Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ (εφικτές) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER

Πλησιάζουμε...
                                                                                                      ΑΜΦΙΣΣΑ, 11.11.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 108/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εφικτή η υπερδέσμευση χρημάτων για το πρόγραμμα CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης

Π. Ταγκαλής: «Χρέος μας να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο»


Ο Δήμος Δελφών εστιάζει στη σημασία που έχει για την περιοχή δράσης η απορρόφηση των περισσότερων δυνατών κονδυλίων μέσω του προγράμματος CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης της ΟΤΔ ΟΑΣΕ. Παράλληλα με τα δημόσια έργα τα οποία εντάχθηκαν, είναι σε εξέλιξη ενέργειες για την υπερδέσμευση που απαιτείται προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και το σύνολο των ιδιωτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, στις 10 Οκτωβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η δεύτερη Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Ιδιωτικές επενδύσεις του προγράμματος CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης της ΟΤΔ ΟΑΣΕ, κατά την οποία υπεβλήθησαν 24 Αιτήσεις Στήριξης Επενδυτικών Σχεδίων με συνολικό προϋπολογισμό 2.738.541,46 €, και αιτούμενη Δημόσια Δαπάνη 1.549.427,68 €. Ο αριθμός τους αποτελεί δείγμα του ενδιαφέροντος των τοπικών φορέων να αξιοποιήσουν τους πόρους του προγράμματος, καθώς και της επιχειρηματικής κινητοποίησης που έγινε στο προηγούμενο διάστημα. Με δεδομένο πως η διαθέσιμη Δημόσια Δαπάνη της 2ης πρόσκλησης ήταν 493.515,40€, ο Δήμος Δελφών προέβη σε σειρά επαφών, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να επιτευχθεί η υπερδέσμευση χρημάτων που απαιτείται για την κάλυψη όλων των προτάσεων, διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και σε πολύ καλό δρόμο.

Στις 22 Οκτωβρίου 2020 υπεγράφησαν 11 συμβάσεις μεταξύ ΟΤΔ ΟΑΣΕ και Ιδιωτών στο εν λόγω πρόγραμμα, ύψους 2.975.798,73€, ενώ σύντομα θα υπογραφούν άλλες 2, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούν επενδυτικά σχέδια της 1ης πρόσκλησης. Παράλληλα με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού, εντάχθηκαν 10 Δημόσια Έργα ύψους 1.832.250,08€, μεταξύ των οποίων είναι και τα ακόλουθα για το Δήμο Δελφών, στις Δημοτικές Ενότητες Γραβιάς και Παρνασσού:

  1. Ηλεκτροφωτισμός Γηπέδου Ποδοσφαίρου Πολυδρόσου 200.000,00

  2. Επισκευή Αρδευτικών Τσιμενταυλάκων Καστελλίων 49.999,26

  3. Αντικατάσταση Αγωγού Ύδρευσης-Αναβάθμιση Γεώτρησης Αγ. Ελεούσα 184.831,92

  4. Σήμανση Μνημείων & Αξιοθέατων Δ.Ε. Γραβιάς- Παρνασσού Δελφών 24.800,00

  5. Κατασκευή νέου Αθλητικού δαπέδου Γυμναστήριου Γραβιάς 44.967,64

  6. Βελτίωση παιδικής χαράς 15.284,64

  7. Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου 5χ5 στην Επτάλοφο 132.985,26

Ο Δήμος Δελφών, ταυτόχρονα, δια του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παρνασσού, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Γεώργιου Δελμούζου, του Αντιδημάρχου Ευάγγελου Κούσουλα και αυτοδιοικητικών στελεχών της περιοχής, αντικείμενο της οποίας ήταν η 2η προκήρυξη του Προγράμματος, το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, καθώς και η πορεία των δημόσιων έργων που εντάχθηκαν σε αυτό. Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον Δ/ντή του ΟΑΣΕ κ Βασίλειο Τσιτσιρίγκο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των διαδικασιών.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, δήλωσε για τα παραπάνω: «Μέχρι και ο τελευταίος πόρος που μπορεί να αξιοποιηθεί είναι χρήσιμος για την περιοχή. Κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο μας δίδεται είναι χρέος μας να το αξιοποιούμε, τόσο για την πραγματοποίηση δημόσιων έργων, όσο και για τη στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων. Ο Δήμος Δελφών σε αυτή τη διαδικασία δηλώνει ενεργά και ουσιαστικά παρών, στοχεύοντας με τις ενέργειές του στην κάλυψη των προτάσεων που έχουν κατατεθεί».



Από το Γραφείο Δημάρχου

1 σχόλιο: