Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Η Π.Στ.Ε. ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙ (και χρηματοδοτεί) ΤΟ ΕΡΓΟ : "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ"

Επανατοποθέτηση;...

(φωτογραφία Μάρτιος 2019)

  Όταν "ξηλώθηκαν" οι φανοστάτες τον Μάρτιο του 2019, άνευ αποφάσεως της Λιμενικής Επιτροπής και γραπτής αδείας, άνευ τροποποιήσεως της Τεχνικής Μελέτης σύμφωνα με την οποία είχαν τοποθετηθεί και με το συνεργείο της Γερμανικής εταιρείας "ENERCON" (ανεμογεννήτριες στην Δεσφίνα), να "προσφέρει" αχρεωστήτως τις υπηρεσίες του για την αποκαθήλωση ιστών και λαμπτήρων στον μώλο της Ιτέας, δεν αντέδρασαν ούτε οι τοπικές αρχές, ούτε η τοπική κοινωνία.  Με αποτέλεσμα, το νοτιότερο τμήμα της Ιτέας, δηλαδή η νότια άκρη του μώλου, να παραμένει έως και σήμερα χωρίς φωτισμό και με τις βάσεις από τους "αποψιλωμένους" φανοστάτες, να εξακολουθούν να είναι "τσιμενταρισμένες".

  Σήμερα, με αυτήν την απόφαση του Περιφερειάρχη για την δημοπράτηση του έργου για την συντήρηση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού της ζώνης του λιμένα Ιτέας, ίσως είναι ευκαιρία να επανατοποθετηθούν και οι καθαιρεθέντες φανοστάτες και να επανέλθει η κανονικότητα στις δύο πλευρές (ανατολική και δυτική) του μώλου.

Φανταζόμεθα όμως ότι, αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί από μόνον του.  Χρειάζεται και κάποιου είδους παρέμβαση από "αρμοδίους".  Ας είναι και Τοπικοί ή Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Είναι δυνατόν;...   

Εάν αυτό είχε συμβεί κάπου αλλού, π.χ. στην "Χάρμαινα" (βασικά δεν θα είχε επιτραπεί το ...ξήλωμα), τότε σίγουρα θα είχε παρέμβη για την αποκατάσταση, σύσσωμο το Τοπικό και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση (μέσω του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος) :

****************************************  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου