Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΙΤΕΑ : ΚΑΛΑΘΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ (εναντίον του Covid-19...)

Οργασμός έργων...

  Η πόλη μας, η Ιτέα, όπως είναι γνωστό από το 2010, έχει στερηθεί την ανεξαρτησία της, έχει απολέσει την αυτοδυναμία της, της έχουν αφαιρέσει την δυνατότητα να έχει δικές της υποδομές, ενώ της έχουν "ξηλώσει" οτιδήποτε την θυμίζει ως Δήμο.  Ως Δήμο Ιτέας.
Και όλα αυτά με την εκάστοτε τοπική μας αρχή (από το 2010 και εντεύθεν), να είναι από αδύναμη, έως και οτιδήποτε είναι δυνατόν να υποθέσει ο καθένας μας, ώστε να αντισταθεί σε αυτό το "πλιάτσικο" της πόλεώς μας.
  Όλα μας τα πήραν.  Έως και την επιγραφή "Δημαρχείο" από το "Κυριακοπούλειο" όπου στεγαζόταν το δημοτικό μας κατάστημα.  Όλα!
  Δημιουργήθηκαν όμως από την "μαμά-πρωτεύουσα" και κάποιες ...προσφορές προς την πόλη μας, σε αντιστάθμισμα των δεκάδων τεχνικών έργων τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί ή έχουν εγκριθεί να πραγματοποιηθούν σε αυτήν, έτσι ώστε να μην είναι παραπονούμενη η πόλη μας, από αυτό το "ρίξιμο".  
Και μία από αυτές είναι, η τοποθέτηση των δύο ζευγών καλαθιών απορριμάτων στην πλατεία Ηρώων και των δύο ξυλίνων καλαθιών επίσης απορριμάτων στις εισόδους-εξόδους των δύο πολυκαταστημάτων της Ιτέας.  Τα οποία όντως είναι ...χαριτωμένα, αλλά και θα αποδειχθούν και χρηστικά, μιας και σε ολόκληρη την πλατεία Ηρώων, δεν υπήρχε ούτε ένας κάδος απορριμάτων για μικροαντικείμενα, για περιττώματα των σε εκείνη την τοποθεσία περιφερομένων συνοδευόμενων οικόσιτων  σκύλων, ακόμη και για την απόρριψη των προστατευτικών προσωπείων (μάσκες μιας χρήσεως) από τους εξερχομένους από τα δύο πολυκαταστήματα.

   Παραθέτουμε φωτογραφίες από αυτά τα νέα "αποκτήματα" της Ιτέας, με δύο επισημάνσεις :
-  Η τοποθέτησή τους, δεν συμπεριλαμβάνεται στο υπάρχον και κατ' έτος ανανεούμενο Τεχνικό Πρόγραμμα της πόλεως, όπου ως γνωστόν έχουν εγκριθεί (αλλά δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί κατά την τελευταία 10ετία) έργα της τάξεως των 30.000 ευρώ (υπέρογκο ποσό...)
-  Η τοποθέτηση των συγκεκριμένων κάδων, έγινε με την επιμέλεια και την φροντίδα του τεχνικού συνεργείου της πόλεως και όχι με ...ανάθεση.  Ευτυχώς, υπάρχει και ο Παναγιώτης!






1 σχόλιο:

  1. Το γκαζόν στην πλατεία Ηρώων, όπως και της μαρίνας δεν είναι για να κάνουν κακά και να κατουραν τα σκυλιά, άσχετα αν τα μαζεύουν, αλλά για να παίζουν παιδιά φίλε Επικουρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή