Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΤΑ ...ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Μπαχτσίς = Φιλοδώρημα

   Άφησε κάτι πίσω της, η προσφάτως αποχωρήσασα από την πόλη μας Τράπεζα. Και αυτό δεν είναι, ούτε γραφεία, ούτε εξοπλισμός, ούτε και βεβαίως το ταμείο της...  Είναι η "καρικατούρα" της, η πακτωμένη στον δημόσιο/δημοτικό χώρο του πεζοδρομίου εμπρός από το τέως κατάστημά της στην παραλιακή λεωφόρο, της οποίας καρικατούρας οι χονδροειδείς μεταλλικές κατασκευές, εξακολουθούν να παραμένουν ...ακίνητες, παρ' ότι η καλή μας Τράπεζα, έχει εγκαταλείψει από μηνών την πόλη μας.
  Ακλόνητες λοιπόν οι σωληνοκατασκευές επί του πεζοδρομίου, για των οποίων την τοποθέτηση, είχε συναινέσει και η τοπική μας δημοτική αρχή.  Με το σκεπτικό (και την δικαιολογία), την αποφυγή "τροχαίου" ατυχήματος (τυχαίου ή εσκεμμένου), το οποίο θα εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια και την περιουσία του τραπεζικού καταστήματος.

  "Λιγόστεψε" κατά τι σε εκείνο το σημείο ο χώρος για τους πεζούς (πεζοδρό-μιο), αλλά τώρα όμως, χρονική στιγμή κατά την οποία μας στέλνει τα ...χαιρετίσματά της η εν λόγω Τράπεζα από την Άμφισσα, δεν αισθάνεται την υποχρέωση να "παστρέψει" και το πεζοδρόμιο.  Δεν γνωρίζουμε εάν της "μήνυσε" ο αντιδήμαρχος να παραλάβει και τα τελευταία της ίχνη από τον κοινόχρηστο χώρο της πόλεως.  Εκτός και εάν έχει συμφωνηθεί, στο εγκαταληφθέν από την Τράπεζα ισόγειο, να λειτουργήσει ποτοπωλείον (Saloon), οπότε οι σωληνοκατασκευές θα είναι χρήσιμες για την στάθμευση-δέσιμο των αλόγων, ημιόνων και όνων, των θαμώνων του καταστήματος.  Όπως ακριβώς γνωρίζουμε από τις κινηματογραφικές ταινίες Western!...

Πρόταση : "Saloon τα Salona"!   Και μάλιστα στην παραλιακή λεωφόρο της Ιτέας. Δεν ακούγεται άσχημα...
 
  "Τα πήρες όλα κι έφυγες", μας τραγουδούσε ο αείμνηστος Στράτος Διονυσίου, αλλά η Τράπεζα, δεν τον άκουσε. Άφησε κάτι πίσω της.  
Κάτι ωσάν"μπαχτσίς", ωσάν"regalo"  ας 'πούμε.  Για να μην την ξεχάσουμε και τελείως.  
Έτσι δεν είναι  αντιδήμαρχε;





4 σχόλια: