Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ "Ε.ΠΑ.Μ." ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ"

 

Το μήνυμα του καθεστώτος στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς: 

«Θα σας τσακίσουμε»!

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜΒρισκόμαστε μπροστά στο πρωτοφανές γεγονός, να είναι η βουλή εν αναμονή της δικογραφίας για τρεις πολιτικούς αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων με κατηγορίες αξιόποινων πράξεων. Βρισκόμαστε στο πρωτοφανές γεγονός να σύρεται το όνομά τους και να καταγράφεται στους φακέλους της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της εισαγγελίας, προκειμένου να διερευνηθούν κατηγορίες σε βάρος τους επειδή έπραξαν το αυτονόητο: Παρευρέθηκαν για να τιμήσουν την κορυφαία αντιδικτατορική επέτειο, λαμβάνοντας μάλιστα όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση!


Η απόφαση διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας για τρεις πολιτικούς αρχηγούς, είναι δηλωτικό της επόμενης φάσης στην οποία εισέρχεται το καθεστώς που υφίσταται η χώρα: αυτής των άμεσα και χωρίς προσχήματα δικτατορικών μεθόδων διακυβέρνησης. Κάνει σαφές σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι προκειμένου να εφαρμόσει τις πολιτικές περαιτέρω εξαθλίωσής τους, δεν ορρωδεί προ ουδενός και δεν διστάζει μπρος σε καμιά προσωπικότητα και σε κανένα αξίωμα. Όταν πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης γίνονται όμηροι της βουλής για την άρση ή όχι της ασυλίας τους, καθίσταται σαφές στον απλό πολίτη ότι δεν καλύπτεται από καμία προστασία κι ότι οι κυβερνώντες είναι αποφασισμένοι να καθυποτάξουν, με κάθε μέσον, τη φωνή οποιουδήποτε θα εναντιωθεί στους χειρισμούς τους.


Το γεγονός αυτό, θα έπρεπε ήδη να έχει χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, για τους βουλευτές τους και για τα μέλη των κομμάτων τους, για το τι μέλλεται να ακολουθήσει στη χώρα. Θα έπρεπε ήδη να έχουν αντιληφθεί ότι ο μήνας του μέλιτος του καθεστώτος μαζί τους, τελείωσε. Ότι η ανοχή απέναντι ακόμη και σε δυνάμεις που ακολουθούν συμβιβαστική πολιτική, έλαβε τέλος. Είτε τα κόμματα αυτά κινούνται στην κατεύθυνση του «φιλευρωπαϊσμού» είτε της ρητορικής του «αντικαπιταλισμού», το μήνυμα είναι ότι το σύστημα δεν μπορεί να ανεχθεί πλέον αντιπολίτευση ούτε στα πλαίσια ενός κενού κοινοβουλευτισμού, παρά μόνον άκριτη και εξ’ ολοκλήρου αποδοχή, ακόμη και στο φαίνεσθαι, των επιλογών του.


Τα όσα έπονται για το ξεπούλημα της χώρας και τον εξανδραποδισμό του λαού (βλ. έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη και νέο πτωχευτικό κώδικα), απαιτούν περαιτέρω περιστολή νομικών, συνταγματικών και πολιτικών δικαιωμάτων προκειμένου να εφαρμοστούν απρόσκοπτα χωρίς τον κίνδυνο αναταράξεων. Προκειμένου να εθιστεί ένας ολόκληρος λαός στην υποταγή και την καταστολή, μην περιμένοντας να τον προστατεύσει κανένας, ούτε οι πολιτικοί ταγοί του, ούτε το τελευταίο αποκούμπι του που ήταν η Δικαιοσύνη. Στην κατεύθυνση αυτή, το καθεστώς δεν μπορεί να ανεχθεί πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν απλώς συμβιβαστική πολιτική γιατί και η παραμικρή αμφισβήτηση, μπορεί να ελλοχεύει τριγμούς για την εφαρμογή των προαποφασισμένων. Βαδίζουμε ολοταχώς σε μια κατάσταση όπου το καθεστώς δεν αρκείται πλέον σε νομιμόφρονα κόμματα μέσα στη βουλή, αν δεν συντάσσονται πλήρως μαζί του· σε μια ζοφερή κατάσταση όπου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές ό,τι μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ως «ομαλές κοινοβουλευτικές συνθήκες». Το καθεστώς σκληραίνει τη στάση του, μη ανεχόμενο ούτε καν έναν κουλό κοινοβουλευτισμό και το μήνυμα που στέλνει στα κόμματα αυτά είναι σαφές: «Θα σας τσακίσουμε»!


Η κλιμάκωση και η αποθράσυνση του κυβερνητικού αυταρχισμού, έχει εισέλθει ήδη στη φάση των χουντικών μεθόδων διακυβέρνησης. Οι δικτατορίες κοινοβουλευτικού τύπου δεν χρειάζονται «παλιά φτιασίδια». Μην περιμένουμε να δούμε τανκς στους δρόμους για να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει ανοίξει ο δρόμος στη δικτατορία, αρκούν τα κτήνη των πραιτωριανών του καθεστώτος για να επιβάλλουν με απροκάλυπτη βία τις κυβερνητικές εντολές. Μην περιμένουμε επίσημη αναστολή άρθρων του συντάγματος, αρκεί η πλήρης αδρανοποίησή του, η de facto καταπάτηση των άρθρων του και ο εναγκαλισμός της εκτελεστικής εξουσίας με την Δικαιοσύνη που την έχει μετατρέψει σε υποχείριο του προς καταστολή των πολιτών. Μην περιμένουμε ΕΑΤ-ΕΣΑ και «ταράτσα της οδού Μπουμπουλίνας», αρκούν οι περιπολίες μονάδων τύπου ΟΠΚΕ για να επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα και η ΑΑΔΕ που θα τα απαιτεί απειλώντας με κατασχέσεις, για την τρομοκράτηση των πολιτών ακόμη και στη σκέψη για απλή διαμαρτυρία. Στο δρόμο της δικτατορίας βαδίζουμε ήδη, και η προκαταρκτική έρευνα για τους πολιτικούς αρχηγούς δεν αποτελεί παρά τροχιοδεικτική βολή για να το εμπεδώσουμε.


Οι ηγεσίες και τα στελέχη των κομμάτων αυτών, καλούνται να αντιληφθούν την ιστορική ευθύνη τους απέναντι στη νέα υποτροπή. Όσο αρνούνται την απτή αυτή πραγματικότητα, πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται αλλά και αφήνουν αβοήθητο το λαό στο χάσμα που ξανοίγεται κάτω απ’ τα πόδια του. Οι στιγμές είναι οριακές. Οι μεσοβέζικες τακτικές δεν διασφαλίζουν καν την δική τους πολιτική επιβίωση. Ας μην σχεδιάζουν λοιπόν πολιτικές θεωρώντας δεδομένη τη συνέχεια της ύπαρξής τους μέσα στο κοινοβούλιο. Τίποτα πια δεν είναι δεδομένο στο καθεστώς του ζόφου που οδηγούμαστε.

Μόνο ένα πλατύ, ενωτικό και συμπαγές Λαϊκό Μέτωπο μπορεί να αναστρέψει τη θανατερή κοίτη που έχουνε διανοίξει οι κυβερνώντες. Παρά τις μεγάλες διαφορές στις προσεγγίσεις μας, καλούμε τις ηγεσίες και τα στελέχη των κομμάτων αυτών, ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της περίστασης. Να πάρουν μέρος στις πρωτοβουλίες δημιουργίας του Λαϊκού Μετώπου, συμφωνώντας στα ελάχιστα: Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας.


Η Δημοκρατική Ενότητα όλων των δυνάμεων στη βάση της ενότητας του λαού, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Είναι όρος για την ύπαρξη του λαού και της χώρας και έχει τα εχέγγυα, τώρα όσο ποτέ άλλοτε, να επιτευχθεί. Τους καλούμε να θέσουν εαυτούς και τις κομματικές δυνάμεις τους στη δημιουργία του ενωτικού πόλου, κινητοποιώντας τα αποθέματα ενέργειας του λαού για την αναστροφή του ρεύματος και την ματαίωση των σχεδίων ολοκληρωτισμού που βρίσκονται προ των πυλών.


Η ιστορική του συνείδηση είναι αυτή που κινητοποιεί έναν λαό. Η εμπιστοσύνη και πάλι στις δυνάμεις του, είναι όρος για την απελευθέρωσή του. Καλούμε τις ηγεσίες, τα στελέχη και τα μέλη των κομμάτων αυτών, να συμβάλλουν ενεργά στην αναζωπύρωση της θέλησής του, ενώνοντας όλες τις λαϊκές δυνάμεις σε ένα κοινό μέτωπο ανατροπής.


Αθήνα 28 Νοεμβρίου 2020

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου