Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ "13033"

 
              ΑΜΦΙΣΣΑ, 13.11.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 109/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mobile app «Μένουμε Σπίτι» από τον Δήμο Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Στοίχημα του Δήμου Δελφών η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών»


Ο Δήμος Δελφών ενημερώνει πως προχώρησε στην υλοποίηση της πρώτης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με σκοπό την διευκόλυνση των πολιτών στην αποστολή μηνυμάτων SMS στο 13033 για όλες τις απαραίτητες μετακινήσεις τους, σύμφωνα με τα πρόσφατα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ANDROID και IOS μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Δελφών, www.dimosdelfon.gr (υπάρχει ειδική σήμανση στην αρχική σελίδα), αλλά και από τις πλατφόρμες αναζήτησης των προαναφερόμενων λειτουργικών συστημάτων για κινητά. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία της εφαρμογής δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή δικτύου Wi-Fi.

Όλα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ιστορικό, κλπ) αποστέλλονται μόνο στον επίσημο αριθμό 13033, ενώ ο Δήμος δεν συνδέεται διαδικτυακά με αυτή, μην λαμβάνοντας έτσι γνώση των σχετικών πληροφοριών. Επίσης, ο χρήστης μετά από κάθε αποστολή μηνύματος θα πρέπει να ελέγχει την υπηρεσία μηνυμάτων του κινητού του τηλεφώνου ώστε να επιβεβαιώσει την λήψη απάντησης ώστε να είναι σε θέση να την επιδείξει σε περίπτωση ελέγχου. Εκτός της παραπάνω λειτουργίας στην εν λόγω εφαρμογή υπάρχει η δυνατότητα απευθείας κλήσης της γραμμής της Δομής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Δελφών.

Ο Δήμος Δελφών ευχαριστεί την εταιρεία Brainbox για την άμεση ανταπόκριση και την ταχύτατη υλοποίηση της εφαρμογής, καθώς και το Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για την προσωρινή παραχώρηση του server του, ώστε η εφαρμογή να διατεθεί άμεσα στους πολίτες. Να σημειωθεί δε, ότι οι διαδικασίες απόκτησης server από το Δήμο έχουν ήδη ξεκινήσει όμως απέβησαν χρονοβόρες, μπροστά στην ανάγκη λειτουργίας της εφαρμογής το ταχύτερο δυνατό.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη δήλωσε: «Οι ιδιαίτερες συνθήκες αυτής της περιόδου μας οδηγούν στην εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων για τη διευκόλυνση των πολιτών, όπου αυτό είναι εφικτό μέσω των εργαλείων που διαθέτουμε ή που μπορούμε να βρούμε. Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αποτελεί γενικότερο στοίχημα του Δήμου Δελφών. Η εποχή μας τρέχει παράλληλα με αυτές και οφείλουμε να συμβαδίσουμε μαζί τους».


iOS: https://apps.apple.com/us/app/δήμος-δελφών-μένουμε-σπίτι/id1539382345

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.brainbox.smsdelfoi





Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου