Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝ-ΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ

 (επιτρέπονται συγκεντρώσεις μόνον με 2 έως 4 άτομα...)

Δελτίο Τύπου

«ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» συνυπογράψαμε το κείμενο που καταγγέλλει την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Η αρχική ιδέα της σύνταξης του κειμένου και οι υπογραφές κάτω από αυτό των εκλεγμένων πολιτικών εκπροσώπων κάθε βαθμίδας ήταν του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το κείμενο υπέγραψαν οι Κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ 25, πολλοί πρώην Βουλευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα, εκπροσωπώντας τους ίδιους και την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού που Υπερβαίνει κατά πολύ την εκλογική βάση των συνυπογραφώντων.

Την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. την οποία υπέβαλε και καθοδήγησε η Κυβέρνηση με την αιτιολογία της πανδημίας του covid-19, κατήγγειλαν από την αρχή ως Αντισυνταγματική η «Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων» με αποτέλεσμα να προσπαθούν «ασθμαίνοντας» να απαλύνουν τις αρνητικές εντυπώσεις μέσα από τα πανελλαδικά ΜΜΕ οι φιλοκυβερνητικοί (εκλεγμένοι κυρίως βουλευτές της Κυβέρνησης), με διάφορες ερμηνείες του Συντάγματος φιλολογικών- θεωρητικών ενδεχόμενων ερμηνειών.

Ακολουθεί το Κείμενο:

«Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό.

Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση.»

Δημοτική Παράταξη Δήμου Δελφών

«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»


Μέγκος Παναγιώτης

Μπάκας Δημήτρης

Σταντζούρης Νίκος

1 σχόλιο:

  1. ορε!! Ακριβως η ιδια ανακοινωση με 25η Μαρτιου,28η Οκτωβριου !! με συναρθροισεις κ.λ.π΄. κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή