Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ


 ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

        ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

Προς τον Υπουργό Εργασίας

Κοινωνικής Ασφάλισης

κ. Ιωάννη Βρούτση

ypourgos_erg@yeka.gr

Άμφισσα 23/11/2020

Κύριε Υπουργέ,

 

Μετά τη συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 8/10/2020, με όλα τα μέτρα προστασίας, συναντήθηκε μαζί σας η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αώνα (ΣΕΑ), καθώς και με τον Υφυπουργό κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, όπου συζητήσατε το σύνολο των προβλημάτων που έχετε στην ευθύνη σας και αφορούν τους συνταξιούχους.

Μεταξύ των θεμάτων ήταν και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, η κατάργηση του χαρατσιού αλληλεγγύης των ν.3863/10 – 3865/10 που επιβάλλεται μόνο στους συνταξιούχους, και το άρθρο 29 ν.3986/11 για τις συντάξεις, καθώς και η οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που σε όλη τη 10ετία της κρίσης δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, παρά την μείωση του εισοδήματός τους (κατάργηση του ΕΚΑΣ, επιβολή για την υγεία κλπ).

Η απάντηση σας, ότι τα δημοσιονομικά της Χώρας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση κάποια θετική απάντηση αυτή τη στιγμή, δεν έπεισε τους συνταξιούχους. 

Αυτό αποδείχθηκε λίγο διάστημα αργότερα μετά τη συνάντησή, όταν στις 12/11/2020 σε συζήτηση στη βουλή ο κ. Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα δοθεί οικονομική ενίσχυση στους οικονομικά αδύναμους και θα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι υπουργοί σε ποιους, με ποιους τρόπους και ποιο ποσό θα δοθεί.  Άρα λοιπόν χρήματα υπάρχουν και όχι μόνο αυτά αλλά πολλά περισσότερα, μόνο αν υπολογίσουμε αυτά που παρακρατούνται από τους συνταξιούχους φθάνουν τα 7,5 δις κάθε χρόνο. 

Μετά τις παραπάνω δηλώσεις του Πρωθυπουργού επανερχόμαστε στα αιτήματα μας και απαιτούμε : 

  • Να περιληφθούν στην οικονομική ενίσχυση όλοι οι συνταξιούχοι που εξαιρέθηκαν από τα αναδρομικά του 11μηνου και οι συνταξιούχοι που καθυστερεί η σύνταξή τους και δεν παίρνουν ούτε προσωρινή. 
  • Εν’ όψει του προϋπολογισμού του 2021 την κατάργηση άμεσα της εισφοράς αλληλεγγύης των ν.3863/10 – 3865/10 που μόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν και του άρθρου 29 ν.3986/11 για τις συντάξεις. 
  • Να νομοθετηθεί αύξηση κάθε χρόνο στις συντάξεις, να επανέλθουν τα δώρα που στον εργάσιμο βίο έχουν πληρώσει όλοι οι συνταξιούχοι και συνεχίζουν να πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

 

Μετά Τιμής

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου