Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΕΡΓΑ (ΤΟΥ)

         (Ο Άγιος Παντελεήμων - Ιτέα)


               Απλά μαθηματικά

  Σύμφωνα με το πιο κάτω αναδη-μοσιευόμενο και από εμάς Δελτίον Τύπου του Δημάρχου μας, το γνωστό ...δόγμα της περιοχής μας “κατόπιν ενεργειών μου” κατά πως φαίνεται, ζει, βασιλεύει και τους ψήφους κυριεύει. Ον εστί μεθερμηνευόμενον, ότι εάν δεν ενεργούσε ο Δήμαρχος, δεν θα είχε ενταχθεί (μέσω της ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε., της οποίας Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος) στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “M.19 CLLD LEADER ΠΑΑ 2014-2020” ο ηλεκτροφωτισμός του λόφου των Αγίων Αναργύρων στην Ιτέα. Διότι ως γνωστόν, ήταν αδύνατος ο βραδινός περίπατος, των στις νότιες παρυφές του λόφου συχναζόντων τεθνεότων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καταγγελίες!...

Ας μη λησμονούμε δε ότι, το συγκεκριμένο έργο, έχει ενταχθεί επί σειρά ετών στο Τεχνικό Πρόγραμμα της πόλεως, αλλά ουδέποτε “έπεσε” για την υλοποίησή του, ούτε μια “φτυαριά”...


Επί των 7 (επτά) έργων τα οποία εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα, υπάρχει μια μικρή παρατήρηση :

  Εάν εξαιρέσουμε το 1ον έργο, αυτό του Γαλαξειδίου (369.964,48 ευρώ για βελτίωση υφισταμένων αθλητικών χώρων), από το σύνολο των εγκεκριμένων 979.095,98 ευρώ, απομένουν προς διάθεση στα υπόλοιπα 6 (έξι) έργα, 609.131,50 ευρώ. Και εξαιρούμε το Γαλαξείδι (αποπεράτωση του γηπέδου της πόλεως) διότι αφ’ενός έχει να “ειδεί” αθλητικό έργο, από πολλών ετών και αφ’ετέρου ο θεσμικός περί τον αθλητισμό αντιδήμαρχος, είναι από το Γαλαξείδι.  Συν το ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα στην όμορφη Κοινότητα, "μυρίζει μπαρούτι".

Από το εναπομένον (εγκεκριμένο) ποσό των 609.131,50 ευρώ, οι 372.000 ευρώ (χλοοτάπητες γηπέδων) και οι 11.931,50ευρώ (εορτή πόλεως), αφορούν την Άμφισσα. Ήτοι, τα υπόλοιπα 4 (τέσσερα) έργα, θα μοιρασθούν τα υπόλοιπα 225.200 ευρώ.

Συνεπώς : από τα 609χ. ευρώ

                          τα 384χ. ευρώ στην Άμφισσα

                   και τα 225χ. ευρώ στους υπολοίπους

Δίτσα μοιρασά!...”


σχόλια:

*    Το 100% των 18.502,66 δεν είναι τα 11.931,50...

**   Εκείνο το 985.667,144 (!...) πώς προκύπτει;


*******************************************************


ΑΜΦΙΣΣΑ, 26.11.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 111/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επτά έργα του Δήμου Δελφών εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Leader

Π. Ταγκαλής: «Συνεχίζουμε να μιλάμε με έργα»


Εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση από το Τοπικό Πρόγραμμα «Μ.19 CLLD LEADER ΠΑΑ 2014-2020» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο υλοποιεί στο νομό Φωκίδας η Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΑΝΦΩ ΑΕ), επτά συνολικά έργα του Δήμου Δελφών. Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν στον πολιτισμό, τον αθλητισμό καθώς και λοιπές υποδομές, ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται περίπου στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ και επιχορηγούνται σε ποσοστό 100%.

Σε συνέχεια των παραπάνω, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 24ης Νοεμβρίου 2020, αποφάσισε την αποδοχή των όρων ένταξης των εν λόγω έργων, ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος θα προβεί στην υπογραφή των συμβάσεων υλοποίησής τους με την Αναπτυξιακή Φωκική Α.Α.Ε-ΟΤΑ, για να ακολουθήσει και η διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησής τους.

Αναλυτικά πρόκειται για τα εξής έργα:




Ο Δήμαρχος Δελφών και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Φωκικής Α.Ε. κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, σημειώνοντας: «Αξιοποιώντας ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο, καταφέραμε να δρομολογήσουμε την υλοποίηση επτά Δημόσιων έργων, τα οποία μάλιστα θα χρηματοδοτηθούν εξολοκλήρου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με την προσοχή μας στραμμένη σε κάθε αντίστοιχη ευκαιρία, ο Δήμος Δελφών και όσοι εργάζονται σε αυτόν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, φορείς και Υπουργεία, δηλώνει στην πράξη έτοιμος ώστε να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση που αφορά στην πραγματοποίηση έργων μέσω της απορρόφησης χρημάτων από κάθε δυνατή πηγή. Συνεχίζουμε να μιλάμε με έργα…».



Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου