Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟ "ΞΕΝΟ" ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ

 Το ...νέο χριστουγεννιάτικο δένδρο 

 (τροποποίση του αρχικού άρθρου)

                         φωτογραφία 5 Δεκεμβρίου 2023

   Εφέτος, δεν έχουμε το δικό μας χριστουγεννιάτικο δένδρο. Δηλαδή, δεν "στήθηκε" στον μώλο, όπου και το είχαμε συνηθίσει, αυτό της Ιτέας, το δικό μας δένδρο.  Και αυτό έγινε διότι, είχε παλαιώσει, όπως είπε και ο Πρόεδρος της Κοινότητος, είχε σχεδόν καταστραφεί ο κορμός του και η κατάστασή του, δεν ήταν η καλύτερη.  Για αυτό και καθυστέρησε η τοποθέτησή του.  Ο λόγος :

Ο Πρόεδος της Κοινότητος, αναζητούσε κάποιο άλλο δένδρο, από κάποιαν άλλη Κοινότητα ή κάποιον κατασκευαστή. 

  Και όντως αυτό έγινε σήμερα, όπου σύμφωνα με νέες πληροφορίες μας προμηθεύτηκε ο Δήμος έναντι αμοιβής βεβαίως, κάποιο άλλο δένδρο. Αγοράσαμε δηλαδή, ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο, από μια τέτοιων ειδών κατασκευαστική εταιρεία. Ένα μάλλον (κατά την άποψή μας) άχαρο κι άχρωμο  χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Ήλθε σήμερα συνεργείο του Δήμου, το "έστησε" στην βορινή αρχή του μώλου και η πόλη μας, απέκτησε δένδρο.

  Ελπίζουμε να ξανα-έχουμε το συρματόδενδρό μας του χρόνου, εκεί στο βάθος του μώλου, γιατί εκεί το συνηθίσαμε, εκεί το θέλουμε κι από εκεί "διαφεντεύει" ολόκληρη την Ιτέα μας, την περιοχή μας και σχεδόν ολόκληρον τον ελαιώνα.

Θα προηγηθεί η συντήρησή του και θα γίνει ποσπάθεια ούτως ώστε να επανέλθει ως μια ασφαλής και όμορφη εικόνα της πόλεώς μας.

Του χρόνου λοιπόν και ποτέ τέτοιου είδους "δένδρο".  Δεν το αξίζουμε. 
 

24 σχόλια:

  1. Προσωπικά θεωρώ ότι ούτε το λαμποδεντρο ούτε και αυτός ο κώνος που υποτίθεται ότι είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης είναι καλόγουστα . Τι σημασία έχει να είναι ένα τεράστιο και άχαρο δέντρο ; καλύτερα ένα αληθινό, μεσαίου μεγέθους η ακόμα και ψεύτικο αλλά με κλαδιά και όχι κώνος .. λίγο καλαισθησία ρε παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά καλαίσθητο είναι το δέντρο για αυτό η ιτιουλα δε πάει μπροστά για όλους εσάς που ότι και να γίνει την Κάκια την λέτε....αν ήσασταν εσείς στο Δήμο να τοποθετουσατε ένα τεράστιοο καράβι να φαίνεται από τους Δελφούς με χιλιάδες ευρω.....

      Διαγραφή
    2. κι'ομως ..ενα καραβι θα ηταν και πρωτοτυπο και με την ιστορια της ΙΤΙΑΣ!!

      Διαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ Η ΟΧΙ ΒΡΕ ??? ΑΛΛΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΠΡΙΝ ....ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ .....ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα να ηξερα αυτά τα κατευθυνόμενα ψεύδη ποιος τα διοχετεύει; Ποτέ βέβαια δεν βγαίνει ο ίδιος μπροστά έχει τους χρήσιμους ηλίθιους γιαυτη την δουλειά .

      Διαγραφή
  3. Προφανώς αλλάξατε την δημοσίευση γιατί αυτό που έγραφε η αρχική ήταν ΨΕΥΔΕΣ . Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και την αισθητική του ωστόσο καλό θα ήταν αυτή την άποψη να μην την στηρίζει σε ΨΕΜΑΤΑ και πόσο μάλλον μέσα από ένα ΄΄μέσο ενημέρωσης''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπή είναι που σχολιάζετε τόσο άσχημα επειδή πρόβλεψε ο Δήμος για ένα καινούργιο δέντρο αν έστηναν το παλιό πάλι τα δικά σας θα λέγατε .αν ήσασταν εσείς αρχή ας βάζατε ένα καράβι τεράστιο να φαίνεται και από τους Δελφούς με χιλιάδες ευρώ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τόσα χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι λένε πάλι αυτό το δέντρο βαρεθήκαμε. Γιατί δεν πήγαν στο Δήμο να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις ποιός τους εμπόδισε;

      Διαγραφή
  5. Ολόκληρος ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ!!!!! ΧΆΘΗΚΕ ΈΝΑ ΕΛΑΤΟΔΕΝΤΡΟ ΝΑ ΚΟΠΕΊ; ΜΗΝ ΚΑΙ ΣΤΆΞΕΙ Η ΟΥΡΑ..ΕΛΕΟΣ......

    .


    ..



    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ πέρυσι έφτασε Πάσχα για να το βγάλουν και οι γιρλάντες στις κολώνες βγήκαν το καλοκαίρι...
    Και βγαίνουν κι από πάνω τώρα με το αίσχος που βάλανε...
    Τόσο θράσος και αλητεία...
    Αλλά γιατί η Ιτέα να χει κάτι πιο εντυπωσιακό από την Άμφισσα
    ΟΧΙ ΠΟΤΕ
    Πάρτε κι εσείς λοιπόν ένα ίδιο που δε θα χει τόσο κόπο και έξοδα να μπει και να βγει και πολύ σας είναι, σκέφτηκαν

    Ξαφνικά το παραδοσιακό, το εντυπωσιακό μας χάλαγε που το είχαμε τόσα χρόνια και το θαυμάζαμε όλοι...
    Ρε ας είναι καλά τα χωριά που τους ξανά βγάλανε γιατί εδώ και στο Γαλαξίδι ο κόσμος τους σιχάθηκε

    Όσο και να αδικησετε αυτή τη μικρή πόλη που την μετατρέπετε σε ψαροχώρι η Άμφισσα σας παλι πίσω από την Ιτέα και το Γαλαξίδι θα ναι για μια ζωή

    Ντροπή και αηδία το λιγότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το δες ρε συ το παραδοσιακό ???? Εντυπωσιακό ναι αλλά μόνο τη νύχτα ...τη μέρα άστα να πάνε .. ...Συχαρητήρια στον παλαιό δήμαρχο του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ δήμου που το έβαλε πριν από 25 χρόνια αλλά τί να κάνουμε ;;; Δεινόν το γήρας,ου γαρ έρχεται μόνον .....Άκου ντροπή και αηδία...

      Διαγραφή
    2. 6.43 μάλλον ζεις σε άλλη πόλη. Με κάτι τέτοια μυαλά μόνο πίσω πάτε αυτή την πόλη.Ειχα έρθει πριν 8 χρόνια περίπου και όντως έμοιαζε με ψαροχώρι, ίσως έχεις να βγεις από τότε έξω περισυ ήταν πολύ όμορφα.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα κλαίω άκου παραδοσιακό εντάξει κάποιοι το έχουν χάσει τελείως

      Διαγραφή
  7. Κοίτα να δεις το συρματόσχοινο πριν λίγες μέρες ξαφνικά έγινε πύργος του Άιφελ. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ας μην μιλήσω έρχονται και χρονιάρες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιδανικό για το σημείο. Αντέχει 5 μποφόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδια μην τρελαινεστε για το χριστουγενιατικο δενδρο της Ιτεας , το ιδιο δενδρο στολιζεται και στην κεντρικη πλατεια της Καλαματας λιγο μεγαλυτερο και για καποια χρονια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τότε που καταργήθηκε ο δήμος Ιτέας το δέντρο ήταν ουσιαστικά το μοναδικό πράγμα που θύμιζε Χριστούγεννα στην παραλία. Αυτό ήταν το πρόβλημα και όχι το δέντρο που δέσποζε στην παραλία. Θα μπορούσε να εμπλουτιστεί και τα χρήματα που δόθηκαν για την υποκατάστασή του να δοθούν για να στολιστεί ξανά μετά από χρόνια η παραλία αλλά προτιμήθηκε να μείνει πάλι γυμνή από στολισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 15 σχόλια μέχρι τώρα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αν σας πούνε να πάρετε θέση για την ακρίβεια , θα μουγγαθείτε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστούγεννα στη πόλη ,πασχα στο χωριο δε μπορούμε να τα εχουμε ολα σε αυτή τη ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως αυτό το δέντρο που βλέπω, και ζυγοστάθμιση χρειάζεται,μπορεί κάπου να βρήκε από το Αγρίνιο μέχρι εδώ,και την κοιλιά του λιγο φουσκωμένη βλέπω! ...Τι λένε οι αρμόδιοι..?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάντως αυτό δέντρο και ζυγοστάθμιση θέλει γιατί κάπου θα βρείκε από το Αγρίνιο μέχρι εδώ, και την κοιλιά του φουσκωμένη τη βλέπω!!! οι αρμόδιοι... (?!) τι λένε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας όψεται ο γνωστός Αμφισσιώτης, για την λάθος πληροφόρηση. Η οποία υιοθετήθηκε κατ' αρχήν και από εμάς, ανεξαρτήτως από το εάν ο Πρόεδρος διετύπωσε άλλη (και σωστή) πληροφορία. Για αυτό και "ανακατασκευάσαμε" το άρθρο, αμέσως μετά από την ενημέρωσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μας πεις ποιός είναι ο γνωστός Αμφισσιώτης .... τόσες μέρες μετά την κοτσάνα που έγραψες .......ή μήπως κρατάει από Σάλωνα ο ''σκοτεινός'' και δεν το ξέρουμε ....

      Διαγραφή
    2. Άγνωστε και ανώνυμε. Σκέπτεσαι βλακωδώς, με κακοήθεια και κρυπτόμενος. Έως εδώ όμως. Δεν αξίζει η σοβαρή αντιμετώπισή σου. Τέλος!

      Διαγραφή