Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ...ΧΑΡΑ!


Η Ιτέα, εκτός από Τουριστική,
είναι και Παραθαλάσσια...

    Είναι άλλο πράγμα το να θέλεις να κατασκευάσεις έναν παραλιακό πεζόδρομο σε μια όμορφη Τουριστική και Παραθαλάσσια πόλη και άλλο πράγμα το να είσαι όντως σε θέση να τον κατασκευάσεις.  Με γενική την αίσθηση ότι, τον έχει ανάγκη αυτόν τον δρόμο η πόλη, μιας κι έχει ταυτισθεί με την Τουριστική-Καλοκαιρινή της εικόνα,
είναι λογικό ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις-κατασκευές-εξωραϊσμοί, θα πρέπει να γίνουν με γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργία της παραλιακής ζώνης της πόλεως, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Διότι όπως είπαμε, η πόλη είναι Τουριστική και Παραθαλάσσια.  Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα κάποιων και όπως επίσης αναφέρεται και σε κάποια επίσημα έγγραφα, τουλάχιστον.
   Κατά τα φαινόμενα όμως, ο παραλιακός πεζόδρομος της Ιτέας, δεν εμπίπτει σε αυτούς τους κανόνες και δεν ακολουθείται στην περίπτωσή του, η αρμόζουσα λογική.  Ούτε βεβαίως και τον αφορούν τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής και παράδοσής του.  Συνεπώς, άλλο το τι αποφασίσθηκε για την ανα-κατασκευή του και άλλο το τι μας προέκυψε (ή το τι άλλο ακόμη θα μας προκύψει), μέχρι να τεθεί πάλι στην διάθεση και την χρήση των περιπατητών.

                     (5 Μαΐου 2014)                                                     (5 Ιουλίου 2014)

   Είχαμε αναφέρει σε άρθρο μας με τίτλο ''Ο Καθυστερημένος ...Πεζόδρομος'' της Τρίτης 6 Μαΐου 2014, σχολιάζοντας το κλείσιμο λόγω εργασιών, του πεζόδρομου, ότι αλίμονο εάν έλθει ο Ιούλιος και αυτό το πιο πολύβουο και πιο ''καλοκαιρινό'' κομμάτι της Ιτέας, εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένο και κατασκευαζόμενο.  Αντί των Απόκρεω όταν και αναμενόταν η παράδοσή του και ενώ έχει αντιπαρέλθει το Πάσχα και το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος, εμείς εδώ στην Τουριστική και Παραθαλάσσια Ιτέα, παρακολουθούμε τον εξωφρενικά αργό ρυθμό των κατασκευαστικών εργασιών στο πεζόδρομο, όντας αρχές Ιουλίου, πιστεύοντας στο αρχαίο ελληνικό ρητό : ''Εική και ώς έτυχεν''.  Με άλλα λόγια : Όσα πάνε κι όσα έρθουν, αφημένα έτσι, στην τύχη τους, στα τυφλά...  Δηλαδή, πού θα πάει, κάποτε θα τελειώσει....
Βεβαίως υπήρξε και το θέμα με τον εξοπλισμό της Παιδικής Χαράς.  Το οποίο ναι μεν καθυστέρησε για λίγο το έργο, όμως αντιμετωπίσθηκε γρήγορα.  Και πλέον το πρόβλημα είναι η συνέπεια και η ταχύτητα εκτέλεσης των εργασιών εκ μέρους του εργολάβου.

Είναι έτσι όμως;  Αρμόζει αυτή η αντιμετώπιση  σε μια Τουριστική, Παραθαλάσσια όμορφη πόλη;
Θα ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό στον παραλιακό πεζόδρομο του Λουτρακίου;


17 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ . ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ !!!!! ΤΩΡΑ π.χ. ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ . ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ {μισοτελειωμενη πλακοστρωση κ.λ.π.} !!! ΤΑ ΦΩΤΑ ΘΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΒΥΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ??? ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΡΑΓΕ ??? ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ , ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ {οι αμεσοι υπευθυνοι } ??? ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ { ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΤΙ , ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ } ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ????? ΞΕΧΑΣΑ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ η ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ η ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ !!!!!!! Ζ Η Τ Ω ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΕΙΑΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ . Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ? Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΜΑΣ {εκτος κι αν θελει να πεινει κι αυτη ρομαντικα το ποτο της εις βαρος των υπολοιπων} ??? ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗΣ {και καλα} ΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ? ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ? ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ??? ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ 8.28 Ζ Η Τ Ω ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΕΙΑΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 50%!
    ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ!
    Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ?
    ΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΗ ΑΝΟΧΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως θα έλεγα πως ο φίλος των 8:28 και ο φίλος των 1:36 είναι ο ίδιος. Κεφαλαία το κυρίως κείμενο και μικρά μέσα σε αγκύλη. Μπαμ κάνει. Δεν λέω ότι τα λες λάθος. Συμφωνώ μάλιστα, αλλά μην ευλογάς τα γένια σου έτσι. Γράψε τουλάχιστον διαφορετικά.
    Ανακατασκευή των πλακών όμως, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, έχει γίνει. Δεν έχει γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουριστικά μέρη είναι το Κατάκολο,η Μύκονοςη παραλ'ια Κατερίνης,τα μέρη τα οποία φιλοξενούν/δέχονται παραθεριστές κατα χιλιάδες.Πώς σου πέρασε η ιδέα ότι η Ιτέα είναι τουριστικός προορισμός,όταν ο προσδιορισμός είναι άλλος;Οι συγγενείς που γυρνούν στα πατρικά για 2 βδομάδες και οι όποιοι περαστικοί δεν ορίζουν τουριστικό ένα μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα σε ισχύ, το οποίο ονομάζει την πόλη της Ιτέας ως Τουριστική. Επίσης στον κατάλογο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η Ιτέα αναφέρεται ως μια από τις 72 Τουριστικές Πύλες εισόδου στην Ελλάδα. Ο τέως Δήμος Ιτέας με ομόφωνη απόφασή του έχει εκφράσει την επιθυμία του για την τον Τουριστικό προσανατολισμό και ονομασία της πόλεως και η οποία απόφαση έχει γίνει αποδεκτή από την τέως Νομαρχία και έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Το ίδιο έχει συμβεί με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών. Για αυτό έχει προκύψει και η καταγγελία για την πώληση της Μαρίνας από το ΤΑΙΠΕΔ. Το εάν κάποιοι αιρετοί της περιοχής, δεν της συμπεριφέρονται ωσάν Τουριστική πόλη και προορισμό, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

      Διαγραφή
    2. Ασε τι λένε τα διατάγματα και τα υπουργεία.Ποιός @@@@@@@
      έκανε κάτι να δώσει την τουριστική ώθηση η οποία είναι μία.
      Οσο πιο πολύ κόσμος για όσο πιο πολύ καιρό.
      Αυτά θέλουν προαπαιτούμενα,ένα απο αυτά ο επεγκλωβισμός περιοχών και η δημιουργία περιοχών οικιστικού χαρακτήρα.

      Διαγραφή
  6. Επειδή πολύμιλάνε κάποιοι σχολιαστές όπως και ο κεντρικός σχολιαστής αρθρογράφος για "νομιμότητα" κατασκευής και προθεσμία παράδοσης έργου και των συναφών που παράγονται απο την καταγγελλομενη καθυστέρηση αναρωτιέμαι .....αφού οι νομομαθείς και δη ο σοφός Επίκουρος είναι τόσο Σίγουροι για την ανομια και τις "ατασθαλίες" τόσο του εργολάβου όσο και την ανοχή του δήμου ΓΙΑΤΙ δεν μιλάνε με στοιχεία παρα καταγγέλλουν σφαιρικά και στο τέλος πετάνε ενα ερωτηματικό για να είναι σε "όλα μέσα"?... Τωρα όσο για το Τουριστική Ιτεα δεν θέλω να κάνωκκαμία προσέγγιση. Όλοι ζούμε στο νεκροταφείο μας και περιμένουμε με στωικότητα την αναβάθμιση μας σε κρεματόριο αποτέφρωσης των γερόντων ευαίσθητων οραματισμενων στοχαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον εμείς, δεν αναφερόμαστε σε καμμία παράβαση νομιμότητος του έργου. Ούτε καταγγέλλουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο περιγράφουμε είναι το ότι, ενώ το έργο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2014 (συμφωνημένο με την Δημοτική Αρχή), εν τούτοις έχουμε φθάσει στον Ιούλιο και το έργο δεν έχει τελειώσει. Υπήρξε το πρόβλημα με τον εξοπλισμό της Παιδικής Χαράς, αλλά η καθυστέρηση αυτή ξεπεράσθηκε γρήγορα.
      Εν τω μεταξύ, τα καταστήματα τα έχοντα πρόσβαση στον και από τον πεζόδρομο, αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ακόμη και τα παιδιά τα οποία έπαιζαν στην παιδική χαρά, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν ''εξαφανισθεί'' από εκείνο το σημείο.
      Εάν θέλετε λεπτομέρειες, αναζητείστε τον εργολάβο και ρωτήστε τον, γιατί απασχολούνται στο έργο 1 έως 2 εργαζόμενοι και μάλιστα όχι κάθε ημέρα, γιατί έχει μεγάλες παύσεις στην συνέχιση του έργου και γιατί δεν ''πιστώνει'' το έργο ενώ είναι δεδομένη η χρηματοδότησή του;

      Διαγραφή
  7. Απάντηση: Αγαπητέ Επικούρειος δεν χρειάζεται να αναζητηθούν εξηγήσεις απο τον εργολάβο όταν ο "εργοδότης" σιωπά. Είναι δυνατόν να βαρα κανεις το σαμάρι για να ακούσει ο γαϊδαρος? Και στην τελική ήλιου φαεινοτερο είναι ο τι αφού η "σιωπή" του "εργοδότη" είναι τόσο εκκωφαντικη όσον αφορα το πέρας των προθεσμιων ολοκλήρωσης της κατασκευής του έργου....σίγουρα.... έχει καλυφθεί δια του προβλεπομενουν νόμου... Όχι βέβαια για λογαριασμό του εκάστοτε εργολάβου αλλά για την καλυψη του εργοδότη ο οποίος είναι υπεύθυνος να είναι σωστός στον λογαριασμό προκειμένου να απαιτεί Και φυσικά το προβλέπεται δεν αφορα τον δικο μας δήμο αλλά όλη την επικράτεια. Διαβάζουμε . στις εφημερίδες τα φέσια των εργοδοτών δήμων και περιφερειών στους εργολάβους των έργων που έχουν αναλάβει. Αντί να χτυπάμε λοιπόν το σαμάρι ας γίνει ενα άρθρο καταγγελία για την απάτη της κεντρικής εξουσίας και των υποτελών της στις μνημονιακες επιταγές που στερουν για το πλαστό πλεόνασμα τα χρήματα προς τους ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β Βαθμού μπας και ακούσει ο Έρμος ο γαϊδαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΙΤΕΑΣ7 Ιουλίου 2014 στις 3:17 μ.μ.

    Μας την πηρανε την παιδικη χαρα ...μπαμπα!!!
    Τι να πεις σε εναν μικρο 3 χρονων οταν πηγαμε μια βολτα τον χειμωνα στην παραλια της Ιτεας και τα παιδακια ηθελαν να κανουν τις συνηθισμενες τους κουνιες στην παιδικη χαρα. Τα παιδακια μου ειχανε συνηθισει ακομα και τον δρομο και πηγαινουν ακομα και σημερα τρεχοντας σε εκεινο το σημειο , με λαχταρα να κανουν μερικες κουνιες. 6 μηνες αργοτερα και ακομα την παιδικη χαρα δεν μας την επεστρεψαν !!! Το να φτιαξεις μια παιδικη χαρα με τα απαραιτητα , ο απλος ιδιωτης το κανει σε 2 εβδομαδες. Το δημοσιο σε 10 χρονια !!

    Οπότε η ατακα του μικρου μου γιου ισχυει στο ακεραιο ! Μας την πηρανε την παιδικη χαρα μπαμπα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από αυτό το γλαφυρο σχόλιο ευαισθητοποιηθηκαν οι νεκρες αισθησεις μας και αναφωνουμε ολοι μαζι ..."γκρεμοτσακίσου εργολαβε ή δε άλλως η πυρα σε περιμενει"............. Τι λέμε τωρα ?? αμ πως!!

      Διαγραφή
  9. ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι!... Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ανάδοχος εργολάβος, ζήτησε νέα παράταση παράδοσης του έργου. Και πιθανά, ''διευκολύνει'' με αυτόν τον τρόπο και την όλη κατάσταση. Μυστήρια πλανώνται πάνω, κάτω και μέσα στην Ιτέα...

      Διαγραφή
    2. http://www.amfissapress.gr/index.php/enimerosi/topiki-epikairotita-link/dimos-delfon/12137-prosklisi-kai-themata-dimotikoy-symvouliou-d-delfon-11-7-2014

      Διαγραφή
  10. Δείγμα της καμμένης γης που αφήνουν στην Ιτέα τα μαύρα σκοτάδια της παραλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή