτους 2021. Να σημειωθεί, τέλος, πως η απόφαση εδράζεται στις προβλέψεις του νόμου περί παροχής κινήτρων σε εργαζομένους ορεινών και νησιωτικών περιοχών.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη δήλωσε: «Οφείλουμε να στηρίξουμε τις δομές υγείας του Δήμου μας με όλες μας τις δυνάμεις. Το έχουμε πράξει έως σήμερα ποικιλοτρόπως, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον, παρέχοντας βοήθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, αλλά και των δυνατοτήτων μας. Καλούμε παράλληλα την πολιτεία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί ο συγκεκριμένος νευραλγικός τομέας, δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας στους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής μας».


Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου